…..’’Παραβίασε… ’’ανοικτές’’ θύρες!!!

Χμ!...
Είναι …παράξενο !!!Ναι! Είναι πραγματικά …παράξενο , να μας … ’’μιλάνε’’ οι ξένοι , για κάτι που εδώ και χρόνια το ‘’ζούμε ΟΛΟΙ , στο πετσί  μας….’’!!!Δεν χρειαζόταν , δηλαδή να μας …αποκαλύψουν πως είμαστε ….ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ !!!Το γνωρίζουμε !Το ξέρουμε καλά! ΟΛΟΙ , για να κάνουμε την δουλειά μας , δώσαμε το… κάτι τι μας !!!Η δεν είναι έτσι ;Έτσι και …χειρότερα είναι τα πράγματα , δυστυχώς !!!
·        Είναι ψέματα ότι για να σε δει ένας γιατρός (ραντεβού κλπ),θα πρέπει να …’’κεράσεις’’ έναν …’’καφέ’’ την γραμματέα του !!!Διαφορετικά θα σε δει του… ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΕ , όπως όλοι …ομολογούν!!!
·        Σε βλέπει ο γιατρός ….και όταν τελειώσει την εξέταση , περνάς και πάλι από την γραμματέα του και αφήνεις ένα ….’’μπακλαβά …’’, έτσι για να ευχαριστηθεί ο επιστήμονας !!!
·        Ύστερα , αν χρειασθεί (ο θεός φυλάξοι …), και μπεις στο νοσοκομείο , γιατί πρέπει να κάνεις κάποια επέμβαση , τότε τα ‘’πράγματα αλλάζουν!!! Κάνεις κάποιες …συμφωνίες !Ναι , συμφωνίες ! Είναι σαν υπογράφεις κάποια …σύμβαση !’’Η επέμβαση είναι πολύ δύσκολη ….’’,σας λέει ο γιατρός !’’Και τι πρέπει να κάνουμε…;’’ απαντάτε αμέσως!’’ Να , πρέπει να …βγάλουμε αυτό …, εκείνο …,το άλλο …’’τονίζει ο γιατρός ! ’’Ωραία ααα…, να το κάνουμε ….’’,είναι η δική σας απάντηση!’’Πολύ καλά ….Να δούμε το ημερολόγιο και να σας πω , πότε ….’’λέει ο επιστήμονας’’!’’Περιμένω …’’,η… αμήχανη απάντηση σας!’’Θα έρθετε στις 30 Ιουνίου …’’,τονίζει  με  αυστηρό ύφος ο γιατρός !....’’Μα εσείς μόλις πριν είπατε πως χρειάζεται άμεσα να γίνει η επέμβαση…’’ του υπενθυμίζεται , με …ερευνητικό τρόπο !!!’’Ναι! Ξέρετε όμως …, δεν είχα προσέξει …’’ομολογεί εκείνος !Οπότε εσείς , που ήδη έχετε… μπει στο νόημα , τρέχετε και εάν δεν υπάρχουν ευρώ , δανείζετε από φίλους και γνωστούς !Και όχι από… συγγενείς!!!’’Γιατρέ μου , πότε θα γίνει η …επέμβαση ;…’’ξαναρωτάτε τον χειρουργό και με … ’’ταχυδακτυλουργικό ‘’τρόπο του βάζετε στη τσέπη της …. λευκής μπλούζας του ,έναν φάκελο με 3000 ευρώ !!!’’Αύριο ‘’…,είναι η γρήγορη και χωρίς ενδοιασμούς απάντησή του ! ’’Αύριο …,που έχω χειρουργείο …’’συνεχίζει !!!Και κάπου εδώ τελειώνει η ….ιστορία !!!Να υπογραμμίσω όμως , ότι ΔΕΝ είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ , ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ!...Έτσι;
Εκεί όμως που γίνεται το… ’’έλα να δεις’’, είναι στην πολεοδομία !Εδώ και για ένα …χαρτί , θα πρέπει να δώσεις κάτι !!!Για να το πάρεις αργότερα, διαφορετικά , θα περιμένεις …και έχει ο Θεός το πότε θα …δεήσει να το …βγάλουν !!!Έτσι …και προκειμένου να αποφύγεις ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ λες… ’’ΔΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ …ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ‘’!!!Ρεεε, παιδί μου παντού, όπου και αν πας για κάποια υπόθεση σου ΟΛΟΙ σε κοιτάζουν στα… χέρια !...Και εάν κρατάς  κάποιο …φάκελο , τότε ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ , εκείνοι το γνωρίζουν !!!Τώρα  πως γίνεται αυτό το τονίζω εκ νέου .Δεν χρειαζόταν καμιά έκθεση , καμιάς ‘’Οργάνωσης Διεθνούς Διαφάνειας ‘’.Άλλωστε , η έκθεση αυτή …’’παραβίασε …ανοικτές θύρες…’’ και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!! Η διαφθορά καλά κρατεί !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου