Χωρίς νερό ποτέ!!!

Ο επόμενος πόλεμος…, παγκόσμιος πόλεμος , θα γίνει –αυτό είναι πλέον βέβαιον –για τον ..’’μπλέ χρυσό’’!!Δηλαδή για το νερό !!! Ναι , για το νερό!...Μάλιστα και όπως ανακοινώθηκε από την UNESCO ‘’τα παγκόσμια αποθέματα νερού ελαττώνονται και ο πλανήτης ‘’βαδίζει’’ στην επόμενη κρίση …’’!Μια κρίση όπως …,’’εκείνη που σχετίζεται με τις ελλείψεις του πιο πολύτιμου αγαθού της ζωής , που είναι το νερό …’’!!!


Και ΟΛΑ αυτά που αναφέρονται στην ανάθεση της UNESCO , θα συζητηθούν στις 20 Ιουνίου τους 2012, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Γή και το Νερό !...Είναι πραγματικά ανησυχητικό το γεγονός αυτό , κάτι που ΟΛΟΙ το γνωρίζουν και φυσικά ΟΛΟΙ ‘’τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα …’’!!!Και το ζητούμενο , είναι εάν –τελικά-καταφέρουμε και προλάβουμε …ή θα οδηγηθούμε σε έναν αδυσώπητο πόλεμο ! Σκληρό και με εκατομμύρια θύματα !!!’’Ουκ εστίν αριθμός …’’μου έλεγε τις προάλλες ένας ειδικός !Και ,ίσως, έχει δίκιο !!!

Με την ευκαιρία θα πρέπει να υπογραμμίσω πως , ‘’ο ΟΗΕ προβλέπει ότι τριάντα πέντε χώρες , θα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα  λειψυδρίας ως και το 2025…’’!!!!Οι χώρες αυτές ανήκουν , οι περισσότερες στη  Μέση Ανατολή και επίσης στην Βόρεια Αφρική!!!Ακόμα θα πρέπει να προσθέσω πως , ‘’ως και το 2030 , το 47% του παγκόσμιου πληθυσμού , θα έχει δυσκολίες πρόσβασης στο πόσιμο νερό …’’!!!Τραγικό ;Ναι !Μα πέρα για πέρα είναι αληθινό το γεγονός αυτό !!!Μάλιστα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ , το State Department (με δική του έκθεση , από τις μυστικές του υπηρεσίες …)προβλέπει ότι,’’ εντός της ερχόμενης δεκαετίας αυξανόμενη πολιτικοκοινωνική αστάθεια, λόγω ελλείψεων νερού σε πολλές περιοχές του πλανήτη …’’!!!Όπως λένε μέχρι και το 2030 η παγκόσμια  ζήτηση θα ξεπεράσει και το 40%, σε ζήτηση , τα υπάρχοντα αποθέματα!!!

Έτσι , αναμένεται ένταση στη Μέση Ανατολή (όλες …ή οι περισσότερες χώρες!), με αφορμή το νερό!...Στην Υεμένη , μια χώρα από τις πιο ξηρές (χώρες…)στον πλανήτη , ίσως πολύ σύντομα να ξεσπάσει πόλεμος , για το …’’μπλε χρυσό …’’, που όπως είπαμε είναι το νερό !...Το ίδιο πρόκειται να συμβεί (ένταση δηλαδή …)μεταξύ Αιγύπτου και Αιθιοπίας !...Όπως ‘’λέει ‘’-αναφέρει , η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ , ‘’θα αυξηθούν οι τοπικές συγκρούσεις με αντικείμενο κάποιες από τις συνολικά 263 κοιλάδες απορροής νερού , που μοιράζονται γεωγραφικά , διαφορετικά κράτη ή φυλετικές ομάδες…’’!!!

Τώρα! Αναπόφευκτο είναι η ‘’αύξηση ‘’του πληθυσμού!!Μέχρι και το 2025 , όπως υποστηρίζουν οι ‘’καλώς γνωρίζοντες ‘’,ο πληθυσμός της Γής , θα αυξηθεί από επτά σε οκτώ δισεκατομμύρια κατοίκους , ιδιαίτερα στην Αφρική !!!Εν τω  μεταξύ το λεγόμενο , ‘’φαινόμενο του θερμοκηπίου ‘’,θα προκαλέσει το λιώσιμο των πάγων  και την επιπλέον ‘’συρρίκνωση ζωτικής σημασίας υδάτινων αποθεμάτων ‘’,όπως των παγόβουνων !!!Και ΟΛΟΙ γνωρίζουν το τι σημαίνει αυτό στην τωρινή κρίσιμη εποχή !!!ΟΛΑ μπορεί ο άνθρωπος να τα …αντέξει και να ζήσει !! Χωρίς νερό , όμως , ποτέ!!!Ούτε λεπτό !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου