Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας!

Ο …’’ψευτοΘόδωρος ‘’ αυτή τη περίοδο των εκλογών …’’παίζει’’ τον πιο σπουδαίο ρόλο! Έτσι όπως έχουν ,δημιουργηθεί οι καταστάσεις  ο …ρόλος του είναι …’’πρωταγωνιστικός’’!!!Δεν πιστεύω να υπάρχουν αντιρρήσεις; Έτσι μπράβο!

Αλήθεια , γιατί εκείνους τους πολιτικούς , αλλά και τους άλλους τους ονομάζουμε …’’ψευτοΘόδωρους ‘’;


Η ιστορία …γράφεται το 1870 στην Αθήνα. Και ήταν ένας τύπος της Εποχής. Τα περισσότερα ψέματα που έλεγε ήταν για το φαγητό !!!Ο … ’’ΨευτοΘόδωρος’’ τις περισσότερες ώρες βρισκόταν στην  ταβέρνα ! Ήταν ένας άνθρωπος που αντιπαθούσε τη δουλειά!!! ’’Γιατί να δουλέψω εγώ, αφού δουλεύει το μυαλό  μου;’’ έλεγε πάντοτε!

Μια από τις ..ιστορίες είναι και η ακόλουθη :Ένα μεσημέρι ο …Ψευτοθόδωρος πιάνει  εγκαίρως  το …πόστο του δίπλα στο φούρνο και περιμένει το θύμα του .Σε λίγο έρχεται ένας μικρός μιας πλούσιας οικογένειας της Αθήνας.

‘’Τι θές μπάρμπα ‘’τον ρώτησε ο μικρός .

‘’Πόσα σου δωσαν για να πάρεις το γκιουβέτσι ;’’

‘’Μια δεκάρα:’’

‘’Φέρ την εδώ και τράβα να πεις στην κυρά σου να σου δώσει ακόμη μια πεντάρα , γιατί ακρίβυναν τα ψηστικά για το γκιουβέτσι… και να  ρθεις σ ένα τέταρτο , γιατί δεν είναι έτοιμο ακόμη …’’

Ο αφελής μικρός, που δεν γνώριζε τον Ψευτοθόδωρο , αλλά και που δεν είχε κανένα λόγο να μην τον πιστέψει , γιατί έξω από τον φούρνο , καθώς τον είδε , τον πέρασε για φούρναρη , του έδωσε τη δεκάρα που κρατούσε για τα ψηστικά κι έφυγε , για να πάει να φέρει και τα υπόλοιπα .Ο Ψευτοθόδωρος , τέλειος στρατηγός , φρόντισε , αυτή η σκηνή να γίνει σχεδόν έξω από την πόρτα, ώστε να δει ο αληθινός φούρναρης , ότι είχε πάρε- δώσε με τον μικρό του Καπιτσίνη. Έπειτα μπήκε στο φούρνο , πέταξε τη δεκάρα επάνω στον μπαγκο και είπε:

‘’Το γκουβέτσι του Καπιτσίνη…’’.

Ο φούρναρης δεν πονηρεύτηκε και του το έδωσε. Το πήρε τότε ο καλός μας και το πήγε κατευθείαν στη ταβέρνα , για να το φάει με τη παρέα του .Το νόστιμο δε είναι , πως εκείνη την ώρα πέρναγε από την ταβέρνα και ο Καπιτσίνης και ο Ψευτοθόδωρος τον προσκάλεσε να πάρει ένα μεζέ…

‘’Σ ‘ευχαριστώ ‘’, είπε ‘’κι εγώ γκιουβέτσι έχω και πάω τώρα για φαί …’’

Αυτός ήταν ο …Ψευτοθόδωρος ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου