Είναι κρίμα και άδικο!!!

Το φως της Ολυμπίας …,το Ολυμπιακό φως που για άλλη μια φορά θα φωτίζει τους αγώνες …,τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Αυγούστου …)και από εκεί ,ολόκληρη την Οικουμένη , έρχεται! Σε λίγες μέρες ,θα φθάσει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο (Παναθηναϊκό στάδιο …)της Αθήνας και για άλλη μια φορά οι Αθηναίοι θα σπεύσουν να την υποδεχθούν!!!



Με την ευκαιρία θα …’’γυρίσω’’ το μυαλό μου , αρκετά χρόνια πίσω! Στο 2004 , τότε που η Αθήνα ‘’φιλοξένησε’’(μακάρι να μην τους είχαμε κάνει , γιατί , αυτοί , οι Ολυμπιακοί Αγώνες , μας έφεραν σε αυτή την τραγική θέση !...)τους 18ους Ολυμπιακούς Αγώνες !Τότε που η Ελλάδα ήταν ένα ..εργοτάξιο (πριν βέβαια  από τους αγώνες ..) προκειμένου να γίνουν ΟΛΑ (εγκαταστάσεις κυρίως …)στην εντέλεια , άσχετα πόσο θα κόστιζαν !!!Και δυστυχώς, πληρώσαμε και ακόμα πληρώνουμε (οκτώ χρόνια μετά !...)πολλά δισεκατομμύρια ευρώ !!!

Είναι γεγονός πως , οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις που στοίχισαν , όπως είπαμε πανάκριβα , σήμερα , ρημάζουν , όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει με το άρθρο της , η βρετανική εφημερίδα ‘Guardian’και η οποία με φωτογραφικό υλικό και ανταπόκριση από την Αθήνα ‘’παρουσιάζει τα πράγματα , με το όνομα τους …’’!!!

Εδώ, θα πρέπει να τονίσω πως η παγκοσμίως γνωστή εφημερίδα , στο δημοσίευμα της αναφέρει ότι , ‘’οι Ολυμπιακοί Αγώνες , που έκανε η Αθήνα με  όλη την υπερβολή και σπατάλη των Ελληνικών χρημάτων , ήταν μια από τις αιτίες των συσσώρευσης του υπέρογκου χρέους του (Ελληνικού )δημοσίου …’’!Και έχει η ‘Guardian’’απόλυτα δίκιο !Μα απόλυτα όμως!...Υπάρχει , έστω και ένας που να υποστηρίζει το αντίθετο ; ΟΧΙ , φυσικά! Έτσι είναι ρε παιδιά! Εκείνοι (Κυβέρνηση και οι άλλοι , που είχαν την ευθύνη…)μας… , ’’φόρτωσαν’’ με εκατό και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ νέο χρέος (!)και καλούμεθα τώρα  εμείς οι μαλ… να πληρώσουμε (!)και το κάνουμε ήδη με πολύ μεγάλο κόστος (ανεργία …,απολύσεις …,λουκέτα κλπ)μάλιστα!!!

Πάνω ,στο ποσό κόστισαν …,στοίχισαν στην Ελλάδα και στους Έλληνες , οι ‘’Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004’’, η μεγάλη Βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι , ‘’το ΠΑΣΟΚ είχε πει για 6 δισεκατομμύρια ευρώ , η κυρία Σακοράφα κάνει λόγο για 27 δισεκατομμύρια ευρώ , ενώ κάποιοι άλλοι ‘’μιλάνε ‘’για  50 δισεκατομμύρια ευρώ …’’!Είναι σίγουρο ότι δεν …’’βρίσκεις  άκρη ..’’!!!Και η ίδια , εφημερίδα στο σχόλιο της (καταπέλτης!..)καταλήγει, ‘’…και ενώ αυτά συμβαίνουν  στην Αθήνα με τα δισεκατομμύρια  να …χορεύουν(!)η πολιτεία ΔΕΝ έχει ΟΥΤΕ 60 εκατομμύρια(όχι δισεκατομμύρια έτσι ;)ευρώ , για τη συντήρηση και λειτουργία των Ολυμπιακών  Εγκαταστάσεων …’’!!(Πόσο δίκιο έχει η γνωστή εφημερίδα…)

Τελικά , αυτές , (οι εγκαταστάσεις…)ημέρα με την  ημέρα πεθαίνουν!!!Αυτή είναι η αλήθεια…, τραγική μεν , αλλά πέρα για πέρα αυτή !Είναι κρίμα και άδικο!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου