Ξενοδοχείο Μαμά…!!!





 Είναι γεγονός! Έχω… “ματαξανασχοληθεί” με το “ζήτημα αυτό”!!! Όμως, όσες φορές κι αν κάποιος γράψει και ξαναγράψει… “το ζήτημα δεν… μειώνεται”..! Αντίθετα… ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ!!! Κι αυτό γιατί τα λεφτά…, ο μισθός πιο σωστά, γίνεται ολοένα και… “πιο μικρός…”, με αποτέλεσμα ΟΛΟΙ (νέοι και μεγάλοι!) να τα… “βλέπουν σκούρα…”!!! Και ασφαλώς, να υπάρχουν… “ελάχιστες ελπίδες”, για ένα “καλύτερο αύριο…”!!! Έτσι είναι δυστυχώς…!
  ΟΛΟΙ πλέον μιλάνε για… “επιστροφή στο σπίτι…”, μπας και “με τον τρόπο αυτό… σωθεί η πατρίδα…”!!! Το θέμα αυτό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!! Αυτό συμβαίνει σε… ολόκληρη τη… “γηραιά ΗΠΕΙΡΟ”!!!  Η ανεργία… οι μειώσεις, αλλά και (γενικά) η οικονομική κρίση αναγκάζουν τους νέους…, όπως και τους… λιγότερο νέους να μένουν ή να επιστρέφουν στο σπίτι των γονιών τους!!! Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή πόλη, “η οποία να μην ζει αυτό…, το ίδιο πρόβλημα…”!!!! Θα πρέπει βέβαια να υπογραμμίσω πως  σύμφωνα με έρευνα της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας Le Monde το “φαινόμενο έχει γίνει παγκόσμιο…”!!!
  Τώρα! Εδώ στην Ελλάδα, “το θέμα αυτό, έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλη έκταση…”!!! Δεν μπορεί κανείς να διαψεύσει , πως το 50% (μάλιστα για πολλούς έχει φθάσει σήμερα ακόμα και στο 70%!!!) λόγω ύφεσης (ανεργία… μείωση μισθού κλπ!!!) των τριαντάρηδων “ΖΟΥΝ ή ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ”!!! Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου..! Χώρες όπως η Ιταλία…, η Ισπανία, αλλά και άλλες πολλές… “αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα…”!!! Εκείνο πάντως που (ΟΛΕΣ αυτές οι χώρες, αλλά και δεκάδες άλλες στον πλανήτη…) αδυνατούν να βρουν γρήγορα, ΕΙΝΑΙ Η ΛYΣΗ!!! Να τονίσω, εν τω μεταξύ, ότι “το φαινόμενο αυτό αφορά, περισσότερο τους άνδρες, παρά τις γυναίκες…”!!! Έτσι και πάντοτε με τα στοιχεία της έρευνας, “το 35% των ανδρών είναι ηλικίας από 25 έως 35 ετών, όπως και το 21% των γυναικών…”!!! Κι αυτό βεβαίως σε ολόκληρη την Ευρώπη!!! Τα άτομα αυτά “μένουν πλέον με τη μαμά και τον μπαμπά”, οι οποίοι και… χαρτζιλικώνουν κιόλας τα… βλαστάρια τους!!! “Το σύνδρομο αυτό… πολλαπλασιάζεται και έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους” λένε οι… ειδικοί κι έχουν δίκιο!!! Πάντως όλοι… μιλάνε για τη “Γενιά Μπούμερανγκ”, όπως ονομάζουν το “φαινόμενο αυτό”, που παρατηρείται παντού, εκτός από τη Σκανδιναβία!!! Προσέξτε τις… ονομασίες: “Γενιά Καγκουρό”! “Παιδιά παράσιτα”! Και… “Ξενοδοχείο Μαμά”! Εσείς βγάλτε τώρα τα συμπεράσματά σας!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου