ΠΗΓΗ...ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ!!!

• "Γυρισε" την πλάτη στο...ευρω!
• Έβγαλαν, τις δραχμές, απο τα...σεντούκια!
• Η...ιδέα ηταν ενός Ελληνογερμανου!

         
 
 Δεν...παει αλλο! 
          Είπαν, οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού, πανω εκει στις Σέρρες!
          Δεν...παει αλλο, είπαν και το έκανα πράξη, με αποφασιστικότητα και δυναμισμό!!!
          Ετσι, δεν χρειάστηκε και μεγάλη σκέψη, άνοιξαν τα...μπαούλα τους, τα...σεντούκια τους και έβγαλαν τα ελληνικά χρήματα! Την δραχμή! Όσες είχε, ο καθένας φυλαγμενες, για ανάμνηση!!! 
          Είχαν ηδη πάρει την αποφαση τους!!!
          Όλες οι μεταξυ τους συναλλαγές, ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ!!!!! Ετσι και εγινε!.. Μονο που οι δραχμές ηταν λίγες... Ήρθε ομως η...βοήθεια απο την Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλαδος!!! Τα μέλη λοιπον της Ένωσης, χάρισαν καποια εκατομμύρια δραχμές, σε χαρτονομίσματα, αλλα και σε...ψιλά!.. Σε κέρματα, των 100 δραχμών, των 50, των 20, των 10, των 5, των 2 και της μιας δραχμής!!!  Και αμέσως άρχισε να...κινείται η δραχμή! Να κανουν τις μεταξυ τους συναλλαγές ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ!!!
     
    
Οι κάτοικοι, εκει στο χωριο Πηγή Σερρών, δεν ειναι πολλοι! Ειναι...,δεν ειναι δυο χιλιάδες! Εχουν ομως, τσαγανό! Είδαν οτι με το ευρω δεν τα...βγάζουν περα και...επανεφεραν-γύρισαν καλύτερα στην δραχμή!!! "Δεν...προλαβαίναμε να πληρωνουμε τα χαράτσια, τους φόρους, απο την μεγάλη λιτότητα! Ετσι είπαμε-αποφασίσαμε να...επιστρέψουμε στην δραχμούλα..."!!!!! Δήλωσαν στους Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους, οταν έφθασαν στο χωριο, για να κανουν το ρεπορτάζ!.. Θα πρέπει να σας πω, πως πριν παρθεί η αποφαση, εγινε "Λαϊκή Συνέλευση"!!! Η ιδέα ανήκει σε έναν Ελληνογερμανό, ο οποιος ζει και εργάζεται στο Renninger της Στουτγαρδης! Και να προσθέσω, οτι  πριν απο την Πηγή Σερρών και αλλες περιοχές, είχαν τέτοιες σκέψεις!.. Στην...επιστροφή, στην δραχμή! Περιοχές, οπως το Αγαθονησι και το Καστελοριζο, απο οπου, οπως θυμόμαστε, ο πρωην πρωθυπουργός μας, ο Γιωργος Ανδρέα Παπανδρεου, μας ανακοίνωσε, οτι μπήκαμε στον Μηχανισμό Στηριξης, στο ΔΝΤ! Δηλαδη, οτι "μπήκαμε", στο...στόμα του λύκου, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!! Και να, δυστυχως  τα...αποτελέσματα!!!
           Η Πηγή Σερρών, ειναι πάντως, το πρώτο χωριο, η, πόλη, οχι μονο στην Ελλάδα, αλλα σε ολόκληρη την Ευρώπη, που...γύρισε την πλάτη του στο ευρω!!!  Και φυσικα οι κάτοικοι κανουν τις μεταξυ τους συναλλαγές, ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ!!!!! Θα πρέπει να υπογραμμίσω, οτι πριν γινει αυτο (η επιστροφή στη δραχμή...), αντιπροσωπεία των κατοίκων,της Πηγής Σερρών, ζήτησε απο (ειδικούς ) Νομικούς, την διαβεβαίωση, πως δεν παρανομούν!.. Οι νομικοί τους διαβεβαίωσαν,   οτι   "η κυκλοφορία της δραχμής δεν ειναι παράνομη, αν γινεται ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του ευρω"!!! 
           Δεν ξέρω, αλλα το χωριο Πηγή, εκει ψηλα στην όμορφη περιοχή των Σερρών, έκαναν κατι που θα μπορουσε να είχε κανει επίσημα οχι μονο η χωρα μας, αλλα ολόκληρη η Ευρώπη! Οι συναλλαγές στο εσωτερικό της καθε χωρας, να γινεται με το εθνικο της νόμισμα, ενω στο εξωτερικό με το ευρω!
Δηλαδη. Εδω θα αγοράζαμε τα πάντα με δραχμές! Ενω οταν πηγαίναμε στην Γαλλία, στην Γρρμανια και στις αλλες χώρες, να κάναμε τις αγορές μας με ευρω!.. Το ιδιο θα έκαναν ολοι οι κάτοικοι της Ευρώπης!..  Παράλληλη...κυκλοφορία των δυο νομισματων;  Ναι!   Δυσκολο, μα οχι και ακατόρθωτο!!! Ε;
           Πηγή...έμπνευσης, η Πηγή Σερρών!!! Και ναι! Ναι...και
           Πηγή...πρωτοβουλίας!!!!!
           

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου