…Κάνει κρύο , καιρός για …δυο !!!!
Ευτυχώς! Ναι ευτυχώς , που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΥΑ!!!θα είχαμε …ξεπαγιάσει!...Βέβαια ο καλός Θεούλης , ο οποίος ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ , βοήθησε και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτωβρίου , οι θάλασσες μας είναι –σχεδόν – γεμάτες!...Κάνει ζέστη !...Και το θερμόμετρο δείχνει μέχρι και 32 βαθμούς , σε καθημερινή βάση!!!Ευτυχώς λοιπόν , γιατί , διαφορετικά , θα ..τρέχαμε!...Και για την ακρίβεια θα κάναμε …’’πηδηματάκια ,ελαφρά ή όχι , προκειμένου να …ζεσταθούμε …’’!!!Εδώ φθάσαμε ή καλύτερα , ‘’εδώ μας έφεραν ‘’,όπως τονίζει σε κάθε συζήτηση της , η γυναίκα μου, η Γαλήνη και έχει απόλυτα δίκιο !...
 
’Φέτος θα ξεπαγιάσουμε …’’, φωνάζει ο κόσμος !...Και έτσι είναι !’’Τα καλοριφέρ θα ανάψουν , εκείνοι οι οποίοι είχαν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης , από πέρυσι , που ήταν πιο φθηνό…’’!!!Και αυτό , επειδή τώρα το πετρέλαιο πήρε την …ανηφόρα !...Ίδια σχεδόν η τιμή , με το λίτρο !!!Όσο δηλαδή και το αντίστοιχο της κίνησης !... Έφτασε στα 1,40 με 1,50 το λίτρο !!!Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως, ‘’το πετρέλαιο θέρμανσης , μέσα σε δυο χρόνια ακρίβυνε και 100%ή μάλλον 1000%’’!!!!!Και  αυτό είχε ως αποτέλεσμα , ‘’ο κόσμος να ξαναγυρίσει στις …ξυλόσομπες…’’!!!!!Όχι πως και τα ξύλα είναι φθηνά !...Αλλά να , κάπως ,ακόμα ‘’τρώγεται η τιμή τους …’’!!!Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση (όχι , μόνο η σημερινή , η οποία αγωνίζεται για κάτι καλύτερο ,αλλά ΟΛΕΣ από την μεταπολίτευση και μετά …)τον κόσμο ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ!!! Έτσι ήρθαμε σε τούτη την τραγική κατάσταση !...Μια κατάσταση , που όπως λένε οι γιατροί , ‘’είναι μη αναστρέψιμη …’’!!!
Φέτος(ευτυχώς , επαναλαμβάνω , ΔΕΝ ξεκίνησαν τα κρύα …,ή τα μεγάλα κρύα με χιόνια , βροχές ,πάγους και μείον …, κάτω από το μηδέν βαθμούς !...), ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ  ή να ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ’’ΤΙΣ ΒΕΛΕΝΤΖΕΣ ή ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ !!!Είναι βέβαιον ότι θα χρειαστούμε σύντομα !!!!Στο κρύο και εφόσον ΔΕΝ έχουμε να αγοράσουμε πετρέλαιο ,αλλά και οι άλλοι οι οποίοι θα θέλουν να κάνουν περικοπές, θα …’’διπλωνόμαστε’’ …,πιο σωστά θα …κουκουλωνόμαστε με τις κουβέρτες , για να μην …κρυώνουμε!!! Αυτό που κάναμε παλιά , ιδιαίτερα οι παππούδες μας , επανέρχεται …δριμύτερο !!!!Γρήγορα … διώξτε το κρύο με τις κουβέρτες!!!
Τώρα !Βρισκόμαστε …,ζούμε στον 21ο αιώνα και ,λόγω οικονομικής κρίσης ,’’αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα θέρμανσης…’’!...Όπως φαίνεται αυτό , ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!...Και αυτό επειδή η ύφεση μεγαλώνει!...Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει πως , φθάσαμε , σε μια τέτοια , αξιολύπητη …,αξιοθρήνητη κατάσταση , επειδή μέσα σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο ,η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης , αυξήθηκε κατά 1000%!!!!Υπάρχει αντίρρηση; Συγκεκριμένα :
·        Στα 60 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ,ήταν το 2010!...
·        Το 2011 η τιμή ‘’ανέβηκε ‘’στα 90 λεπτά το λίτρο !...Και
·        Εφέτος , δηλαδή το 2012 , η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ,αναρριχήθηκε …, σκαρφάλωσε στο 1 ευρώ και 40 λεπτά !...Και φυσικά με ‘’ανοδικές τάσεις…’’!!!Όπως ΟΛΟΙ παραδέχονται πως δεν υπάρχει περίπτωση , μείωσης της τιμής !!!
Α, να μην το λησμονήσω! Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης , ξεχάστε το !!!Η πολιτεία προσπαθεί να το …’’φάει’’!!!Βέβαια λέει (η πολιτεία…)ότι αυτό θα δοθεί , ύστερα από… εξονυχιστικό έλεγχο!...Αυτό ΔΕΝ είναι κακό! Αντίθετα μάλιστα! Αλλά, έως ότου γίνει –πραγματοποιηθεί , ο έλεγχος , θα έχουμε ξεπαγιάσει !!!Και ο χειμώνας θα έχει …φύγει!!!Εκτός και εάν η Κυβέρνηση πιστεύει στο… ’’κάνει κρύο καιρός για… δύο’’!!!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου