ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ !!!!!
                        • Εμείς με λίγα χρήματα κάναμε πολλα!
                       • Αυτοι,με χιλιάδες ευρω δεν έκαναν τιποτα!
                       • Όχι στο λουκέτο! Ναι στο ξεκαθάρισμα!


                         
Να, ξεκαθαρίσω απο την αρχή,οτι προσωπικα είμαι κατα του κλεισίματος της ΕΡΤ!  Και το υπογραμμίζω αυτο απο το...ξεκίνημα του σχολίου μου,προκειμένου ,ναι, να προλάβω κάποιους...,η κάποιον "καλοθελητη" που τούτη την κρίσιμη ώρα για την κρατική Ραδιοτηλεοραση, πει οτι, επειδη ειχα απολυθει απο το ΠΑΣΟΚ τον Απριλιο του 1994 (Πρωταπριλια ηταν!..), για πολιτικους λογους, τωρα "χαίρομαι για το λουκέτο" που μπήκε απο το βράδυ, στην ΕΡΤ ΑΕ! Η αλήθεια ειναι οτι ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ! Έτσι, οχι μόνο δεν "χαίρομαι",αλλα αντίθετα έβαλα τα κλάματα! Και δεν ειναι υπερβολη αυτο!..




Όλοι γνωρίζετε οτι δούλεψα στην ΕΡΤ ΑΕ  για περισσότερα απο τριάντα πέντε (35) χρόνια κάνοντας ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές! Με κορυφαία την πρωινή εκπομπη  απο το ραδιοφωνο "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ" και επίσης την βραδινή ραδιοφωνική εκπομπη "ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ"!  Εκπομπές με ιστορία! Εκπομπές που...χπυπαγαν κατευθείαν, στην καρδια του κάθε ακροατή!..

 

                        
 Τούτη την ώρα σαν μια...κινηματογραφική ταινία περνάνε όλα,όσα έζησα τα χρόνια αυτα στην ΕΡΤ!  Απο τότε που πατησα το πόδι μου στα ραδιοστουντιο του Ζαππειου Μεγάρου  τον Μαιο του 1969, αν θυμάμαι καλα! Απο τότε που η ΕΡΤ ΑΕ,ήταν Ιδρυμα! Ήταν ΕΙΡ...,δηλαδη Εθνικό Ιδρυμα Ραδιοφωνίας! Απο τότε που το ΕΙΡ δεν είχε χιλιάδες πολλές χιλιάδες εργαζόμενους! Είμαστε λίγοι και καλοί,οπως όλοι ακομα και τώρα παραδέχονται! Και αυτο με γεμίζει χαρα και υπερηφάνεια!..  Απο την εποχη,που, η τότε δημόσια Ραδιοτηλεοραση δεν μπορούσε να..."φανταστεί", την σημερινη δημόσια Ραδιοτηλεοραση με τις χιλιάδες...,ναι τις χιλιάδες των εργαζομένων με κάθε μορφή συμβάσεων! Απο τις αορίστου χρόνου, μέχρι και τις...ημερήσιες συμβάσεις! Και εδώ ήταν...,ειναι...και κατα τα φαινόμενα θα γινεται (μακαρι να αλλάξουν  τα πραγματα...) και στη νέα μορφή που θα πάρει σε λίγο χρονικό διάστημα η ΕΡΤ ΑΕ! Και σας διαβεβαιώνω πως οι προσλήψεις με τέτοιες συμβάσεις γίνονταν στην ΕΡΤ ΑΕ σχεδον καθημερινα! Και αυτη ειναι δυστυχώς η αλήθεια! Πικρή ναι; Αληθινη όμως πέρα για πέρα... Εκατομμύρια ευρω...πεταμένα,έτσι για να...γεμίζουν οι τσέπες κάποιων!..





 Προσωπικα,επειδη εχω γευθει το τι σημαινει να χανεις την δουλεια σου και να μενεις στο δρομο,είμαι εναντίον των απολύσεων! Και αυτο το γνωρίζουν όλοι! Με γνώμονα λοιπόν αυτο πρέπει να σας πω,πως στην ΕΡΤ ΑΕ πρέπει να γίνει (έπρεπε για μένα να είχε γίνει...) ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!! Να φύγουν όλοι εκείνοι που πληρώνονται απο την ΕΡΤ ΑΕ, αλλα "υπηρετούν" σε γραφεία Τύπου υπουργείων (και ειναι πάνω  απο χίλια άτομα...) η σε βουλευτικά γραφεία! Ακομα κάποιοι μόνιμοι υπάλληλοι (εδώ έχουμε μερικές χιλιάδες...), ενώ πληρώνονται απο την ΕΡΤ ΑΕ,χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους,εργάζονται σε γραφεία πολιτικών η δημοτικών αρχόντων! Εδώ πρέπει η Κυβερνηση  να δείξει μεγάλη προσοχη, ώστε να μην αδικηθει κάποιος άλλος υπάλληλος! Πρέπει, το τονίζω αυτο πρέπει απαραιτήτως, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!! Και όχι να μπει λουκέτο!..


Πολλοι μίλησαν χθες για "ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΕ"!!!  Όχι δεν ειναι "ξαφνικος ο θάνατος"!!! Και δεν ειναι, γιατι η Κυβερνηση είχε πει πριν απο πολυ καιρό,πως "σκέπτεται να κλείσει την ΕΡΤ ΑΕ", γιατι "κάποια συνδικαλιστικά φαινόμενα έκαναν πάλι το...θαύμα τους"!!!  Έτσι η ΕΡΤ ΑΕ ξόδεψε εκατομμύρια ευρω,για "εξωτερικές παραγωγές.."! Εκπομπές που έπρεπε να γίνονται στα δικα της studio , άριστα εξοπλισμένα!


 Εκπομπές τέτοιες που ενώ το κόστος τους ήταν μεγάλο...,το περιεχόμενο τους ήταν, ναι ήταν φτωχό! Πολυ φτωχό δυστυχώς!.. Και ακομα οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ΑΕ,ενώ έφευγαν στο σχολασμα...,έβαζαν υπερωρίες!.. Έτσι αν και δεν δούλευαν...,τσεπωναν χιλιάδες ευρω απο...υπερωρίες!.. Αυτη ειναι η τραγική αλήθεια δυστυχώς! Δεν θα γίνω αρεστός το ξέρω σε αρκετούς...,όμως οι περισσότεροι θα με δικαιώσουν,ακομα και σήμερα!..



Εκλεισε η ΕΡΤ ΑΕ...,έβαλε λουκέτο,μπήκε πιο σωστα λουκέτο με "ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ"!!!  Το θεμα θα έρθει προς συζήτηση στην Βουλη (έγινε γνωστο πως σήμερα,η Κυβερνηση θα το φέρει στην Βουλη!..),θα έρθει λοιπόν (λένε)  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο...,η τον Οκτώβριο! Βέβαια τότε τα πράγματα θα έχουν αλλάξει! Δεν θα έχουν καμμια σχέση με την σημερινη κατάσταση! Θα έχουμε δηλαδη μια...άλλη ΕΡΤ ΑΕ!!! Και αυτο το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι που απο το βράδυ της Τριτης 11 Ιουνίου του 2013, ειναι εκτός ΕΡΤ ΑΕ! Πολλοι μίλησαν για "φίμωση"! Άλλοι για "χουντα"! Ενώ 4 απο τους υπουργούς δεν έβαλαν την υπογραφή τους στην "Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου" με το οποίο έκλεισε η δημόσια Ραδιοτηλεοραση!!! Την ΠΡΑΞΗ υπέγραψαν 21 υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας!!!  Α,πολλοι μίλησαν για...ξεπούλημα της ΕΡΤ ΑΕ!!! Η, οτι "η φωνη της ΕΡΤ ΑΕ σταμάτησε..."!!! Πιστεύω πως απο τους 2.656 υπαλλήλους που θα απολυθούν, πολλοι θα υποβάλουν αίτηση πρόσληψης στο νέο φορέα! Έχουν αυτο το δικαίωμα! Να προσθέσω πως η πρόεδρος της  EBU (ευρωπαϊκός οργανισμός κρατικής ραδιοτηλεορασης...) έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα και αφού του εκφράζει την αγανάκτηση της, τον καλεί να ανακαλέσει την απόφαση του για το λουκέτο στην ΕΡΤ ΑΕ, η οποία ειναι μέλος αυτού του Οργανισμού απο το 1950!!!  Το τέλος της ΕΡΤ ΑΕ ήρθε! Οι τιτλοι τελους στην ΕΡΤ ΑΕ...επεσαν!.. Λιγο πριν τα μεσανυχτα επεσε μαυρο!Εμείς δουλέψαμε με λίγα λεφτα και κάναμε πολλα! Και σήμερα κλαιμε πραγματικα για το κλείσιμο! Τούτοι εργάστηκαν με πολλα λεφτα και δεν έκαναν τιποτα και δεν τους καίγεται καρφι! Όλα τα κάνουν φαινομενικά,οπως πιστεύει ο κόσμος! Προσωπικα δεν το πιστευω! Ομως, ας αποδειξουν το αντιθετο!.. Αν αυτο, δεν ειναι αληθεια! Λοιπον; Ψέματα ειναι;
                           
 Υ.Γ  Για το θεμα της ΕΡΤ ΑΕ θα επανέλθω και μάλιστα με πολλα στοιχεία!
Πριν απο λίγες ημέρες είχα σχολιάσει το θεμα της ΕΡΤ ΑΕ και είχα προβλέψει το λουκέτο! Και δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα, ναι, ναι  επιβεβαιώθηκαν όλα! Κρίμα!..



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου