ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕ!!!

• Απο άλλο...πλανήτη!
• Οι...ράγες του αίσχους!
• Φως,το κάστρο της Αρκαδιάς!

                             
Μπορει η Κυπαρισσια, να μην ειναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, οπως η Παρος...,η Μύκονος...,η Σαντορίνη...και η Ρόδος (δεν μπορω να αναφέρω όλα τα πανέμορφα νησιά μας,γιατι τούτη η σελίδα δεν θα έφτανε!!! Έτσι;), για το τουρισμό της!.. Ειναι όμως γνωστή για το περίφημο Κάστρο της Αρκαδιάς,πάνω εκει στο βουνό! Το Κάστρο που δεσπόζει και ειναι απο παντου ορατό!.. Με πλούσια ιστορία παρουσιάζονται και κάποια απο τα κτίρια της περιοχής! Με την ευκαιρία να σας πω,οτι η μορφολογία του εδάφους, αυτού του κομματιού της Μεσσηνίας,ευνοήσει την ίδρυση πολλών μυκηναικων εγκαταστάσεων... Επίσης έχουμε εδω και πολλούς θολωτους τάφους!.. Οπως λείψανα οικισμών!.. Έτσι η ιστορία αυτής της μικρής όμορφης πόλης,ξεκινά απο πολυ μακρυα-παλια!..
                             

Η Κυπαρισσια, ειναι μια παραθαλάσσια πόλης με ωραίες παραλίες! Άλλωστε εκει τελειώνει η απέραντη παραλία με την χρυσή άμμο (καλύτερη ειναι,στο χωριο μου τον Κακοβατο,μόλις χίλια μετρα απο την Ζαχαρω...),που ξεκινά απο το Κατακωλο! Εδω έχουμε πολλούς που ασχολούνται με το ψάρεμα,επαγγελματικά! Άλλωστε η περιοχή εχει το καλύτερο και πιο νοστιμο ψάρι του Ιονίου! Ειναι γνωστο για τα ψάρια του,ο Κυπαρισσιακος κόλπος! Αλλα, εκτός απο το ψάρεμα,δεν ειναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με την γη! Έτσι βλέπουμε χιλιάδες στρέμματα με καρπουζιες! Δεν ειναι ψέμα το οτι η περιοχή βγάζει τα καλύτερα και...πεντανοστιμα καρπούζια! Καρπούζια μόνο για εξαγωγή, ναι...ναι, μονο για εξαγωγη παρακαλω,που αρχίζει απο τον Μάιο!!!

Μελανό σημείο, ο σιδηροδρομικούς σταθμός του ΟΣΕ...,της πρώην ΣΠΑΠ!.. Όταν τύχη και βρεθεί, η  περάσει κάποιος απο εκει "σπαραζει" η καρδια του! Ειναι ένα θέαμα ντροπης και αποκρουστικό! Τα πάντα...όλα εκει ειναι "πεθαμενα"! Ένα απέραντο νεκροταφείο παλιών βαγονιων!..
Μια εστία μόλυνσης!!!!! Κρίμα!..


Αυτο που είδατε ειναι η ντροπη της περιοχής! Ντροπη όλων μας βέβαια!.. Και δεν θέλω...καμμια αντίρρηση! Η,κάνω λάθος;  Όμως αυτο δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο,στο να επισκεφθούμε ακομα και σήμερα την όμορφη κατα τα αλλα Κυπαρισσια! Εντάξει;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου