ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

                       • Η παρέλαση ανήκει σε όλους...
                     • Στην Αθήνα, μονο οι...σημαιοφόροι!
                  • "Εμπόλεμη" η κατάσταση, στη Θεσσαλονίκη;

         
Μπορει αύριο, έπειτα απο πολλα χρονια, στη Θεσσαλονίκη, να...βγουν τα άρματα μάχης, για την παρέλαση της Εθνικης μας επετείου της 28 Οκτωβριου του 1940, όμως η εικόνα την οποια παρουσιάζει απο χθες,  που με τον εορτασμό της απελευθέρωσης (έγινε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβριου του 1912) ξεκίνησαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, η εικόνα λοιπον στην πόλη, στο κέντρο πιο σωστα ειναι τέτοια που "δηλώνει", οτι η ΕΛ ΑΣ "κατι περιμένει"!!! Το κέντρο, ειναι αποκλεισμένο απο παντου! Χωρις..."δικαιολογητικά" ΟΥΔΕΙΣ μπορει να...περάσει, ουτε, απο το ενα πεζοδρόμιο στο άλλο!.. Οχι! Οχι, δεν ειναι υπερβολη! Ειναι η πραγματικότητα! Με τον τροπο αυτόν η αστυνομία πιστευει πως θα αποτρέψει επεισόδια, οπως αυτα που είχαν γινει το 2011!!! Ετσι και εκτός απο τα κιγκλιδώματα...,τα κάγκελα που εχουν μπει παντου και ιδιαίτερα στην παραλιακή λεωφόρο του Μεγάλου Αλέξανδρου, χιλιάδες ειναι οι αστυνομικοί που εχουν επιστρατευτεί για την τήρηση της τάξης... Και μακάρι, να μην γινει ουτε ενα...παρατράγουδο!.. Άλλωστε οι εχθροι της πατρίδας μας και στο εσωτερικό (ιδιαίτερα αυτοι!..), αλλα και στο εξωτερικό, περιμένουν επεισόδια, προκειμενου να μας...κουνάνε το δάκτυλο!.. Γιατι λοιπον εμεις να τους δώσουμε μια τέτοια...χαρα; Υπαρχει λόγος; 
          


Τωρα!
  Όλο κατι γινεται τέτοιες ημέρες και η παρέλαση "χάνει την αίγλη της"! Ο λόγος για την παρέλαση των μαθητριών και μαθητών στην Αθήνα! Την παρέλαση, στην οποια πρέπει να εχουν συμμετοχή ολα τα παιδια, τα οποια αποτελούν και ειναι το μέλλον αυτού του τοπου, αυτής της χωρας... Κατι τέτοιες στιγμές, ειναι που πρέπει να δείχνουμε το υψηλό φρόνημα των ελλήνων!.. Ε, λοιπον αυτο για άλλη μια φορα το στέρησαν απο τα παιδια μας το υπουργείο Παιδείας και ο δημαρχος Αθηναίων!.. Και καλα ο δημαρχος, απο τον όποιον ολα τα περιμένουμε!!!   Το υπουργείο γιατι; Γιατι το έκανε; Υπήρχε λόγος; Και αν ναι;..  Ποιος ειναι; Και γιατι έπρεπε να αποκλείσουν τα παιδια, απο την παρέλαση και τους γονείς, απο το να πανε να τα δουν  και να τα χειροκροτήσουν; Εκτός και εαν φοβούνται...,η περιμένουν κατι! Καποια επεισόδια, απο τους..."γνωστούς-άγνωστους"!
Πρέπει λοιπον να βγει, ο υπουργός Παιδείας και να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό... Ετσι, δεν ειναι;
           Στην παρέλαση για το ΟΧΙ, της 28 Οκτωβριου του 1940, εφέτος θα μετάσχουν ολα τα σχολεία και τα 230 της Αθήνας, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια Special Olympics και πρόσκοποι! Θα μετάσχουν όμως μονο με τους σημαιοφόρος και τους παραστατες!!!  Ετσι λοιπον αφαιρέθηκε τελείως η δυνατότητα της παρέλασης όλων των μαθητών, οπως εχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!  Το γιατι, θα πρέπει να μας το πει το υπουργείο...,αλλα και ο δήμος!..  Βεβαια και πιο παλια τα σχολεία που έπαιρναν μέρος σε κάθε παρέλαση, έβγαιναν υστερα απο...κλήρωση!!!  Και ετσι απο κάθε σχολείο, επιλέγονταν 20 με 30 μαθητές για να το εκπροσωπήσουν! Αυτο γινόταν, προκειμενου η παρέλαση να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα... Και τουτο, ασφαλώς ηταν μέγα λαθος... Διότι, οπως τόνισα, στο ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ανεξάρτητα την βαθμολογία τους, την απόδοση τους στα μαθήματα... Εχω άδικο; Ποιος λοιπον...,η ποιοι μπορούν...,η εχουν το δικαίωμα να στερούν  απο τα παιδια μας, τα εγγόνια μας, αυτο το ΟΝΕΙΡΟ; Ποιος;  Ποιοι; Και γιατι; Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι, η παρέλαση ειναι, αποτελεί ιδιαίτερα σημερα ΕΙΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου