SOS για την Ηλεία!!!


Αυτό το κακό, εκείνη την εποχή ουδείς το περίμενε!... Ακόμα και ο πιο ‘σκληρός’ σεναριογράφος, δεν θα ‘ΤΟΛΜΟΥΣΕ’ ΝΑ…ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ!... Στην αρχή, οι πάντες πίστεψαν ότι θα ήταν κάτι.. ’περαστικό’!!! Όμως η ‘περίπτωση’, αντί να ‘σβήνει’…, ‘φούντωνε’  περισσότερο !! Και ας ήταν, ένα βήμα πριν από την θάλασσα…!!!. Έτσι, είχε αρχίσει να ‘διαγράφεται το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ…!!!’ Τα αεροπλάνα έριχναν νερό, στο «προγραμματισμένο στόχο» και αμέσως έβλεπαν λίγο πιο κάτω…, πιο πάνω…, πιο πέρα, « μια άλλη εστία να φυτρώνει», λες και ήταν… μανιτάρι!!!


Ο λόγος, για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη «ουδείς μας έχει πει ποίοι ήταν…, είναι οι υπεύθυνοι και αν κάποιος τιμωρήθηκε…» αιτία, όπως μας είπαν τότε!... ένα είναι το γεγονός ότι η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΦΩΤΙΑ, έκαψε_ έσβησε από τον χάρτη!!», το νόμο της Ηλείας! Και για να είμαι πιο σωστός «ο μισός και πλέον νομός της Ηλείας έγινε στάχτη..!!». Έτσι εκτός από τα γνωστά πανέμορφα χωριά και στα οποία μόνο αποκαΐδια υπάρχουν, χάθηκαν και αρκετές ανθρώπινες ζωές!!! Για αυτό ο πόνος παίρνει άλλη μεγαλύτερη διάσταση! Και το κλάμα «παραμένει ακόμα… βουβό», όπως λένε οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων!!! Αναπάντητο παραμένει το «ΓΙΑΤΙ;»! Τι έφταιξε; Ποίοι είναι οι υπεύθυνοι; Αλλά και πολλά πολλά ακόμα «ΓΙΑΤΙ;»!!! Τούτη την ώρα, δεν θα αναφερθώ στο γεγονός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία με δικά της χρήματα έφτιαξε από την αρχή δύο ή τρία «δεν έχει σημασία πόσα…» χωριά, με σύγχρονα σπίτια και τα παρέδωσε στους δικαιούχους… (Όμιλος Βαρδινογιάννη και Κυπριακή Δημοκρατία!!!), αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι άλλο!!! «ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ οι κυβερνήσεις υποσχέθηκαν έμειναν ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ Ή ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ;»


Είναι γεγονός λοιπόν πως ο νομός Ηλείας…, «το φιλέτο της Ελλάδας» παραμένει… «μια καμένη γη…»!!!!! Και κανενός «δεν ίδρωσε το.. αυτί!...»!!! «Χαμπάρι» δεν…  πήραν…! Ασχολούνται (;) με οτιδήποτε, εκτός από τις… «πληγές»… «τις αγιάτρευτες πληγές», που άφησε στο νομό (Ηλείας) η… «πύρινη λαίλαπα», «στα πάντα όλα» έχουν βάλει ένα τεράστιο STOP! Και η δικαιολογία ότι είμαστε σε ύφεση, σε οικονομική κρίση, περνάει σε «δεύτερη μοίρα», επειδή σε άλλους νομούς κάτι «και καλώς γίνεται…» κινείται!!! Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας «πολιτικών και άλλων παραγόντων…» ήταν κάποιοι απλοί πολίτες από το νομό να αναλάβουν δράση «η πρώτη συνάντηση έγινε πριν από λίγες ημέρες σε γνωστό καφέ… στο κέντρο της Αθήνας» για την σωτηρία της Ηλείας! Ακούστηκαν πολλές απόψεις…, θέσεις αλλά και αντιθέσεις!... ΟΛΟΙ όμως συμφωνήσαμε «είχα τη χαρά να πάρω μέρος και εγώ» ότι πάνω από όλα προέχει η Ηλεία και η διάσωση της…!!! Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν προκειμένου οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι «εμείς δεν παίζουμε…!!!, γιατί δεν είμαστε πολιτικοί!!! Αγαπάμε τον τόπο μας και έχουμε θέσει ως στόχο και σκοπό το «SOS για την Ηλεία…»!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου