ΜΑΚΑΡΙ...

• Ερχονται μικροαυξησεις!
• Βγαινει η χωρα μας...
• Λες, να ειναι ετσι;

      


Η...αντίστροφη μέτρηση άρχισε!
           Το 2013...τα εχει "μαζέψει"! Και ηδη το ταξίδι της...αναχώρησης εχει ξεκινήσει!.. Βρίσκεται στο τελευταίο βαγόνι το 2013 και περιμένει την άφιξη του 2014...
           Το 2014...φορτωμένο με πολλες πολλες ελπίδες για κατι καλύτερο (ΜΑΚΑΡΙ...) ερχεται! Το τραίνο, ενα ολοκαίνουργιο, ειναι ντυμένο με τα καλα του και σφυρίζοντας χαρούμενα μπαίνει σιγα...σιγα...στον σταθμο, εκει οπου, απο το παλιο τραίνο του 2013, θα παραλάβει τα...κλειδιά!..
           Εμεις, που βρισκόμαστε στην...αποβάθρα εκει στον σταθμο, ειμαστε έτοιμοι και με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδεχόμαστε το νεο τραίνο του 2014, που φορτωμένο με πολλες υποσχέσεις μας...ερχεται! Ερχεται για κατι καλύτερο (ΜΑΚΑΡΙ...) έχουμε συνηθίσει να λέμε, καθε φορα!.. Φέρνει ελπίδα και χαρα, λενε οι...εκπρόσωποι του!!! Ολα ομως θα φανουν στη...πράξη, απαντούν οι αλλοι!!!

           

Μακάρι οι "εκπρόσωποι" να εχουν δίκιο, λέμε ολοι εμεις... Γιατι απο υποσχέσεις έχουμε, ναι έχουμε, χορτάσει!!! Έχουμε ακούσει τόσες πολλες που εχω την εντύπωση πως τωρα τελευταία οτι και οσα, μας λενε, απο το ενα αυτί...μπαίνουν και απο το αλλο...βγαίνουν!!!!! Κάνω λαθος; Ε;
           Ερχεται...,μπαίνει...,ειναι στο...κλειδί (ετσι άκουγα μικρός να λέει ο πατέρας μου, ο αείμνηστος μπάρμπα Θανάσης Κοντονής, που ηταν αρχιεργάτης στην ΣΠΑΠ, υστερα στον ΣΕΚ και έπειτα στον ΟΣΕ...) και σε λιγο φθάνει στον σταθμο, που και το τέρμα!.. Ερχεται και...σέρνει πολλα, μα παρα πολλα βαγόνια!.. Ειναι ολα γεματα... Και μακάρι να ειναι περισσοτερα τα καλούδια!.. Αυτο αλλωστε μας λέει ο...σταθμάρχης (Αντωνης Σαμαρας) και ο...βοηθός του (Ευάγγελος Βενιζέλος) που φορώντας την στολή τους, ειναι στο σταθμο για την υποδοχή!..
           "Το 2014 η χωρα θα απαλλαγή απο το μνημόνιο", τόνισε στο μήνυμα του στον ελληνικο λαο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας!!!  Μακάρι! Μακάρι! Ποιος θελει; Ποιος επιθυμεί το αντίθετο; ΟΛΟΙ ναι ολοι θελουμε να φύγει απο πανω μας το βάρος του μνημονιου... Ενα μνημόνιο που μας εχει δυστυχως καταστρέψει!!!
           Μακάρι, ο Αντώνης Σαμαρας να εχει δίκιο! Και τα λεγόμενα στο μήνυμα του να μην ειναι μονο ΛΟΓΙΑ!!! Γιατι ολο αυτον το καιρο απο λόγια, έχουμε χορτάσει... Εργα δεν βλέπω! Εργα... Τωρα ειναι η ευκαιρία... Μου ειπε ενας φίλος, που ειναι "μέσα στα πράματα"!!! "Που την βλέπεις;" Του ειπα... Για να εισπράξω την απάντηση με μια λέξη. "Υπομονη"!!!
           Μα και άλλη υπομονη να κάνω; Πόσο ακομα; Δεν αντέχω αλλο; Δεν μπορω; Δεν εχω δυνάμεις  ειπα και προσπάθησα να "κρυψω" χρονιαρα ημέρα, την οργή μου, που ναι, ναι ηταν μεγάλη και φυσικα δικαιολογημένη!.. 
           "Θα φύγουμε απο το μνημόνιο και θα βγούμε στην αγορά...", μας διαβεβαιώνει με το μήνυμα του, ο Πρωθυοουργος... Τωρα. Αυτο μας το λέει για καλο; Δεν ξέρω!  Και το λεω αυτο, επειδη βγαίνοντας στην αγορά, θα μας δανείζουν χρήματα με τέτοιον τόκο, που θα χάσουμε στο τέλος τον...μπούσουλα!!!! Θα ειμαστε, για πάντα χρεωμένοι... Ισως ομως, κατι αλλο, διαφορετικο,  θα γνωρίζει ο πρωθυπουργός, το οποιο ολοι εμεις αγνοούμε!.. Και μακάρι να ειναι ετσι! Ακομα ο Αντώνης Σαμαρας μίλησε και για κάποιες...μικροαυξησεις, ιδιαιτερα σε χαμηλόμισθους! Δεν το πιστευω... Το ειπε ομως...
           Ρεεεε, μπάς;
           Λες; Λες, να ειναι ετσι;
           Μακάρι... Μακάρι...
           Κατα τα αλλα καλη χρονια...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου