…Σκάσε και πλήρωνε !!!

Και ενώ τα κόμματα πήραν και θα πάρουν …,θα εισπράξουν 60 εκατομμύρια  ευρώ από τα κρατικά ταμεία ως επιχορήγηση, όπως διαβάσατε στο χθεσινό σχόλιό μας , το ‘’καλάθι της νοικοκυράς καθημερινά …αδειάζει ‘’!!!Με τα ίδια λεφτά που κάποτε το γέμιζαν σήμερα το ίδιο καλάθι  φαίνεται και είναι σχεδόν άδειο!!!Αυτή είναι η αλήθεια …,πραγματικότητα !...


ΟΛΑ …, ‘’τα πάντα όλα’’, σύμφωνα με το Νίκο Αλέφαντο , μειώνονται , όπως ο μισθός και η σύνταξη (ιδιαίτερα τα δυο αυτά ...)και ουδείς μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι , ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ …ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ , έχουμε τεράστιες (!)αυξήσεις στα είδη διαβίωσης !Αυξήσεις που πλησιάζουν ακόμα και το 20%!!!Για αυτό το ‘’καλάθι της νοικοκυράς’’ όλο ένα και αδειάζει!’’Οι τιμές λοιπόν σε τρόφιμα και είδη άμεσης ανάγκης νοικοκυριού και ατομικής φροντίδας , είναι πολύ υψηλές! Υψηλότερες …’’!!!

Είναι γεγονός ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του , μας πληροφορεί ότι έχουμε , ‘’αυξήσεις έως και 18%, στα τρόφιμα και στα αγαθά που απαρτίζουν το ‘’καλάθι της νοικοκυράς ‘’,απ όση , είχαμε πέρυσι την ίδια εποχή …’’!!!Με την ευκαιρία να τονίσω πως, ‘’οι τιμοληψίες του Υπουργείου Ανάπτυξης , καλύπτουν , μόνο τον μήνα Μάιο , σε σχέση βέβαια με τον Μάιο του 2011…’’!!!Και όπως είναι επόμενο οι αυξήσεις αυτές παρουσιάζουν , ‘’την πραγματική εικόνα της Ελλάδος, σήμερα μάλιστα , που η οικονομία μας βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση …’’!!!Και όπως λένε οι …ειδικότεροι από εμένα αυτό έγινε (η αύξηση , σε είδη αγαθών και διαβίωσης…)επειδή έχουμε , ‘’έλλειψη ρευστότητας στην αγορά .Και αυτό έχει αναγκάσει τις βιομηχανίες σε αναπροσαρμογές τιμών , για να αποκτήσουν ‘’ζεστό ‘’χρήμα ‘’.Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια, ισχυρίζονται !Ναι! Να πούμε ότι η θέση αυτή είναι σωστή , για τους βιομηχάνους !Την θέση , την δική μας (φτώχεια …, κακό …,χρέη …,κατασχέσεις…, αυτοκτονίες …ιδιαίτερα αυτές… και ο εξευτελισμός!)την σκέπτεται κάποιος από την κυβέρνηση ; Γιατί αυτή προεκλογικά μας είχε τάξει …, είχε δεσμευτεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ!!! Κάτι βέβαια που μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΘΕΙ!!! Ας ελπίσουμε πως , η Κυβέρνηση του φίλου Αντώνη Σαμαρά , θα κρατήσει την υπόσχεση της και ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!Γιατί εάν γίνει και αυτό …,εάν έχουμε δηλαδή , τότε ο ‘’θάνατος των καταναλωτών θα είναι ακαριαίος…’’!!!

Δεν θα αναφερθώ σε νούμερα (αυξήσεις προϊόντων κλπ…), γιατί  μπορεί να …τρελαθούμε !!!Και είμαστε …,που είμαστε μια …σταγόνα χρειάζεται για να …πάρουμε το …εισιτήριο για το Δαφνί !!!Εκεί δηλαδή , όπου οι …θέσεις μπορεί να είναι κατειλημμένες από μερικούς …, μερικούς υπάρχουν κενές και για  κάποιους άλλους!!!Και ο νοών νοήτω !... Έτσι για να λέμε τα σύκα , σύκα και την σκάφη , σκάφη !!!

Α, οι αυξήσεις στα προϊόντα διαβίωσης , έγιναν και γίνονται (!!!), γιατί , ‘’οι ξένοι προμηθευτές έκοψαν τις πιστώσεις , ζητώντας την πληρωμή των παραγγελιών …’’!!!Με λίγα λόγια , οι ξένοι προμηθευτές ‘’δεν δέχονται ούτε και τις εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών …’’!!!Γι αυτό σας λέω κείνο το ‘’σκάσε και ..πλήρωνε …’’μας πάει …γάντι!!!Τυχαίο ;Δε νομίζω!...


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου