Ότο, πάμε, όπως… τότε το 2004!

Έφυγε πριν από λίγα χρόνια, με την υπόσχεση να ξαναγυρίσει!... Το ‘πε και το ‘κανε! Έφυγε, αφήνοντας πίσω του, «ότι καλύτερο έχει μέχρι τώρα πάρει- κατακτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ένα πανευρωπαϊκό κύπελλο! Είναι το Euro 2004…»!!! Ήρθε πλέον, έχοντας στις βαλίτσες του, «τα φιλικά αισθήματα των συμπατριωτών του, για τους έλληνες…»!!! Ήρθε ως «επίτημος πρέσβης της χώρας του»!...
Ο λόγος για τον πρώην ομοσπονδιακό μας προπονητή! Τον Ότο Ρεχάγκελ! Τον άνθρωπο- σύμβολο στην πατρίδα μας, τον οποίο μας έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ για να μας… προπονήσει, ώστε οι σχέσεις Γερμανών- Ελλήνων να αναθερμανθούν! Ο Ότο ήρθε εδώ έχοντας έτοιμο το «plan B»! Και γνωρίζει καλά ο Ρεχάγκελ που υπάρχουν τα… κενά! Ξέρει ακόμα ποιο… σύστημα θα κληθεί να… εφαρμόσει, προκειμένου να… επιτύχει τον… στόχο! Και η συνταγή του Ρεχάγκελ… πιάνει πάντοτε! Αυτό μας έχει… διδάξει η ιστορία! Και για.. αυτό πήρε τις… ευχές της Άνγκελα και… τσουπ έφτασε στην Αθήνα…, την κατάλληλη στιγμή!.. Είχε μάλιστα και τις πρώτες… επαφές του!...

Ουδείς μας… υπολόγιζε τότε! Εκεί στην Πορτογαλία όλοι (σχεδόν…) μας είχαν… ξεγραμμένους! Όλοι; Ναι! Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… ξενοδόχο! Τον Ότο Ρεχάγκελ! Τον άνθρωπο που πίστευε στο θαύμα! Και το θαύμα δεν άργησε! Ήρθε…, ή μάλλον από τα πρώτα παιχνίδια φάνηκε το τι θα… επακολουθήσει! Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα, όταν στον τελικό αγώνα κερδίσαμε την Πορτογαλία με 1-0 και το κύπελλο για τέσσερα χρόνια κόσμησε τις προθήκες, σε ειδική μάλιστα θέση , της ΕΠΟ! Και η Ελλάδα βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης! Ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ!
Με γνώμονα αυτό το «ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ», προσπαθεί να εκμεταλλευτεί σήμερα η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ! Έτσι, μίλησε με τον φίλο της Ότο και τον έπεισε να έρθει και πάλι στην Ελλάδα και να αναλάβει την… προπόνηση του λαού, παρουσιάζοντας, το… καλό προφίλ της καγκελαρίου!... Ήρθε, λοιπόν, (είναι ήδη εδώ!) και χθες ξεκίνησε και τις πρώτες… προπονήσεις! Έκανε τις πρώτες επαφές του… Πήγε στην ΕΠΟ! Είδε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη. Και μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού, την κ. Κεφαλογιάννη, είδε και μίλησε αρκετά με τον Αρχιεπίσκοπο, τον κ. Ιερώνυμο, στον οποίο χάρισε και μια μπάλα ποδοσφαίρου! Αργότερα στους δημοσιογράφους δήλωσε (ο κ. Ρεχάγκελ…) πως πολλές γερμανικές ομάδες εφέτος θα κάνουν την προετοιμασία τους σε ελληνικά αθλητικά κέντρα! Είναι κάτι, που θα βοηθήσει πολύ στην προπόνηση που έχει αναλάβει!!!

«Είναι πιο δύσκολος αυτός… ή μάλλον αυτή η… προπόνηση, που έχετε αναλάβει;» ρώτησαν τον Ότο Ρεχάγκελ, για να απαντήσει: «Το ίδιο δύσκολη είναι και για τα… δύο»!!!  Ένα πάντως είναι βέβαιο ότι ο Ότο Ρεχάγκελ, που θα έχει… βοηθούς του τον εις στην Θεσσαλονίκη εγκαταστημένο Γερμανό Υφυπουργό, κ. Χούφτεν, και τον παλιό του συνεργάτη Γιάννη Τοπαλίδη!... Προσωπικά στον φίλο μου Ότο Ρεχάγκελ, εύχομαι καλή επιτυχία! Να του θυμίσω, όμως, ότι χρειάζετε ένα νέο εντελώς διαφορετικό… σύστημα από όλα τα άλλα, που μας έχει παρουσιάσει στην εδώ (πρώτη…) παραμονή του και ιδιαίτερα το 2004! Ότο, πάμε όπως τότε… το 2004!!! Φουλ… επίθεση με… καλή άμυνα!!! Πίσω στην «Αθήνα της καρδιάς μου…»!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου