"...ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ;"
                  



         ( Οχι για όλους, όμως..!)
                   Και τι έγινε! Επεσε το πρώτο χιόνι ακομα και μέσα στο κέντρο της Αθήνας... Ε  και; Αλλαξε κάτι; Μήπως σταμάτησαν οι απολύσεις; Μειώθηκε η ανεργία; Δεν...μπαίνουν αλλα λουκέτα; Δεν θα πληρωσουμε τα χαρατσια;Τα υπογραμμίσω όλα αυτα,επειδή χθες πολλοί ,ακομα και εγω, πανηγυρισαμε για το χιόνι!!!
                   - Καλημέρα "άσπρη μέρα..." ! Έλεγαν οι πάντες
                   - Να ρεεε,εχει δίκιο η Κυβέρνηση και ο πολιτικός  κόσμος... Μας έταξαν καλές..., η για την ακρίβεια πιο καλές ημέρες και κράτησαν τον...λόγο τους!!!!! Ηρθαν επιτέλους..."οι άσπρες ημέρες..."!!!!!
                  


- Χαρές και...χιονοπολεμο επαιξαν οι πιο...ευχαριστημένοι κάπου εκει στην Πάρνηθα, οσο μπορούσε να...ανεβεί το αμάξι. Χαρές και Ευαγγελια λοιπόν για το πρώτο χιόνι στην Αθήνα... Το είδαμε στην τηλεοραση, οπως είδαμε και την...άλλη πλευρά της..."άσπρης  μέρας..."!.. Χαρά για το...πρώτο χιόνι...
                    Έτσι;
                    Ομως!!!
                    Ομως ΟΥΔΕΙΣ, ναι ΟΥΔΕΙΣ σκέφτηκε εκείνες τις δύσκολες ώρες κάποιους που ΠΑΓΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΊΑ-ΞΥΛΙΑΖΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!! Μιλάω για τις χιλιάδες των ΑΣΤΕΓΩΝ!!!!! Ο λόγος για όλους αυτούς που κοιμούνται στους δρόμους,στα παγκάκια,για όλους αυτούς που ίσως πολλοί έχασαν ακομα και την ζωή τους απο το κρύο... Ξυλιασαν κυριολεκτικά. Εγιναν σωστές...παγοκολωνες!!!  Κοκκαλωσαν και βρέθηκαν ίσως και νεκροί στο μέρος όπου είχαν στρώσει το...στρώμα τους, κάτι χαρτονια!!!!! Ενώ για κουβέρτες είχαν κάτι παλιές...εφημερίδες!!!!! Ολους αυτούς τους σκεφτήκαμε; Οχι,βεβαίως!!! Και αυτο ειναι το μεγάλο παράπονο τους!..
                   Και δεν ειναι μόνο οι άστεγοι  (η κατηγορία των αστέγων,ειναι γεγονός οτι ήταν εκείνη, που δέχθηκε την μεγαλύτερη..."επίθεση" της χθεσινής..."άσπρης ημέρας"!) οι οποίοι επλήγησαν κατα την διάρκεια της..."ημέρας του χιονιού"!!! Ειναι σχεδόν ΟΛΟΙ,ναι ΟΛΟΙ, οι Ελληνες ,που δεν μπορούν πλέον να ανάψουν, ΟΧΙ ΜΟΝΟ το καλοριφέρ, το αιρκοντισιον, η το τζάκι ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ τις ξυλοσομπες η τις...φουφουδες!!!!! Η...αιτία ειναι σε ΟΛΟΥΣ γνωστή!.. Δεν υπάρχει...σεντς...,δεν περισσεύει ούτε σεντς πιο σωστά, για να αγοράσουν πετρέλαιο, ξύλα η να πληρώσουν το ρεύμα!!! Αυτη ειναι η τραγικη αλήθεια!.. Είτε το θέλουν μερικοί...,είτε προσπαθούν να το...ξεπεράσουν, να το αγνοήσουν συγκεκριμένα!!! Γιατι,άραγε ΟΛΑ ΑΥΤΑ, δεν τα βλέπει ..., η κάνει πως δεν τα...βλέπει, η πολιτεία; Γιατι; Υπάρχει απάντηση;
                   Έτσι,μπορεί να είδαμε χθες το πρώτο χιόνι να πέφτει στην...αυλή μας,ειναι γεγονός όμως οτι έφερε, για μια φορά ακόμα, στο φως τις απάνθρωπες  οσο και τραγικές-σκληρές, εικόνες των αστέγων!!!!! Οχι,πως δεν τις ήξεραν, αλλα να, τις...προσπερνουσαν, έκλειναν τα ματιά!!!!! Εικόνες που παρουσιάζουν "ζωντανή" την σημερινή κατάσταση της χώρας μας!!.. Ειναι εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ!!!
Από το iPad μου

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου