ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ!!!

• Οι 300 της Βουλής!
• Εχει χαθει το μέτρημα!
• Αφορολόγητες αποζημιώσεις!

          


  Έχασα!
           Ναι! Έχασα την ευκαιρια...
           Μπορει αυτο να μου βγήκε σε καλο! Ισως και οχι...
           Ποτε ομως για οτι κανω δεν μετανιώνω! Και αυτο πολλες φορες, ειναι που  με εχει βγάλει απο καποιο αδιέξοδο... Η, απο αυτο που λέμε "γιατι ρε γαμωτο, έχασα αυτη την ευκαιρια;"!!! 
           Ετσι, οταν το 1996 στις Εθνικες εκλογες, ο αείμνηστος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιλτιαδης Εβερτ, μου πρότεινε να θέσω υποψηφιότητα στην Α' Περιφερεια του Πειραιά και Νήσων, δέχθηκα με την πρωτη! Αλλωστε ηταν νωπή ακομα η πρωτιά μου στις Νομαρχιακές Εκλογες, του 1994, που με 40.000 σταυρούς ειχα έρθει πρώτος Νομαρχιακός Συμβουλος της Αθήνας και του Πειραιά, με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Θεοδωρου Κατριβάνου, το οποιο στήριζε η Νεα Δημοκρατια!
           "Κατέβηκα", που λέτε στον Πειραιά, για να "καλύψω το κενο του Ανδρέα Ανδριανοπουλου", οπως μου ειπαν απο την Νεα Δημοκρατια! 
           Η προεκλογική περίοδος ξεκινησε...
           Και διαπίστωσα ενα εχθρικό κλίμα απο τους άλλους συνυποψήφιους μου, απο την ΝΔ!!!
           Εκει, διαπίστωσα τις μεγάλες κλικες! Αλλα και τις συνεργασίες και διαπλοκές ορισμένων!
           

Οι εκλογες εγιναν...
           Και εγω που δεν...μπήκα στο "τρυπακι", μιας...κλικας, τερμάτισα σε καλη θεση μεν, αλλα χωρις το εισιτηριο εισόδου στην Βουλη!..
           Τα θυμήθηκα ολα αυτα σημερα, επειδη έμαθα για καποια προνόμια, των βουλευτων, που μπορει να φαίνονται η να ακούγονται απίστευτα, ειναι ομως αληθινά! 
           Ετσι...
           Στις εκλογες του 2012, οπως μου ειπαν, υπήρξε βουλευτης, ο οποιος πριν καλα καλα στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του στην ορκωμοσία, άσκησε το δικαίωμα του να ζητήσει δάνειο, απο το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής! Ετσι πήρε δέκα χιλιάδες ευρω και μαλιστα άτοκα!.. 
           Και δεν ειναι μονο αυτος!
           Υπήρξαν και αλλοι Βουλευτες, που έλαβαν δέκα πεντε χιλιάδες ευρω απο το ιδιο Ταμείο!..
           Απο αυτο το Ταμείο εχουν πάρει ΑΤΟΚΑ δάνεια, αν οχι ολοι,οι περισσότεροι απο τους Εθνοπατέρες! Και μου κανει εντύπωση, το ποσο εύκολα, οι βουλευτες,παιρνουν το δάνειο, την ώρα που για να πάρει ενας απλός πολίτης ενα ευρω δάνειο, βάζει υποθήκη το σπιτι του! Αφήστε που πλεον "εχει στερέψει η δανειακή στροφιγγα των τραπεζών..."!!!
           Βεβαια τα προνόμια των Βουλευτων ειναι πολλα...
           Καποιοι βουλευτες που δεν χρησιμοποιούν τα αεροπορικά εισιτήρια (η Βουλη τους παρέχει  τέσσερα τον μήνα, με επιστροφή για τις περιφέρειες τους!), ζητουν και παιρνουν τα χρήματα! Ακομα καποιοι αλλοι, ζητουν και παιρνουν την αποζημιωση για τα κινητά (ειναι 150 ευρω τον μήνα!!!) στο χερι και καλύπτουν αλλες...τρύπες! 
           Ναι! Η Βουλη πληρωνει και τα διόδια! Οπως επίσης και τα έξοδα μετακίνησης των βουλευτων και των αυτοκινήτων τους, με τα πλοία!!!
           Αλλα!..
           Αλλα, εκεινο απο τα πολλα προνόμια που εχουν οι βουλευτες και που κατέχει την πρωτη θεση, ειναι. Το αφορολόγητο!..
           Το αφορολόγητο των βουλευτικών αποζημιώσεων!!!
           Αυτο, το αφορολόγητο, φθάνει τις περισσοτερες φορες, ακομα και στο 65 με 70%!!!
           Οι προνομιούχοι!!!
           Ετσι την ώρα που ολοι εμεις φορολογουμεθα, ακομα και για το τι χρωμα κινητο τηλεφωνο έχουμε, η, αν πηγαίνουμε μια η δυο φορες την εβδομάδα με την γυναίκα μας, η με την γκομενα, ερχονται οι εκλεκτοί μας στην Βουλη οι βουλευτες μας και με τα πολλα πολλα προνόμια τους ανατρέπουν, εκεινο που ορίζει το Σύνταγμα μας!.. Οτι ολοι έχουμε τα ιδια δικαιώματα!!!
           Και τίθεται το ερώτημα.
           Έχουμε;
           

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου