ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας!

Ο …’’ψευτοΘόδωρος ‘’ αυτή τη περίοδο των εκλογών …’’παίζει’’ τον πιο σπουδαίο ρόλο! Έτσι όπως έχουν ,δημιουργηθεί οι καταστάσεις  ο …ρόλος του είναι …’’πρωταγωνιστικός’’!!!Δεν πιστεύω να υπάρχουν αντιρρήσεις; Έτσι μπράβο!

Αλήθεια , γιατί εκείνους τους πολιτικούς , αλλά και τους άλλους τους ονομάζουμε …’’ψευτοΘόδωρους ‘’;


Η ιστορία …γράφεται το 1870 στην Αθήνα. Και ήταν ένας τύπος της Εποχής. Τα περισσότερα ψέματα που έλεγε ήταν για το φαγητό !!!Ο … ’’ΨευτοΘόδωρος’’ τις περισσότερες ώρες βρισκόταν στην  ταβέρνα ! Ήταν ένας άνθρωπος που αντιπαθούσε τη δουλειά!!! ’’Γιατί να δουλέψω εγώ, αφού δουλεύει το μυαλό  μου;’’ έλεγε πάντοτε!

Μια από τις ..ιστορίες είναι και η ακόλουθη :Ένα μεσημέρι ο …Ψευτοθόδωρος πιάνει  εγκαίρως  το …πόστο του δίπλα στο φούρνο και περιμένει το θύμα του .Σε λίγο έρχεται ένας μικρός μιας πλούσιας οικογένειας της Αθήνας.

‘’Τι θές μπάρμπα ‘’τον ρώτησε ο μικρός .

‘’Πόσα σου δωσαν για να πάρεις το γκιουβέτσι ;’’

‘’Μια δεκάρα:’’

‘’Φέρ την εδώ και τράβα να πεις στην κυρά σου να σου δώσει ακόμη μια πεντάρα , γιατί ακρίβυναν τα ψηστικά για το γκιουβέτσι… και να  ρθεις σ ένα τέταρτο , γιατί δεν είναι έτοιμο ακόμη …’’

Ο αφελής μικρός, που δεν γνώριζε τον Ψευτοθόδωρο , αλλά και που δεν είχε κανένα λόγο να μην τον πιστέψει , γιατί έξω από τον φούρνο , καθώς τον είδε , τον πέρασε για φούρναρη , του έδωσε τη δεκάρα που κρατούσε για τα ψηστικά κι έφυγε , για να πάει να φέρει και τα υπόλοιπα .Ο Ψευτοθόδωρος , τέλειος στρατηγός , φρόντισε , αυτή η σκηνή να γίνει σχεδόν έξω από την πόρτα, ώστε να δει ο αληθινός φούρναρης , ότι είχε πάρε- δώσε με τον μικρό του Καπιτσίνη. Έπειτα μπήκε στο φούρνο , πέταξε τη δεκάρα επάνω στον μπαγκο και είπε:

‘’Το γκουβέτσι του Καπιτσίνη…’’.

Ο φούρναρης δεν πονηρεύτηκε και του το έδωσε. Το πήρε τότε ο καλός μας και το πήγε κατευθείαν στη ταβέρνα , για να το φάει με τη παρέα του .Το νόστιμο δε είναι , πως εκείνη την ώρα πέρναγε από την ταβέρνα και ο Καπιτσίνης και ο Ψευτοθόδωρος τον προσκάλεσε να πάρει ένα μεζέ…

‘’Σ ‘ευχαριστώ ‘’, είπε ‘’κι εγώ γκιουβέτσι έχω και πάω τώρα για φαί …’’

Αυτός ήταν ο …Ψευτοθόδωρος ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti