ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!..

Το νεύμα" της Μερκελ!
• Τον θέλει στο "κάδρο" της!
• Το...παιχνίδι της Γερμανίας!



Αφησα να περάσουν λίγες ημέρες,να δώ...,να μάθω...,να ακούσω...και φυσικα να διαπιστώσω πως...,η ποιες ήταν οι αντιδράσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού,σε εκείνο το "νεύμα" το περίεργο για πολλούς,που του έκανε η κ. Μερκελ,όταν ήρθε η ώρα της φωτογραφιας!.. Ένα"νεύμα",που θα μείνει στην ιστορία,οπως είπαν πολλοι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες! Ένα "νεύμα",που έκανε τον γυρο του κόσμου και για το οποίο γραφτηκαν και ακούστηκαν πολλα!.. Το "νεύμα" της Καγκελαριου ειναι γεγονός,οτι σχολιάστηκε απο όλους...,ποικιλοτρόπως! 





Δεν ήταν λίγοι εκείνοι (ιδιαίτερα εδω στην Ελλάδα), που συνέθεσαν  το "νεύμα", με εκείνο του Ανδρέα Παπανδρέου προς την Μιμη (Δήμητρα Λιανη) κατεβαίνοντας απο το αεροπλάνο, γυρίζοντας απο την Αγγλία!.. Μάλιστα ο Γιώργος Καρατζαφερης (πρόεδρος του Κόμματος ΛΑΟΣ), απο το κανάλι του και απο την εκπομπη του, "έπαιξε" ταυτόχρονα σε "παράθυρα" (δίπλα - δίπλα...) και τα δυο στιγμιότυπα! Τα σχολίασε δε, με εκείνο τον δικον του τροπο,που ήταν γεμάτος ειρωνία!..    
           
                 
 Έτσι σήμερα και ύστερα απο πολυ σκέψη,θα προσπαθήσω να δώ πιο καλα και να...μεταφέρω σε σας,οσο πιο ψύχραιμα μπορω κάποιες διαπιστώσεις,που δεν ειναι μόνο δικές μου! Και βέβαια αυτο το "νεύμα" της κ. Μερκελ στον Αντώνη Σαμαρα,δεν ήταν κολακευτικο για τον δικο μας άνθρωπο...,για τον Ελληνα πρωθυπουργό! Κάτι που δεν άρεσε καθολου ουτε και στον ίδιο! Το "νεύμα", εξυπηρετούσε μόνο τους στόχους και τους σκοπούς της Γερμανίδας Καγκελαριου! Και αυτο επειδη ερχονται (το Σεπτέμβριο,αν θυμάμαι καλα...), έρχονται οι γερμανικές εκλογές! Και όλοι ξέρουν οτι σπουδαίο ρόλο στην εκλογή νέου Καγκελαριου και νέας κυβέρνησης θα "παίξει" το ελληνικο στοιχείο που ζει μόνιμα και εργάζεται στην Γερμανία!
                              Μια άλλη...,διαφορετική ερμηνεία ειναι οτι ο κ. Σαμαρας δείχνει και οπως φαίνεται ειναι δυσαρεστημένος και απελπισμένος τον τελευταίο καιρο απο το Βερολίνο,για κάποιους χειρισμούς στην λύση του οικονομικού μας προβλήματος! Με την ευκαιρία να σας πω,πως στην αρχη είχε σχεδιαστεί - προγραμματιστεί συνάντηση, μια κατ'ιδιαν συνάντηση με την κ. Μερκελ, "στο περιθώρια της Συνόδου Κορυφής", που έγινε την περασμένη εβδομάδα και που είχε θεμα της, την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη, μια συνάντηση που δεν έγινε "λόγω βεβαρημενου προγράμματος του Πρωθυπουργού..."!!!  Βέβαια και η Γερμανική πλευρά...,ηγεσία δηλώνει αυτές τις ημέρες απογοητευμενη απο την όλη στάση της Ελλαδος! Όμως αναγνωρίζει (η Γερμανία...),πως "ο έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθεί φιλότιμα να αναταξει την χωρα..."! Εδω που τα λέμε ο Αντώνης Σαμαρας τα εχει καταφέρει,εχει καταφέρει να πείσει τους ομολόγους του οτι ειναι και παραμένει ενας "αφθαρτος πολιτικός"!..  Ειναι πάντως γεγονός (έτσι λένε πολλοι ευρωπαίοι ηγέτες...) πως "η Ελλάδα δεν εχει σταθερότητα...,δεν εχει αποκτήσει αξιοπιστία και συνεπώς δεν μπορει τώρα, ακόμη να εμπνεύσει εμπιστοσύνη..."!!!
                              Δεν μπορω ύστερα απο όλα αυτα, να πω,πως "η καλη χημεία με την κ. Μερκελ, μπορει να βοηθήσει", τον Αντώνη Σαμαρα, στην προσπάθεια του να αποτρέψει την πτώχευση...και παράλληλα,να βγάλει την χωρα στην αγορά! Εκείνο που μπορω με βεβαιότητα να τονίσω, ειναι το οτι ο Αντώνης Σαμαρας δυσαρεστηθηκε απο την ενέργεια της Ανγκελα Μερκελ,η οποία με εκείνο το "νεύμα", τον κάλεσε να σταθει πίσω της, για την "οικογενειακή φωτογραφία", των ηγετών της Ευρώπης, εκει στο Βερολίνο!!! 
                             Τώρα! Λόγω των επικείμενων εκλογών στη Γερμανία έρχεται στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου,ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,ο κ. Βολφγκανγκ Σοιμπλε, ο οποίος και θα εχει επαφές με τον κ. Στουρναρα, με τον Αντώνη Σαμαρα, με τον Ευαγγελο Βενιζελο και με άλλους πολιτικούς,σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση... "Ερχομαι με μεγάλη χαρα...", είπε ο κ. Σοιμπλε, στον κ. Στουρναρα,όταν αυτός τον καλασε να επισκεφθεί,επισημα,την χωρα μας!.. Όλα αυτα βέβαια γίνονται για να κερδίσει πόντους η κ. Μερκελ, έν όψη εκλογών... Ύστερα, οπως λένε πολλοι, ειναι βέβαιον πως η κ. Μερκελ "θα αλλάξει πρόσωπο και θα γίνει πιο σκληρη..."!!! Βέβαια όλα αυτα ο χρόνος θα τα δείξει! Έτσι το "νεύμα" της κ. Μερκελ στον κ. Σαμαρα, μπορει να σημαίνει πολλα! Μπορει και τιποτα!.. Ιδωμεν!
                            

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου