ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!

• "Γεμισαν" οι...τηλεοράσεις!
• Χορταινεις...βλέποντας! 
• Ψάχνοντας στα σκουπίδια!

          
 
 "Ειναι η ώρα του φαγητού"! Μου ειπε ενας φίλος, ο οποιος οπως και ολοι μας φυσικα περνάει, δύσκολες ημέρες και ώρες, απο την οικονομικη κριση, που εχει "κτυπήσει" την χωρα μας, εδω και έξι χρονια!!!
           "Μα, ειναι μολις δέκα το πρωι;"! Του απάντησα, κάπως αμήχανα, γιατι γνώριζα, πως δεν υπαρχει...ουτε σεντς για τέτοιες πολυτελειες!!!!!
           "Ειναι η ώρα που η τηλεοραση "βάζει" τα φαγητά!"!!! Ειπε, ετσι ξερά και μου έκλεισε, χωρις αλλες κουβεντες το τηλεφωνο! Κατάμουτρα! Πως το λενε... Και δεν πρόλαβα να ρωτήσω σε...ποιο κανάλι, "βάζουν" φαγητο; Ομως επέστρεψα "εσπευσμένα" σπίτι μου για να δώ σε ποιο κανάλι γινεται κατι τέτοιο! Μπήκα στο γραφειο μου και με πολυ γρήγορες κινήσεις έβαλα-άνοιξα την τηλεοραση!!! "Τι ψάχνεις;", με ερωτησε η γυναίκα μου!   "Την τηλεοραση...,το κανάλι που βάζει φαγητο..."!!! Της απάντησα κοφτά και χωρις αλλες κουβεντες συνέχισα να κάνω...ζαπινγκ!!! Εκείνη την ώρα η Γαλήνη έβαλε τα...γέλια! "Γιατι γελάς;", την ρώτησα! "Ανοητε! Ολα τα κανάλια 'βαζουν'-φτιάχνουν τετοια ώρα φαγητο..."!!! Απάντησε και μου εξήγησε, το τι σημαίνει αυτο με καθε λεπτομέρεια...  Και ναι! Ολα,  μα ολα τα κανάλια "μαγειρεύουν"!!! Και φτιάχνουν κατι φαγητά μούρλια! Να τα βλέπεις και να σου...τρέχουν τα σαλια!!! Και ολα αυτα, σε μια εποχη που η πείνα...θερίζει, στην κυριολεξία! Σε μια στιγμη, που η φτώχεια, εχει...σκεπάσει-καλύψει, τους πάντες και τα πάντα!!!
         


 Αλήθεια! Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτο που γινεται, στα κανάλια... Και δεν ειναι μονο το πρωι, αλλα σχεδον όλες τις ώρες!!! Παντου λειτουργούν κουζίνες! Οι σεφ βάζουν τα...δυνατά τους! Ο ανταγωνισμός μεγάλος! Τα...υλικά πλούσια! Και οι...γεύσεις καταπληκτικές! Ολα ομως τα... βλέπεις μονο, δυστυχως!
           Εδω ο κόσμος πειναει! Ψάχνει στα σκουπίδια, για ενα κομμάτι ψωμι και αυτοι φτιάχνουν τα πάντα στην τηλεοραση και χωρις ντροπη μας τα προτείνουν κιόλας! Λες και δεν συμβαίνει τιποτα... Λες και τα χρήματα...τρέχουν απο τα μπατζάκια μας!
           Ρεεε, είστε με τα καλα σας;
           Εδω, καθόμαστε στην...ουρα για ενα πιάτο φαγητο! Τρώμε στα συσσίτια, της εκκλησίας και των Δήμων! Και εσεις, τον...χαβα σας;  Να οι αστακομακαροναδες! Ωραίο το...γεμιστό ψάρι! Καταπληκτικο το παστίτσιο! Και πολλα, πολλα ακομα!!! Όρεξη να εχεις για να...βλέπεις!!!
           


 Ντροπη! Ο κόσμος πειναει και αυτοι δεν δίνουν σημασία! Ετοιμάζουν το...πιάτο την ημέρας, αλλα τωρα τελευταία και της νύκτας!!! "Καλα δεν βλέπουν τι γινεται με τα μικρα παιδια που απο την πείνα λιποθυμουν στο σχολείο;" Διαμαρτύρονται, πολλοι τηλεθεατές! "Δεν εχουν καμια ευαισθησία, μέσα τους;" Τονιζουν, με αγανάκτηση!!! 
           Ολα αυτα, τα τηλεοπτικά μαγειρέματα, γίνονται και μαλιστα σε υπερθετικό βαθμό, σε μια εποχη που χιλιάδες νοικοκυρές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!! Σε μια εποχη που η ανεργία εχει φθασει στα ύψη! Εχει ξεπεράσει και το 50ο/ο και...τρέχει, τρεχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα! Δεν την προλαβαίνει ουτε η...ταχύτητα του φωτός!.. Ψέματα;
           Ουτε...βαλτοί να ηταν! Να το έκαναν σκόπιμα... Ομως ακομα δεν μπορω να καταλάβω το γιατι υπάρχουν τόσες πολλες εκπομπές μαγειρικής; Ποιος ειναι ο στόχος και ο σκοπός τους; Μηπως, ετσι, πιστεύουν οτι λύνεται το πρόβλημα της πεινας; Αλλα, να που δικαιώνεται για μια ακομα φορα η μητέρα μου, η αείμνηστη Κυρά-Λεμονιά Κοντονή, η οποια μου έλεγε οταν έβλεπε κατι τετοια. "Παιδάκι μου, ο τηλωμενος (χορτάτος) τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει..."!!!!! Και ναι, ετσι ειναι, δυστυχως!.. Δεν χορταινεις, με το να κοιταζεις τα πανάκριβα φαγητά, που οι σεφ φτιάχνουν στην τηλεοραση!!! Χμ! Εκτός και εαν ειναι, αυτο που λέει, χαριτολογώντας, ο λαός μας... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου