Ήρθε η ώρα
Όταν το 1994  (ήταν θυμάμαι πρώτη Απριλίου!...) η τότε κομματική διοίκηση της ΕΡΤΑΕ μου έστειλε, με δικαστικό κλητήρα παρακαλώ, την απόλυσή μου, στο σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΨΑ!!! «Μπα….. πρωταπριλιά σήμερα και κάποιος μου κάνει πλάκα….» είπα!!! Όμως όταν συνέχισα να διαβάζω το έγγραφο καταλάβαινα ότι, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!! Αντιθέτως μάλιστα, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ….ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ!!! και αμέσως, ΧΑΘΗΚΕ Η ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ!!!

«Εμένα!....Εμένα απέλυσαν;» τόνισα στον …. εαυτό μου και πήρα δεκάδες ¨φίλους¨ μου( σε εισαγωγικά! Ναι σε εισαγωγικά…)  , έτσι να τους πω τον…. ¨πόνο¨ μου !!! Εδώ  να σας πω, ότι στους δέκα ¨φίλους¨ μου, έβγαιναν…. απαντούσαν στα τηλέφωνα ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ!!!!!! Να, γιατι έβαλα τη λέξη ¨φίλους¨, σε εισαγωγικά! Βλέπετε, κατάλαβαν πως ¨μόλις είχα χάσει την εξουσία….¨ ( Εδώ που τα λέμε τα…. ηνία τα είχα χάσει από την ώρα που είχε …..επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία! Και αυτό γιατί μου είχαν κόψει με …. συνοπτικές διαδικασίες ΟΛΕΣ ….ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ, τις εκπομπές!!!!) και φυσικά ¨… δεν είχα καμία δύναμη!¨!!! Και ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ!!!! Εγώ όμως, ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΕΤΣΙ… ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ…, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ, ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΤΆΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!Πείτε με ρομαντικό!!! Ή μαλ…. Που είναι και το πιο σωστό !!!! Δεν το πίστεψα τότε, επειδή(όχι μόνο που ήταν …..πρωταπριλιά!)  το, με αριθμό πρωτοκόλλου 7836/28.3.94, έγγραφο της ΕΡΤΑΕ, είχε σαν θέμα, ¨Μονομερής καταγγελία σύμβασις, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας¨!!!! Θέλω εδώ να υπογραμμίσω πως προσωπικά (αυτό το θυμούνται ακόμα και σήμερα οι παλαιοί υπάλληλοι-συνάδελφοι της ΕΡΤ!...) είχα στο γραφείο μου ακόμα και…. κρεβάτι!!!! ΟΛΑ τα περίπου 30 χρόνια μου στην ΕΡΤΑΕ (από το Ζάππειο 28 Μάιου 1969…,τότε προσελήφθην….) ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ!!! ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 7.00 ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 9.00, μετά τα ¨Χρονικά¨ της Ημέρας¨!!!! Παρ΄όλα αυτά με πληρωμένους μάρτυρες (δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια καθίκια!) η ΕΡΤΑΕ έκανε αποδεκτή την καταγγελία της τότε ΠΟΣΠΕΡΤ (ακόμα και ο σημερινός πρόεδρός της γνωρίζει…., θυμάται πολύ καλά το τι μου είχαν κάνει την εποχή εκείνη , επειδή εγώ άνηκα στην Νέα Δημοκρατία!!!!!!) και με ΑΠΕΛΥΣΑΝ!!!!

Τώρα! Γιατί τα θυμήθηκα ΟΛΑ ΑΥΤΑ σήμερα; ΝΑΙ, δίκαια αναρωτιέστε! Τα θυμήθηκα…., γιατί η τότε αντιπολίτευση ( Νέα Δημοκρατία, είπαμε! Είχε χάσει τις εκλογές…) ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!! ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ!!!! Ο Τύπος, δεν μπορώ να πω, το υπογράμμισε και χωρίς…. ¨τυμπανοκρουσίες¨ πήρε θέση, για την απόλυσή μου!!! Σήμερα σε μια περίπου ίδια περίπτωση (και γω τότε τα ριχνα στο ΠΑΣΟΚ !!!) και για την απόλυση ( κακώς έγινε!) δύο συναδέλφων, η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας , ¨κινούν γη και Ουρανον¨ και… ¨φοβερίζουν τους πάντες και τα πάντα¨, για την απόλυση!... Ο δε Τύπος, ιδιαίτερα ο της αντιπολίτευσης ασχολείται (μας έχει…. ¨ζαλίσει¨ μου είπαν, κάποιοι πολιτικοί….) με το θέμα των δύο συναδέλφων μου! Δίκαια…. ή άδικα ( προσωπικά πιστεύω, ότι δεν έπρεπε….) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!.... Ας προσφύγουν στα δικαστήρια, αν νιώθουν ότι αδικήθηκαν !.... Όμως  είναι καιρός να μπεί κάποια τάξη επάνω εκεί, στο… μαγαζί στην Αγία Παρασκευή!!! Όλα τα άλλα είναι περιττά !!! Φθάνει ποια!!! Ήρθε η ώρα!!!

ΣΗΜ.ΣΥΝΤ.: Για το δικό μου θέμα, την απόλυσή μου, από την ΕΡΤΑΕ την 1 Απριλίου 1994, θα επανέλθω με ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , πολύ σύντομα, για να λάμψει  κάποτε η αλήθεια!... Όπως επίσης θα μάθετε το τι πέρασα ΟΛΑ τα τελευταία χρόνια…, τα τελευταία είκοσι χρόνια στης ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση, όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα !.. Υπομονή!.. Θα τα μάθαιτε ΟΛΑ, γρήγορα και από πρώτο χέρι!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου