Οι εφημερίδες πρέπει να ζήσουν!!!


 Όταν τις προάλλες με πολύ σοβαρό ύφος, η μεγάλη μου εγγονή, η Ελεάνα (έχω τρεις, ζωή να έχουν), με ρώτησε “Παππού , τι γίνεται με τις εφημερίδες;” Τα… χρειάστηκα!!! Δεν ήταν απλή ερώτηση..! Είχε και φυσικά έχει, ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ!!! Άλλωστε όπως έχω πει χιλιάδες φορές κι άλλες τόσες το έχω γράψει – σχολιάσει, “δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις, δύσκολες είναι οι απαντήσεις!”!!! “Γιατί το λες;”, είπα αμήχανα για να κερδίσω… χρόνο! Για να σκεφτώ τι θα απαντήσω..! “Τι γιατί ρεεε παππού; Δε βλέπεις πού πάνε; Αλλά και τι διαβάζουμε;” Τώρα, να πω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, θα ήταν ψέματα! Και ΔΙΚΙΟ έχει και πολύ σωστά προβληματίζεται, από το τι μας… “προσφέρει σήμερα μια εφημερίδα…” Βέβαια, ΟΛΟΙ εμείς οι παλαιοί δημοσιογράφοι, που αγαπάμε τις εφημερίδες, που λατρεύουμε την οσμή του χαρτιού και του μελανιού και που έχουμε χαρακτηρισθεί ως… “εφημεριδάδες…” (έτσι λένε τους συναδέλφους του έντυπου – γραπτού Τύπου, των εφημερίδων δηλαδή…) και που στο μεσαίο δάκτυλό μας έχουμε… “βγάλει κάλο” (άλλοι τον έχουν στον εγκέφαλο…, αλλά τέλος πάντων…)




ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ!!! Ένα μέλλον… αόρατο και ενίοτε… σκοτεινό!!! Έχει δίκιο η Ελεάνα (το ίδιο αργότερα ίσως με ρωτήσουν και οι άλλες δύο εγγονούλες μου, η Λίντα και η Κατερίνα…) να αναρωτιέται για το “πού πάει ο Τύπος;”
  Αλήθεια! Αναρωτήθηκαν οι εκδότες τι θα γίνει; Όχι! Το μόνο που σκέπτονται είναι πώς “θα βγάλουν με λιγότερα έξοδα, περισσότερα χρήματα κι έτσι αδιαφορούν για ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ”! Πιστεύουν ότι με κάποιες ταινίες (DVD) και τραγούδια (CD) που… “φορτώνουν” τις εφημερίδες τους πως “θα επιζήσουν κιόλας…”!!! ΛΑΘΟΣ! Ο αναγνώστης που πλέον είναι ψαγμένος και που του τα προσφέρουν ΟΛΑ ΣΤΟ… ΠΙΑΤΟ, με τις ηλεκτρονικές εφημερίδες και τα blogs, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! ΟΛΟΙ έχουμε δει…, έχουμε γίνει… “μάρτυρες τέτοιων περιπτώσεων”, να αγοράζει κάποιος την εφημερίδα του από το περίπτερο, να βγάζει από “μέσα” τα DVD και τα CD και ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ (εφημερίδα και περιοδικά!) ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ… ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ!!! Δεν είναι αλήθεια αυτό; Ναι; Σωστά! Τι κάνετε όμως εσείς (οι ιδιοκτήτες – εκδότες…) για αυτό; ΤΙΠΟΤΑ! Στο βωμό του κέρδους, ΟΛΑ τα άλλα… πάνε περίπατο, δυστυχώς!!! Ή για την ακρίβεια, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ!!! Μην αναρωτιέστε λοιπόν τι τρέχει. Δε φταίνε οι δημοσιογράφοι..! Μη ζητάτε ευθύνες ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!! Έχετε εσείς τη μεγαλύτερη ευθύνη..! Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε αρέσει…, είτε όχι!!!
  Ναι! Ναι, υπάρχει κρίση..! Άλλωστε είμαστε σε μια χώρα – πατρίδα που ζει…, βρίσκεται ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ..! Αυτό όμως ΔΕ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ… ΑΛΛΟΘΙ!!! Έτσι, μην… βγάζετε την ΟΥΡΑ ΣΑΣ… ΕΞΩ!!! ΟΛΑ γίνονται αρκεί να υπάρξει συνεργασία με τους δημοσιογράφους! Υπάρχει ακόμα καιρός… διάσωσης του Τύπου! Αρκεί να το θέλετε..! Στο χέρι σας είναι! Κάντε εσείς το… πρώτο βήμα…, για να δώσω κι εγώ απάντηση στην εγγονή μου, την Ελεάνα…! Γιατί είναι σωστό αυτό που ΟΛΟΙ λένε; “Εφημερίδες υπάρχουν! Ζητούνται όμως αναγνώστες…”!!! Οι εφημερίδες πρέπει να ζήσουν!!!

ΣΗΜ. ΣΥΝΤ. : Με άλλο σχόλιο, θα αναφερθώ στο τηλεοπτικό… τοπίο, που μπορεί μεν να φαίνεται βατό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ…

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου