“Κύριε… ΔΕΗ θώμεν”!!!

Τελικά, εκείνο το “είδες η ΔΕΗ”, σήμερα “πάει… γάντι”! Τα “πάντα όλα”, έχουν αρχή, αλλά και τέλος τη ΔΕΗ! Είναι η μόνη επιχείρηση που δεν πρόκειται να… ”κατεβάσει ρολά”, να… “βάλει λουκέτο”! Είναι… “μονοπώλιο”, όπως μου έλεγε, για κάτι τέτοιες περιπτώσεις η αείμνηστη μητέρα μου η Κυρά- Λεμονιά Κοντονή και ρε παιδί μου, είχε πάντα δίκιο! Γράμματα πολλά δεν ήξερε! Διάβαζε όμως… “φαρσί” (έτσι το έλεγε…) και δυνατά, ό,τι έπιανε στα χέρια της”! Ήταν του “δημοτικού”, αλλά γνώριζε η Κυρά- Λεμονιά, πράγματα Πανεπιστημίου!.. και με αυτές, αλλά και με άλλες αρχές με μεγάλωσε… Μια άλλη φορά, ίσως καταφέρω και να σας τα περιγράψω…
 
  Σήμερα το θέμα μας είναι η ΔΕΗ! Μια ΔΕΗ, που κάθε… “λίγο και λιγάκι…”, θέλει, χωρίς να λογαριάζει, αύξηση στα τιμολόγιά της! Να, “καλή ώρα”(;), όπως ζητάει και τούτη τη φορά αύξηση κοντά στο 20%!!! Μα είναι δυνατόν; Όχι! Όμως η… “κυρία ΔΕΗ” αυτό δεν το σκέπτεται και δε θέλει να… περάσει το δικό της! Δε βγαίνουμε…, λένε οι διοικούντες, την εταιρεία! Τι πάει να πει “δε βγαίνουμε…” κύριοι; Και επειδή εσείς “πήρατε λάθος δρόμο…” και… “πέσατε έξω…”, στον προϋπολογισμό σας, θα πληρώσουμε εμείς τα… “σπασμένα”; Είναι δίκαιο αυτό; Αν όχι, τότε γιατί το… κάνετε; Εδώ ΔΕΝ έχουμε να φάμε και εσείς ζητάτε αύξηση;.. Ντροπή! Αλλά που να βρεθεί!.. Τέλος πάντων… “Α, δεν είμαι σίγουρος, ότι τελικά, η κυβέρνηση, θα… περάσει αυτές τις αυξήσεις”, που τολμάει και ζητάει η ΔΕΗ!!! Οψόμεθα!!!
  Τώρα! Ο κ. Ζερβός (ναι, ναι ο Αρθούρος, ο της ΔΕΗ άνθρωπος…) με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή… αποκαλύπτει πως, “λίγο πριν φύγει το 2012 η ΔΕΗ προχώρησε σε 700.000 διακανονισμούς λογαριασμών…”!!! Είναι λοιπόν γεγονός ότι 700.000 οικογένειες δεν μπορούσαν τότε…, δεν μπορούν και σήμερα, “να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα ποσά της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος…”!!! Βέβαια τα στοιχεία αυτά προκαλούν ΣΟΚ και φυσικά δείχνουν την πραγματικότητα, την αλήθεια ότι, “πάνω από 700.000 νοικοκυριά δυσκολεύονται να έχουν το στοιχειώδες αγαθό διαβίωσης, το ηλεκτρικό ρεύμα…”!!! Τραγικό; Ναι; Και παρουσιάζει τη σημερινή “εικόνα της Ελλάδας, σε όλο της το μεγαλείο!!! Και μέσα σε όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα… νούμερα (αριθμός…) που πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα, “η ΔΕΗ προχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο, σε 38.717 διακοπές ηλεκτροδότησης…”, που, κατά 94% είναι περισσότερες, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011!!! Και ασφαλώς αυτά (οι διακοπές!..) δεν πρόκειται, να σταματήσουν εδώ! Θα συνεχιστούν! Και κάνει, τώρα, τόσο κρύο!!! Ένα είναι πάντως γεγονός! Ότι , “ο Έλληνας, που περνάει σήμερα μεγάλο… λούκι δεν μπορεί να πληρώσει…”!.. Ας κάνει και η ΔΕΗ κάτι! Άλλωστε το ηλεκτρικό ρεύμα είναι “κοινωνικό αγαθό”!!! Είναι όμως; Για αυτό. Αγαπάς τον Έλληνα; Απόδειξέ το!!! Ας τα έχει όλα αυτά υπ’ όψιν της η κυβέρνηση, πριν πει το “ναι στις αυξήσεις του τιμολογίου της ΔΕΗ”!!! “Κύριε… ΔΕΗ θώμεν!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου