...ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ...ΧΟΡΟΙ!!!!!

• Η "Φαρσοκωμωδία"!
• "Με το πιστόλι στον κρόταφο"!
• Με 17 ναι και 2 ναι και...οχι!

     



Στα δεκαέξι χρονια, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος της Αθήνας (στην Υπερνομαρχία Αθηνων-Πειραιώς), πήρα μερος σε πάνω απο χιλια Νομαρχιακά Συμβουλια και σε περισσότερα απο δυο χιλιάδες Συμβούλια στις διαφορες Επιτροπές και απο τις οποιες λαβαμε αποφάσεις για "καυτα"-κορυφαία θεματα της Πρωτευουσας .
           Και βεβαια! Είχαμε διαφορετικες απόψεις, για τα πολυ κρίσιμα θεματα!
           Αλλωστε σε ενα Συμβούλιο, οπως γινεται και στις Συνεδριάσεις της Βουλής, δεν μπορει...,δεν ειναι δυνατόν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ!!! Να ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ!!! 
          Σε μια δημοκρατία, σε δημοκρατικό συμβούλιο, αυτα ειναι υγεία να συμβαίνουν!..
          Και πρέπει, για το καλο όλων μας...
         Διαφορετικα δεν θα χρειάζονταν τα Συμβούλια! Οπως τότε, επι χούντας!..
         Είχαμε λοιπον και εμεις διαφορετικές απόψεις, θέσεις και ιδέες! Τις κουβεντιάζαμε ομως μέσα σε πλαισια καλής θέλησης, ώστε το αποτέλεσμα που θα έβγαινε να ηταν το καλύτερο για την Αθήνα!     
         Δεν ηταν λίγα τα Συμβούλια στα οποια είχαμε και εντάσεις! Φωνές έντονες! Δυνατές! Ζωηρες! Σε κανένα ομως δεν ξεπερασαμε τα όρια!.. Σε κανένα, Νομαρχιακός Συμβουλος δεν ειπε τον συνάδελφο του, την ώρα που έκανε την τοποθέτηση του, "μαλ...α"!!! Παίρναμε τις αποφάσεις, ποτε ομόφωνα και αλλοτε με πλειοψηφία!..
         Τα υπογραμμίζω, ολα αυτα απο την αρχη, για να φθάσω στο χθεσινοβραδυνο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεας Φιλαδελφειας-Νεας Χαλκηδονας, οπου έγιναν "σημεία" και "τέρατα"!!!
         Και τι δεν είχαμε! Απο εντάσεις μέχρι και "λυποθυμικα επεισόδια"! Παρα το γεγονός οτι το θεμα δεν ηταν τέτοιο, που να δικαιολογεί ολα αυτα!.. Και δεν ηταν μονο αυτα... Είχαμε και αλλα πολλα!..
         Η πρόσκληση, που είχα λάβει, απο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ενα και μοναδικό θεμα συζήτησης. Έγκριση των προσχεδίων για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ...



Και στην καλύτερη περίπτωση, το Συμβούλιο, θα έπρεπε να πάρει αποφαση το πολυ μέσα σε είκοσι λεπτα!..  Μαλιστα, ο εκδότης της εφημερίδας "οριζοντες" και φίλος Γιωργος Αραπογλου,  πίστευε πως το Συμβούλιο θα τελείωνε σε λιγότερο απο εικοσι λεπτα! Με χαμογελο του απάντησα, οτι η κατασταση ηταν κρισιμη και πως θα είχαμε γεγονότα... Και δεν έπεσα έξω!  Γιατι τα πράγματα εξελίχθηκαν κατα αυτον τον τροπο, δυστυχως!..
          



Η αίθουσα, οπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ηταν κατάμεστη απο την Ορίτζιναλ της ΑΕΚ! Παιδια που...βράζει το αίμα τους... Ετσι σε κάθε ομιλία κάποιου Συμβούλου και ανάλογα με το αν, κατα την γνώμη τους, ηταν υπέρ, η οχι της κατασκευής του γηπέδου, έπρατταν! Άλλοτε με ζωηρά χειροκροτήματα και αλλοτε, τις περισσότερες φορές με έντονες γηπεδικές αποδοκιμασίες! Εκφράσεις που ακούς μονο σε αγώνα ποδοσφαίρου, ηταν σε...ημερήσια διάταξη!..  


Το..."κακο" ξεκινησε, οταν η Σύμβουλος της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ (Γκουμα, αν λεω σωστα το όνομα της) άρχισε ερωτήσεις προς τον εκπρόσωπο της εταιρείας που είχε αναλάβει το εργο! Καποιες απο αυτές, που δεν άρεσαν στους οπαδούς της ΑΕΚ, άναψαν τα αίματα και η σύρραξη ηταν ζήτημα χρόνου για να γινει... Να ξεκινησει...  Οταν λοιπον την...σκυτάλη των ερωτήσεων πήρε η Σύμβουλος (Ματσουκά, νομίζω οτι ειναι το όνομα της...) που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΕΚτζηδες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους και ξεκίνησαν οι...επιθέσεις!..  Στην προσπάθεια του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να...πέσουν οι τόνοι και να αποτρέπουν τα χειρότερα, ανακοίνωσε πεντάλεπτη διακοπή της Συνεδρίασης...  Ισως αυτο ηταν λαθος!..  Και τουτο αποδεικνύεται απο το οτι ολοι οι οπαδοι της ΑΕΚ, την "έπεσαν" στους τρεις Συμβούλους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ!!! Αποτέλεσμα ηταν να υποστεί "λυποθυμικο επεισόδιο" η κ. Ματσουκά και υστερα απο τις πρώτες βοήθειες, να αποχωρήσει απο το Συμβούλιο, οπως εγινε αργότερα και με τους  δυο του ΚΚΕ!!! Να πω ακομα οτι απο τους οπαδούς της ΑΕΚ οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και κατα του πρωην δημάρχου Παντελή Γρετζελια, τον όποιον "έλουσαν" με ενα σωρό...κομπλιμεντα!!! Βεβαια υπήρχαν και φωνές που προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά, οπως του Χάρη Τομπουλογλου, του Μπαμπη Μποβου, του Λυσανδρου Γεωργαμλη, του Γιώργου Καραβία, του Παύλου Κοτσιρα (και αρκετών άλλων Συμβούλων που το όνομα τους μου διαφεύγει αυτη την στιγμη...) και φυσικα του παλιού τερματοφύλακα της "Ένωσης" Στέλιου Σεραφιδη!!! Για την ιστορία αναφέρω πως 17 ψήφισαν ναι σε ολα! Και δυο (Γρετζελιας και Αγαγιωτου) ναι στο γηπεδο και οχι για τα αλλα!.. Στο τέλος οι ΑΕΚτζηδες έκαναν ομαδική επίθεση κατα των δυο αυτών Συμβούλων...
           Αυτα, που παρακολούθησα χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!!!  Ηταν ΝΤΡΟΠΗ!!! Ήταν ΑΙΣΧΟΣ!!! Ηταν ενα κακο ΘΕΑΤΡΟ!!! Ηταν μια ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ!!! Και για ολα αυτα την ευθύνη εχει  πρωτα η διοίκηση του Δήμου, που έφερε το θεμα χωρις εισήγηση και δεύτερον η κακοπιστία μερικών Συμβούλων!!! Για τους οπαδούς δεν θα πω ΤΙΠΟΤΑ, γιατι επιθυμούν, έστω και με δικτατορικό τροπο, να γινει το γηπεδο της ΑΕΚ!!! Και για αυτο είχαν, τετοια συμπεριφορά... Και επεται, οπως φαίνεται, συνέχεια!.. 
         Ας αρχίσουν οι...χοροί, λοιπον!!!!!
           




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου