...ΜΕ ΠΡΟΞΕΝΙΟ, ΝΑΙ !!!!!

• Απο ανάγκη...,στην λύση αυτη!
• Χιλαδες, τέτοιοι γάμοι!
• "Μόδα", τα γρήγορα ραντεβού!

                     


Είπα σήμερα να μην...γκρινιαξω! Να μην τα..."χωσω", ουτε σε πολιτικούς...,μα ουτε και σε..."φίλο", με εισαγωγικά η, δίχως!.. Κυριακή σήμερα θα..."πιάσω", ένα ανάλαφρο θεμα, έτσι ώστε όλοι να μπορέσουμε να βγάλουνμε τα συμπεράσματα μας, ιδιαίτερα στην πολυ πολυ δύσκολη εποχη που ζούμε!!!  Ανάλαφρο, αλλα πολυ σοβαρό!..
                     Επανηλθε! Ξαναγύρισε που λέτε το...ΠΡΟΞΕΝΙΟ!!! Θέλεις να παντρευτεις...,θέλεις να νυμφευτεις (ειναι το σωστο) γρήγορα και άνετα; Χωρίς το γνωστο...κυνήγι; Χωρίς ραντεβουδακι (δεν εχει σημασία εάν ειναι στα...τυφλά, τις πιο πολλές φορές!) και τα...χτυποκαρδια; Πόσες και πόσες φορές δεν ζήσαμε αυτο το..."αμάν μας είδε ο φίλος του πατέρα μου! Τι θα κάνω τώρα;..."!!! Ετσι; Εκατοντάδες φορές! Ναι και άλλες τόσες κόντεψε η καρδια μας να...σπάσει απο,αγωνία!.. Η, το άλλο πηγαίναμε στο ραντεβου με τον φόβο εάν η καλη μας θα έρθει... Εάν θα βρει τροπο να ξεφύγει να..."κατασκευάσει" το γνωστο παραμύθι. "Απόψε θα μείνω στης Καιτης καλε μπαμπα..."! Του έλεγε! Και εκείνος που δεν ήταν βλάκας κουναγιε "καταφατικά" το κεφάλι του! Άλλωστε είχε πάρει τις πληροφορίες του, για το ποιος ειναι ο...γαμπρός! Και όλα αυτα, εάν ο "γαμπρός του...γέμιζε καλα το...μάτι"! Και μην μου πείτε πως δεν ειναι...,άντε δεν ήταν λίγα χρόνια πριν έτσι; Γιατι δεν θα σας πιστέψω!.. Ναι! Τα πράγματα τα τελευταία  δεκαπέντε χρόνια έχουν αλλάξει... Αλλα και πάλι, ισχύουν πολλα, απο αυτα! Ε; Ωραία!.. Λοιπόν...
                     


Ζούμε όμως σε μια μεγάλη και σε διάρκεια οικονομικη κρίση! Και ουδεις, μπορει να μας διαβεβαιώσει, πως και ποτε θα βγούμε...,η, έστω θα δούμε φως στην άκρη του τούνελ!.. Γιατι, εδω που τα λέμε, ΜΟΝΟ ΤΟΥΝΕΛ ΒΛΈΠΟΥΜΕ!!! Έτσι ξανά γύρισε το ΠΡΟΞΕΝΙΟ!!!  Α! Όχι! Δεν ξέρω, εάν ρίχνουν, οπως τότε..., "σταμνες...,τις θρυλικός εκείνες σταμνες της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειαδου και του αλλου μεγάλου Βασίλη Αυλωνιτη..."; Δεν το γνωρίζω αυτο!  Βέβαια όλα αυτα αποτελούν "ένα μακρινό παρελθόν", οπως λένε οι γνωρίζοντες καλύτερα απο εμένα το ζήτημα!.. Το ΠΡΟΞΕΝΙΟ ειναι πλέον η επίκαιρη είδηση της εποχής! Έτσι τα "γραφεια συνοικεσιων", κάνουν πια "χρυσές δουλειές"!!!  Μην... βιαστήτε να πείτε εκείνο το γνωστο "...όλα αυτα τα κάνουν οι υπερήλικες και οι ανήμποροι να βρουν αλλιώς γυναίκα...,η άνδρα!", γιατι θα...είστε λάθος!..  Τρελοί!..
                      Όλες...,μα όλες όμως οι εφημερίδες (όχι μόνο οι ειδικές, οι των συνοικεσιων) διαθέτουν αρκετές σελίδες,  στα...ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΑ!!! Και ειναι άνθρωποι όλων των ηλικιών! Ομορφοι, σχεδον,  ΝΑΙ κουκλοιι, που καθημερινα αναζητούν "το έτερο ήμισυ απο τις αγγελίες..."!!! Και ακομα έχουν γίνει χιλιάδες τέτοιοι γάμοι και τα ζευγάρια δηλώνουν ευτυχισμένα! ΔΗΛΩΝΟΥΝ! Δεν ειναι σίγουρα! Όμως αργότερα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο... Κάτι που όλοι το παραδέχονται πλέον!!! Ένα γραφείο (συνοικεσιων) ανακοίνωσε πρόσφατα πως εχει παντρέψει 16.500 ζευγάρια! Αριθμός πολυ, μα παρα πολυ μεγάλος!!! Ρεκόρ!
                       Δεν ειναι ψέμα, οτι ανάμεσα στα άτομα που ζητούν με τον τροπο αυτο το..."άλλο τους μισό", ειναι και πολλοι διαζευγμενοι, που ζητούν μια δευτερη ευκαιρία, έπειτα απο έναν αποτυχημένο γάμο!..  Έν τω μεταξυ, "μόδα" εχει γίνει πλέον και το speed dating, οπως λέγεται,  το γρήγορο ραντεβου Ειναι  ένα...παιχνίδι, λένε πολλοι! Και έχουν δίκιο. Και,να γιατι...  "Δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες που βρίσκονται σε ανάλογη ηλικία...,με ανάλογη εμφάνιση και ενδιαφέροντα βρίσκονται σε ένα χώρο και κάθε δέκα λεπτα αλλάζουν παρτενέρ, προκειμένου να δουν ποιος τους ταιριάζει καλύτερα..."!!!!!  Το μέσο αυτο, αρέσει πολυ και το προτιμούν σχεδον όλοι! Για αυτο και το ονομασία ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!  Τώρα! Προσωπικα δεν μου αρέσει ο τρόπος αυτός. "Ο γάμος με συνοικεσιο"!!! Προτιμώ και  προτείνω τον"γάμο απο έρωτα"! Άλλο πράγμα, να παίρνεις εκείνον, η εκείνη που εσυ θέλεις... Ο έρωτας στην ζωη μας ειναι το παν! Τα πάντα όλα! Και αυτο, επειδη χτυπάει διαφορετικα, η καρδια των ερωτευμένων! Και θέλουν να ζήσουν μέχρι το τέλος τον έρωτα τους...,την αγάπη τους!..  Είμαι βλέπετε της παλιάς σχολής!.. Και δεν αλλάζω...  Όμως, θα μου πει καποιος, η εποχη...τρέχει και μάλιστα με...πυραυλικη ταχύτητα! Εκσυγχρονίζεται! Και αλλαζει!.. Άλλωστε με την οικονομικη κρίση...,που μυαλο για έρωτες! Αποτέλεσμα, της κρίσης ειναι,  να καταφεύγουν όλοι στα "γραφεια συνοικεσιων", ώστε να βρουν το ταίρι τους!!! Και παντρεύονται...με προξενιο! Με ΠΡΟΞΕΝΙΟ, ναι!!!!!
Συμφέρει καλύτερα!..

                       

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου