Η ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ!!!

• Αλλάζει ο τρόπος!
• Δυο τα ψηφοδέλτια!
• Με 42% η εκλογή δημάρχου!


Το θεμα το είχαμε κουβεντιασει απο παλια! Και οι περισσότεροι στην τοπική κοινωνία, το είχαν υποστηρίξει! Το είδαν απο άλλη...οπτική γωνία! Και αυτο επειδη έτσι δεν θα είχαμε "κομματικά ψηφοδέλτια", στις δημοτικές εκλογές!.. Οι σκέψεις αυτές, οι ιδέες και όλα όσα θα ακολουθούσαν, η Κυβερνηση τα πήρε και τα έκανε πράξη!  Έτσι, η Κυβερνηση "προχώρησε σε αλλαγές των κομματικών γραμμών, ώστε να ελευθερωθούν οι πολίτες και οι υποψήφιοι, απο το πολυ στενό... μαρκαρισμα των κομμάτων..."!!! Και αυτο ήταν και ειναι η αλήθεια! Θυμάμαι τους υποψήφιους να "βγαίνουν" κατω απο καποια κομματικη σημαια και να διεκδικουν τη Δημαρχια, ενω στην αρχη να το..."παίζουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ"!!!
                  




Τώρα! Τώρα πια οι  εκλογές του ερχόμενου Μαΐου (το 2014) θα γίνουν με τις αλλαγές που είπαμε και στις οποιες κατέληξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας!  Ειναι γεγονός πως με το νέο σύστημα οι δημοτικές εκλογές, δεν θα "καταστούν πεδίο στειρας πολιτικής αντιπαράθεσης..."!!! Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, θα υπάρχουν ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ! Το ένα με τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων και το άλλο με τα ονόματα όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων!..  Υπαρχει και το πλαφόν, το ελαχιστον όριο του 5% δηλαδη της εκλογής...,για την "είσοδο" στο δημοτικό συμβούλιο! Οπως όλοι θυμόμαστε το παλιό ποσοστό ήταν 3%, αυτο που προβλέπεται και για τα κόμματα στην Βουλη!.. Εδω θα πρέπει να τονίσω πως το 5%, θα πρέπει να "πιάσει" και ο υποψήφιος δήμαρχος, προκειμένου να εκλεγεί ως απλός δημοτικός σύμβουλος!..
                      Αναλυτικά το νέο αυτο εκλογικο συστημα προβλέπει πολλα και ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα για την τοπική κοινωνία!! Μια κοινωνία που...ποντάρει πολλα στο νέο εκλογικό σύστημα, για κάτι πιο καλο. Περισσότερο δημιουργικό! Χωρίς την προκατάληψη κάποιων κομματικών παραγόντων! Δεν θα έχουμε πλέον εκείνο το ΕΓΩ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑ!!!  Αρα μου...χρωστας!!! Η, αυτο που ελεγαν και λενε μερικοι, "δεν με ψηφισες, γιατι λοιπον να κανω αυτο που μου ζητας;" Τα κομματικά λοιπον περνάνε σε δευτερη θέση πια! Και αυτο ειναι, εκείνο που επιδιώκει τούτη "η αλλαγή του τρόπου εκλογής δημάρχων"!!! Μερικα απο το νέο σύστημα και που ενδιαφέρουν ειναι:
• ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ! 
   Το ένα με τους υποψήφιους δήμαρχους και το άλλο με όλους τους δημοτικούς συμβούλους με                 
   αλφαβητική σειρά! 
• ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!
   Ναι,θα μπορούν να ανακοινώνουν τους "πλήρεις συνδυασμούς τους", απο τον Τύπο, η με  την 
   "ανάρτηση τους σε εμφανή σημεία του δήμου", προκειμένου να ξέρει ο δημότης ποιοι στηρίζουν το 
   συγκεκριμένο δήμαρχο!..
• Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!
   Δήμαρχοι σύμφωνοι με το νέο σύστημα, θα εκλέγονται όσοι συγκεντρώνουν το 42ο/ο των ψήφων! 
   Εάν ουδεις συγκεντρώσει το ποσοστό αυτο, τότε οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη 
   Κυριακή "μεταξυ των δυο πρώτων υποψηφίων"!..
• ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!
   Όλοι θα εκλέγονται απο την πρωτη Κυριακή! Αυτο άλλωστε προβλέπει το σύστημα της απλής 
   αναλογικής!..
Αυτα ειναι ίσως τα πιο ενδιαφέροντα, του νέου τρόπου της εκλογής των δημοτικών αρχόντων!.. Α! Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως, προϋπόθεση για την εκλογή στο,δημοτικό συμβούλιο,  ενός υποψήφιου δημάρχου με τον συνδυασμό του, θα ειναι, ο υποψήφιος την πρωτη Κυριακή να συγκεντρώσει το 5ο/ο (τουλάχιστον) του "εκλογικού σώματος"!!! 
                          Το "βήμα" αυτο της Κυβέρνησης ειναι πέρα για πέρα σωστο! Γιατι έτσι θα "αναδειχθούν οι καλύτεροι απο τους πολίτες και όχι οι εκλεκτοί των κομμάτων..."!!!  Και ακομα θα υπάρξει "απαλλαγή της τοπικής Αυτοδιοίκησης απο την Κεντρική Εξουσία", κάτι που το ήθελε πάντοτε η τοπική κοινωνία!.. Και όλο αυτο το σκηνικό ειναι οτι καλύτερο εχει προκύψει τα τελευταία χρόνια στις Αυτοδιοικητικές Εκλογες!!!
                          Μπορει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να "φωνάζουν", οτι δήθεν αυτο καταργεί ουσιαστικά την εκλογή ενός δημάρχου, ο οποίος θέλει να κάνει εργο, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΙΚΙΟ!!! Και αυτο γιατι η Κυβερνηση τους "χάλασε τα σχέδια"!..  Τους..."έσπασε τις καθαρα κομματικές γραμμές"!!! Και αυτο επειδη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜ.ΑΡ., οπως η "Χρυσή Αυγή" ,το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, είχαν πολλα "ποντάρει στις δημοτικές εκλογές", ώστε να δείξουν την δήθεν μεγάλη δύναμη τους!.. Ε, λοιπόν αυτο ΧΑΛΑΣΕ!  Δεν υπαρχει πια... Και αυτο, γιατι άλλαξε ο τρόπος εκλογής Δημάρχων!!! Τώρα να σας δώ ρεεε μάγκες της αντιπολίτευσης! Τι θα κάνετε; Πως θα... ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ...ΔΎΝΑΜΗ ΣΑΣ; Ε;  Για να σας δώ...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου