Οι ελληνικές θάλασσες, πρώτες παντού!!!

Δεν είμαι σίγουρος ότι, ύστερα από το ταξίδι και τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον Ταγίπ Ερτογάν, στην Τουρκία, μπορεί να αλλάξει κάτι!!! Ή να… καλυτερεύσει η κατάσταση!!! Και εδώ να υπενθυμίσω πως οι Τούρκοι δεν αλλάζουν!!! Και δεν πρόκειται ούτε και τώρα, παρά τα όσα ειπώθηκαν από τους δύο πρωθυπουργούς, να… διαφοροποιηθούν από τις βλέψεις τους!!! Ένα είναι πάντως γεγονός, ότι και οι δύο λαοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ.. ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! Το κακό γίνεται από την πολιτική, και ιδιαίτερα από την σκληρή (πολιτική) στάση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.!!!
 

Θέλω όμως να αναφερθώ στη χθεσινή σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στη Κωνσταντινούπολη, και να τονίσω ότι, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ!!! Οι συνεδριάσεις αυτές στις οποίες κουβεντιάζονται τα πάντα.. ή  σχεδόν τα πάντα γίνονται κάθε τρία χρόνια!!! Και όλες, «οι κοινές συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιούνται, υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών..»!!! Να προσθέσω, εν τω μεταξύ ότι «η πρώτη ανάλογη συνάντηση είχε γίνει το Μάιο του 2010 στην Αθήνα! Πρόεδρος της συνεδρίας ήταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου..»!!! Και με την ευκαιρία να σας πω, πως, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟΤΕ, από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Τουρκίας!!! Όλα έμειναν στα λόγια… και μόνο σε αυτά…! Θα αλλάξει μήπως κάτι τώρα; ΜΑΚΑΡΙ!... Μακάρι, να διαφοροποιηθούν, έστω και λίγο οι Τούρκοι, από τις βλέψεις τους! Μακάρι να… «κόψουν» τις παραβιάσεις,… τις καθημερινές παραβιάσεις από τον αέρα και τη θάλασσα στο… μισό!!! Μην ξεχνάτε ότι οι παραβιάσεις κάθε μέρα ξεπερνούν τις… χίλιες, όπως λένε οι καλώς γνωρίζοντες!!! Μακάρι λοιπόν να… «πέσουν» οι Τούρκοι στις… μισές!!! Θα είναι μια αρχή για κάτι καλύτερο!!! Λέμε τώρα…!   
Να υπογραμμίσω ότι έγιναν 300 επαφές, μεταξύ των δύο πλευρών!!! Να δούμε εάν αυτά που ειπώθηκαν και συμφωνήθηκαν, θα γίνουν… πράξη..! Θα διαπιστώσουμε στο εγγύς μέλλον, εάν… προωθηθεί η εμπορική και επενδυτική συνεργασία! Εάν ξεκινήσουν οι δουλείες που κλείστηκαν!!! Ακόμα συζητήθηκαν και υπογράφηκαν πάνω από 25 συμφωνίες, για την υγεία, για τις μεταφορές, για τον τουρισμό, για επενδύσεις, για την γεωργία και για τους λαθρομετανάστες!!! Να τονίσω στο σημείο αυτό πως οι δύο αντιπροσωπίες έθεσαν και το «θέμα για την ΑΟΖ…», όπως επίσης για την υφαλοκρηπίδα και για τα ενεργειακά! Και τα δύο αυτά «κύρια ζητήματα», δεν υπήρχαν στην «επίσημη ατζέντα»! Παρά το γεγονός αυτό, «οι υποθέσεις… έπεσαν στο τραπέζι..!!! Βέβαια δεν έχει βγει προς το έξω, για αυτά ΤΙΠΟΤΑ!!! Το ζητούμενο είναι ένα: « Οι συζητήσεις έγιναν την ώρα και τη στιγμή που ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!! Οι ελληνικές θάλασσες, πρώτες παντού λοιπόν!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου