...ΟΠΩΣ, ΤΟ 2004!!!

• Δεν ειναι εύκολοι, αλλα, μπορούμε...
• Εχουμε αποκτήσει εμπειρία!
• Σημασια εχει, η συμμετοχή!

           
Βραζιλία...ερχόμαστε!
     Πάμε! Πάμε παιδια, οπως τοτε, το 2004, στην Πορτογαλία!!! Εκει οπου ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ, μας είχαν του...ΧΕΡΙΟΥ  τους!!!!! Και εμεις με...μαέστρο τον Οτο Ρεχάγκελ τους κερδίσαμε και για πρωτη φορα στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαιρου, κατακτησαμε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο!!!!! Το Euro 2004, οπως ειναι πιο γνωστο!!!!! Ειναι αλήθεια οτι ΟΥΔΕΙΣ, ναι ΟΥΔΕΙΣ το περίμενε!!! Ετσι στο τέλος οι πάντες, ακομα και ο μεγάλος Πορτογάλος πρωην διεθνής διάσημος ποδοσφαιριστής, ο Εουσεμπιο, έκλαιγε γιατι έχασε στον τελικο η ομάδα του, απο την δικη μας, με 1-0, γκολ που είχε σημειώσει με κεφαλια ο Χαριστέας!  Ομως παρα την λύπη του χειροκροτησε με την ψυχη του, τους παίκτες μας, για την κατάκτηση του τροπαιου! Το ιδιο έκανε και ο πρόεδρος της UEFA, ο διασημος παλιός Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο Μισελ Πλατινί!!! Και φυσικα οχι μονο η Ευρώπη, αλλα ολόκληρος ο κόσμος έμεινε, τοτε, με...ανοιχτό το στόμα!!!!! Υποκλίθηκε στην μικρή Ελλάδα!!!!!
          
 
...Οπως το 2004!!!
           Ναι! Θα πάμε το ερχόμενο καλοκαίρι, του 2014, στην Βραζιλία, με σκοπό μια καλη εμφάνιση!.. Αντάξια με αυτές, που πλεον μας εχει συνηθίσει, ολα τα χρονια τωρα,  η Εθνική μας ποδοσφαιρική ομάδα! Και βεβαίως, οτι...ήθελε προκύψει!!!!! Αλλωστε ολοι οι αγώνες ειναι δύσκολοι! Δεν υπαρχει εύκολος αντίπαλος! Και αυτο τα παιδια μας το γνωρίζουν καλα!.. Και θα κανουν τα πάντα, ώστε, η σπουδαία ιστορία, η χρυση ιστορία που γράφεται πια στις σελίδες του Ελληνικού Ποδοσφαιρου να συνεχιστει!..
           Δέκα, χρονια μετα, η Εθνική μας ομάδα καλείται να μας κανει και πάλι υπερήφανους, οπως τοτε, στην Πορτογαλία! Βεβαια οι συνθηκες, εχουν αλλάξει! Όμως η  ψυχη των παικτών, που φοράνε το Εθνόσημο, ειναι η ιδια! Δυνατή! Ελληνική! Έχουμε αλλάξει προπονητή! Τακτικη! Μα ολα τα αλλα, παραμένουν ιδια... Ελληνικά! Αλλάξαμε, οπως είπαμε, προπονητή! Ο Πορτογάλος Σαντος, στη θεση του Οτο Ρεχάγκελ...
           ...Οπως το 2004!!!
           Εγινε η κλήρωση, για τους ομίλους του Παγκόσμιου Κυπέλλου! Του Μουντιάλ!  Αποφύγαμε τα μεγαθήρια! Και πέσαμε, οχι ασφαλως στα...πούπουλα, αλλα στα...μαλακά! Μπήκαμε στο τρίτο γκρουπ και θα αντιμετωπίσουμε την Κολομβια, την Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού!!! Ομάδες "άγνωστες" σε εμάς! Ομως εμεις, έχουμε αποκτήσει πια πείρα, κατι που το έχουμε αποδείξει περίτρανα, ιδιαιτερα τα τελευταία δέκα χρονια, με τα αποτελέσματα που έχουμε φερει!!! 
           Βεβαια και ο δικός μας όμιλος δεν ειναι, οπως είπαμε, εύκολος! Αλλωστε λιγο πριν απο τον τελικο του, τοτε, Κυπέλλου των Πρωταθλητριών Ευρώπης, (1971) μεταξυ του Αγιαξ και του Παναθηναϊκού (2-0) στο Γουεμπλει, είχα ρωτήσει τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας, αν "φοβάται κατι;"!!! Και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είχε πει το αλησμονητο, "ΕΝΤΕΚΑ ΑΥΤΟΙ... ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..."!!!!! Και είχε και εχει απόλυτα δίκιο!!!! Ισχύει, αυτο και σημερα, στο Μουντιάλ, στο οποιο η Ελλάδα, μετέχει για δευτερη φορα!!!
           Για αυτο ξαναλέω... Πάμε! Πάμε παιδια μου...
           ...Οπως το 2004!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου