Και δεν υπάρχουν λύσεις!!!






Πάνε! Πέρασαν! Οι γιορτές, (Γιορτές; Ποιες γιορτές; Τέλος πάντων..!) πέρασαν, οι ευχές τέλειωσαν (αν και δεν τελειώνουν ΠΟΤΕ!!!) και τώρα ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ!!! Βέβαια, ο λαός το λέει διαφορετικά..! Λέει εκείνο το περιβόητο, “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…”! Κι αυτό είναι το σωστό! Όμως στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί….,, μα πάρα πολλοί τέτοιοι..! Κατεργάρηδες δηλαδή! Δεν ξέρεις από ποιον να φυλαχθείς! Κατεργάρης… εδώ! Κατεργάρης… εκεί! Κατεργάρης παρακάτω, αλλά και παραπάνω..! Γεμίσαμε ρε παιδί μου από δαύτους!
-       Τι σημαίνει κατεργάρης;
Με ρώτησε όταν έγραφα το σχόλιό μου αυτό ένας νεαρός.






     Χμ..! Κατεργάρης σημαίνει ή πιο σωστά, αποκαλείται εκείνος ο οποίος μας δουλεύει, μας κλέβει και παράλληλα εμείς, σα να μην καταλάβαμε τίποτα, με τον τρόπο μας του λέμε και… ευχαριστώ!!! Αυτός είναι ο κατεργάρης..!
  Τώρα! Τώρα λοιπόν ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ, όπως είπαμε..! Τρέχουμε για να προλάβουμε και κάποια στιγμή να βρούμε λύση στα πολλά προβλήματά μας! Δύσκολο! Ναι, είναι πράγματι δύσκολο! Λύσεις; Όχι! Δεν υπάρχουν λύσεις! Υπάρχει μόνο ανεργία! Φτώχεια! Λουκέτα! Ζητιανιά! Συσσίτια! Και δυστυχώς αυτοκτονίες!!! Μα είναι λύση η αυτοκτονία; ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΩΣ! Μπορεί να είναι… και είναι Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ! Όμως δε θεωρείται και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ..! Όταν κάποιος προσφεύγει σε μια τέτοια πράξη, δεν… παίρνει μαζί του το… πρόβλημα! Το αφήνει και το… κληρονομούν τα παιδιά του! Οι στενοί συγγενείς του..! Ας το έχουν αυτό υπόψη τους ΟΛΟΙ εκείνοι που ήθελαν (όχι… ΠΟΤΕ…) να προβούν σε μια τέτοια πράξη! Χρειάζεται αγώνας, ώστε να βρεθεί η λύση..! Και ο Έλληνας ξέρει να αγωνίζεται και να κερδίζει…
  Και μέσα σε ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ήρθαν… και δυστυχώς έρχονται (ρεεεε παιδί μου, το ένα μετά το άλλο..!) συνέχεια τα… “χαρτάκια” (οι λογαριασμοί και είναι… παραφουσκωμένοι πανάθεμά τους!!!), τα χαράτσια (χωρίς… εισαγωγικά!!!) και… διάφορα άλλα..! Προσπαθείς να τα βάλεις σε μια… τάξη (μπαίνουν αυτά σε τάξη; Όχι, βέβαια…) αλλά παρά την καλή θέλησή σου, ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ!!! Είναι βέβαιο ότι κάτι θα σου… ξεφύγει και τότε; Αλίμονο!!! Ακόμα! Δεν φθάνουν όλα όσα… τραβάς με τους… “άτακτους” λογαριασμούς…, δέχεσαι και κάποια τηλεφωνήματα από τις τράπεζες…, ή από την εφορία, για κάποια δόση που δεν κατάφερες να πληρώσεις..! “Έχετε καθυστερήσει…” σου λένε! Κι εσύ επειδή ντρέπεσαι, προσπαθείς να βρεις κάποια δικαιολογία. “Ξέρετε… Έλειπα! Ναι.. ναι…, εντάξει!” τους λέτε και… παίρνετε μία ανάσα! Όμως τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν περισσότερο! Αυτό το ξέρουμε όλοι. Και δεν υπάρχουν λύσεις!!! Δυστυχώς!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου