ΠΟΛΥ..."ΑΛΜΥΡΟ"!!!

• Ενας μπουφές...χρυσάφι!
• Ολα τα "καλα" του κόσμου...
• Ανάθεμα την...φτώχεια μας!

           
Μου αρέσει, που μας, διαβεβαίωναν οτι η δικη μας η προεδρία θα εχει το μικρότερο κόστος!
           Μαλιστα ειχαν τον τροπο τους και μας εκαναν να τους πιστέψουμε κιόλας! Ομως πριν το μελάνι στεγνώσει με τις υπογραφές της προεδρίας, "ολα έπεσαν, οπως ενας χάρτινος πύργος..."!!!
           Ετσι!
           Ετσι, πριν απο λιγες ημερες η Βουλη, που φιλοξένησε 140 επίσημους καλεσμένους, (προέδροι επιτροπών Ευρωπαικων Υποθέσεων και οχι μονο...) παρέθεσε γεύμα, το οποιο κόστισε πολλες χιλιάδες ευρω! Και να φανταστείτε, πως το γεύμα δεν εγινε "σε γνωστο εστιατόριο της Αθήνας", αλλα στην ειδικά διαμορφωμένη μεγαλη αίθουσα της Βουλής, που δεν ειναι άλλη, απο την αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος"!!! 
           Εδω...στήθηκε πουλετε  το...μεγαλο πάρτυ! 
           Ολα στο...όρθιο!
           Μπουφές ηταν αλλωστε...  Ενας μπουφές, διαφορετικός απο τους άλλους! Ειχε, αυτο το... κατι αλλο! Την...κουβέντα, με ενα κεφτεδάκι στο...στόμα! Το κρασακι (δεν εχει σημασια, αν ηταν ξανθο...,η ροζέ) άφθονο και σε τέτοιες περιπτώσεις...απαραίτητο! Αυτο σε κανει να νιώθεις... βασιλιάς!
           Ολα τα "καλα" του κόσμου!
           Ομως...
           Ολα στο...όρθιο!
           


 Στο...όρθιο πληρώσαμε πενηντα ευρω το...κεφάλι!  Γιατι τοσο κόστισε το γεύμα-μπουφές, που παρέθεσε τις προάλλες (27Ιανουαριου) η Βουλη! Το γεύμα που κόστισε συνολικά επτά χιλιάδες ευρω (ενα μεγαλο ποσο για τα σημερινα δεδομένα...) ειχε αναλάβει, το catering, η εταιρεία δηλαδη, που εκμεταλλεύεται το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής! Οχι! Δεν ξέρω, εαν ηταν..."φιλική τιμή"!!! Εκεινο που γνωρίζω, ειναι οτι παλι πληρώσαμε περισσοτερα απο οτι έπρεπε χρήματα, για ενα γεύμα-μπουφές, που εγινε, επαναλαμβάνω, οχι σε εστιατόριο, αλλα μέσα στην Βουλη!!! Ανάθεμα την "φτώχεια" μας, δηλαδη!!!
           Μπορει η οικονομικη κριση, να μας εχει παει στον πάτο! Να μας εχει στείλει στον...αγυριστο! Να μας εχει γονατισει στην κυριολεξία! Να μην έχουμε να ταΐσουμε τα παιδια μας! Να μην μπορούμε να αγοράσουμε, ουτε ενα κιλό ξερά φασόλια! Μπορει λοιπον η οικονομικη κριση να ειναι εδω!  "Να ζει και να βασιλεύει"! Εκεινοι ομως εκει πανω στην Βουλη, φαίνεται πως απο τετοια δεν...παίρνουν χαμπαρι! Δεν...μασανε ρεε παιδι μου! Πως το λενε... Αλλα μηπως αυτοι πληρώνουν; Εμεις τα κορόιδα!!! Για αυτο, εβαλαν για άλλη μια φορα το χερι τους βαθιά, οχι στην δικη τους τσέπη, αλλα στην δικη μας!!!
           Το γεύμα-μπουφές, ειχε, οπως μου ειπαν, για ορεκτικά ποικιλία τυριών, σπανακοπιτακια και τυρόπιτα! Σαλάτες με λάχανο, καρότο, σέλινο και πιπεριά απο την Φλώρινα! Ειχε ακομα μπιφτέκι, κοτόπουλο μπουκιτσες, με κυδώνια ψητά, τεμπουρα μπακαλιαρου, αρνάκι αμπελουργού και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και θυμάρι! Ειχαν επίσης πολλα γλυκα και κρασιά!
           Τα αναφέρω, ετσι για την ιστορία...
           Να ξέρουμε, δηλαδη, τι ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ, αλλα γιατι πληρώσαμε!!!
           Τι πληρώσαμε εμεις, για να..."περιδρομιασουν" (κουβέντα που έλεγε παντοτε, οταν κάποιος έτρωγε πολυ, η μητέρα μου, η αείμνηστη Κυρα-Λεμονια Κοντονή) οι αλλοι!!!
           Πολυ!
           Ναι! Πολυ..."αλμυρο", το γεύμα στο...όρθιο κυριοι της βουλής!..
           Πολυ..."αλμυρο"!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου