Και τώρα τι; Τρέχουμε!!!!

Δεν είναι θρίαμβος!
Είναι όμως μια σπουδαία , πολύ σπουδαία νίκη της… ’’εσωτερικής τρόικα’’!!!Και ιδιαίτερα του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! ΟΛΑ έγιναν όπως τα …είχαμε προβλέψει! Είχαμε διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ , για στελέχη (των δυο αυτών κομμάτων)που διαφοροποιήθηκαν από τη ‘’κομματική γραμμή ‘’!Μεταξύ αυτών που διέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος , είναι και ο Κώστας Σκανδαλίδης !...
          Μέσα σε αυτή την… φασαρία (υπήρξαν και άλλες…)τα μέτρα σκληρά και επώδυνα (το παραδέχτηκαν ΟΛΟΙ…)πέρασαν! Από 299 παρόντες Βουλευτές 153 είπαν ΝΑΙ , 128 τόνισαν ΟΧΙ και 18 φώναζαν παρόν !Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ….


Και να, ήρθε η επόμενη μέρα! Τα μέτρα… πέρασαν. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ…. ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΡΕΜΟΙ!!! Όχι! Και αυτό, γιατί τώρα πια έρχονται τα δύσκολα! Έρχονται ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ, τα οποία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ..! Είναι σε όλους γνωστό πως, τα μέτρα του σκληρού και “απάνθρωπου πακέτου” τα περισσότερα “δεν είναι άδικα…”! Και εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι…
  Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι “το άνοιγμα της αγοράς των καυσίμων…” είναι άδικο μέτρο; Ουδείς! Μπορεί κάποιος ή κάποιοι να απορρίψουν “τα μέτρα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων…”; Κανείς! ΟΛΟΙ τα θέλουμε (αυτά τα μέτρα..) και τα… υιοθετούμε..! Υπάρχει κάποιος που να λέει ότι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να έχουμε “απελευθέρωση στις λιανικές αγορές”; Δεν θα βρείτε κανέναν! Και άλλα πολλά μέτρα που “ούτε άδικα” αλλά “ούτε απορριπτέα” είναι…!
  Το λάθος είναι βέβαια το … “κόψιμο” (κι άλλο…) του μισθού και της σύνταξης! Ελπίζω ασφαλώς να μην έχουμε και νέες περικοπές! Δηλαδή, ο πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, να κρατήσει το λόγο του και να εφαρμοστεί αυτό που πολλάκις τόνισε: “Αυτά τα επώδυνα μέτρα είναι τα τελευταία”! Μακάρι!!! Και πρέπει – επιτέλους – αυτό να γίνει… “τελεσίδικο”, προκειμένου και ο ίδιος (ο Αντώνης Σαμαράς) αλλά και η κυβέρνησή του να “κερδίσει την αξιοπιστία της…” Δύσκολο; Ναι! Αλλά όχι ακατόρθωτο! “Μικρές κινήσεις” χρειάζονται και θάρρος”! Ιδιαίτερα αυτό! Αυτό, το θάρρος που αρκετές φορές λείπει από τους πολιτικούς..! Είναι καιρός όμως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να “προσέξει” και το λαό, ο οποίος τόσα και τόσα δεινά τράβηξε…!
  Τα μέτρα πέρασαν (σκληρά και επώδυνα για όλους…) και τώρα αναζητούνται τρόποι εφαρμογής τους..! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σε κάθε κατεύθυνση υποστηρίζουν, πως είναι ανεφάρμοστα!!! Ή ότι είναι πολύ…, μα πάρα πολύ, δύσκολο να πραγματοποιηθούν! Και έχουν απόλυτα δίκιο!!! Σχεδόν όλα τα μέτρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ!!! Δεν το αναφέρω εγώ! Το λέει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!! Το ισχυρίζονται ακόμα και ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!!! Είναι αδύνατον να… “ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ”!!! Και το αναφέρω έτσι ωμά, γιατί τα μέτρα είναι τόσο σκληρά που ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
  Όταν λοιπόν, (και αφού την Κυριακή τα μεσάνυχτα περάσει – ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός…) έρθει η ώρα της εφαρμογής, της πληρωμής δηλαδή, τότε τα πάντα θα… επαναστατήσουν! Θα έρθουν (τότε και μόνο τότε…) τα … “πάνω, κάτω”!!! Τότε ο λαός θα βγει στους δρόμους και… “όποιον πάρει ο Χάρος…”!!! Έτσι, (λοιπόν) τότε ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!!! Όταν πεινάς, ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Για αυτό λέω… Και τώρα τι; Τρέχουμε!!! Όση πίστωση χρόνου κι αν μας δώσουν!!! Εμείς θα … τρέχουμε!!! Μόνο… τρέχουμε!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου