ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Πλούσια η ενέργεια...
• Ο ήλιος... Ο αέρας...
• Γιατι αυτη η εγκατάλειψη;

 
 
 Οτι η χωρα μας, ειναι η "Γη της Επαγγελίας", το γνωρίζουμε, οπως το ξέρουν ολοι! Ομως εκεινο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ειναι το γιατι, εχει γινει τωρα, τα τελευταία χρονια, μια σωστη κόλαση; Οι...εξηγησεις ειναι πολλες, οπως και διάφορα ειναι τα σενάρια, που...κυκλοφορούν!.. 
            Τωρα! Οπως είπαμε η Ελλάδα ηταν, ειναι και θα παραμείνει η "Γη της Επαγγελίας"! Ο πιο ευλογημένος τόπος! Αρκει να υπάρχουν οι κατάλληλοι ηγέτες, οι οποιοι θα εκμεταλλευθούν  αυτο τουτο το γεγονος! Οχι με λόγια! Αλλα με εργα...
            Και αυτο, επειδη τα πάντα, αυτα που απλόχερα μας έδωσε ο Θεός, ειναι...,εχουν μείνει, το σωστο, ανεκμετάλλευτα! Ουδεις, ενδιαφέρεται! Νοιάζεται! Ετσι ολα εχουν μείνει στην τύχη τους! Και απο εκει που περιμέναμε, ως χωρα πολλα, δεν εχει γινει τιποτα! Και κατα τα φαινόμενα ουτε κατι τέτοιο προβλέπεται!!!
           
 
 
Η εκμετάλλευση της "Γης της Επαγγελίας", θα έδινε πνοή στην Ελλάδα! Δουλεια στον κοσμο! Και δεν θα είμαστε σε αυτα τα χάλια! Δεν θα βλέπαμε τις τραγικές εικόνες των αστέγων να κοιμούνται, οχι μονο στα παγκάκια, αλλα και κάτω απο τις τέντες των περιπτέρων, ώστε να αποφύγουν το κρύο! Μια κατάντια χωρις προηγούμενο, δυστυχως!!!
            Ναι! Η χωρα μας ειναι πλούσια! Και εαν ειχαμε εκμεταλλευθεί τις πλούσιες ελληνικές πηγές ενέργειας, δεν θα ειχαμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΓΚΗ!!! Αντίθετα ολοι, μα ολοι ομως, θα μας είχαν ανάγκη! Θα ζητούσαν να τους...τροφοδοτησουμε απο την δικη μας ενέργεια...  Και τοτε δεν ειχαμε φθασει σε αυτο τον εξευτελισμό! Να ζητιανευουμε για ενα πιάτο φαγητο!!! Να είμαστε άνεργοι και να φθάνουμε απο την απελπισία, ακομα και στην αυτοκτονία!!! 
            Το ζήτημα με τις ανεκμετάλλευτες πηγες ενέργειας, ειναι το όπλο που διαθετει η Ελλάδα! Ενα όπλο που, κατα τα φαινόμενα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ, να το χρησιμοποιήσει η χωρα μας! Και ειναι κρίμα γιατι αυτο θα μας...έλυνε τα χέρια! Θα παίρναμε ανάσες! Και το πιο σπουδαιο. Θα ξεχρεωνομαστε και θα στέλναμε στο διάολο τους τοκογλυφους δανειστές μας...
             Ομως οι αρμόδιοι παράγοντες έδειξαν αδιαφορία! Πολλοι γέλασαν ειρωνικά!  Και δεν ειναι λίγοι εκείνοι που ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ με νύχια και με δόντια, αυτη την ιδέα, για να μην πραγματοποιηθεί!.. Και μέχρι στιγμής τα εχουν καταφέρει δυστυχως! Ακομα! Κάποιες εταιρείες που εχουν στείσει πάρκα με φωτοβολταϊκά άρχισαν σιγά σιγα να τα...εγκαταλείπουν!!!!!
       
     Οι ανεκμετάλλευτες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα ειναι πολλες! Απο αυτές θα διαλέξω σημερα μερικές, τις κυριότερες... 
             • Ο ήλιος! Έχουμε τον καλύτερο ήλιο του κόσμου! Και ναι, είμαστε η πιο ηλιόλουστη χωρα...
             • Ο αέρας! Ειναι και αυτός μια πηγή ενέργειας... Καθαρός! Χωρις...μικρόβια!..
             • Τα κοιτάσματα πετρελαίου! Ειναι γεγονος οτι υπάρχουν πολλα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο...
             • Κοίτασμα αερίου! Η ΑΟΖ δηλαδη! 
             • Ο Τουρισμος μας! Η Ελλάδα ειναι η ωραιότερη χωρα του κόσμου...
             • Η Ναυτιλία μας! Είμαστε η δευτερη μεγαλύτερη δύναμη στον κοσμο... Και...
             • Φυσικα πολλα, πολλα αλλα...
             Ε, λοιπον ολα αυτα εινα ανεκμετάλλευτα! Γιατι κάποιοι, ετσι τους βολεύει!.. Δεν επιθυμούν την ανάπτυξη της χωρας μας! Θα τους αφήσουμε; Εαν ειχαμε εκμεταλλευθεί ολα αυτα που ο καλος Θεός, μας έδωσε πλουσιοπάροχα, ειναι σίγουρο οτι θα είμαστε σε ξεχωριστή μοίρα! Και ειναι βέβαιον πως σε περίπου δέκα χρονια, θα ηταν η Ελλάδα μας η πιο πλούσια χωρα της Ευρώπης!!!!! Αλλα είπαμε! Κάποιοι δεν το επιθυμούν! Θα τους αφήσουμε;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου