ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Ερχεται με "γεματη" ατζέντα...
• Πρωτος σταθμός, η Ελλάδα!
• Οι αρμοδιότητες του νεου Επιτρόπου...

           


Στην Αθήνα ο νεος πρόεδρος του Κολλεγιου των Βρυξελλών!
           Ναι!
           Ο "δικός" μας Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με την ατζέντα του γεματη, πρόκειται κατα την παραμονη του στην Αθήνα, να συζητήσει ολα τα θεματα, που απασχολούν το Κολλεγιο και ασφαλως, θεματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα! Ετσι οπως σημερα εξελίσσονται τα γεγονότα!.. 
           Ιδιαίτερη σημασια θα δοθει στην "προπαρασκευαστική συνάντηση με την Τροικα, στο Παρίσι"!!
Σε αυτο το ζήτημα η Ελλάδα, δίνει μεγαλο ενδιαφέρον, γιατι, οπως ολοι λενε "ειναι μια καλη αρχη, για τις επόμενες κινήσεις της χωρας μας, με τους εκπροσώπους των δανειστων μας..."!!!
           Ισως και να ειναι ετσι! 
           Ισως να ειναι...,να αποτελεί το γεγονος αυτο την αρχη του τέλους των Τροικα-νων στην χωρα μας, στην Ελλάδα του 2014!!! Στην Ελλάδα του σημερα, που προσπαθει να βγει απο το αδιέξοδο και την φτώχεια! Απο το μνημόνιο, το οποιο μας έφερε τοσα πολλα δεινα!..
           Ετσι, ο "δικός μας ανθρωπος", ο κ. Γιούνκερ, ο οποιος εχει δηλωσει και με καμάρι το φωνάζει προς καθε κατεύθυνση,"είμαι καλος φιλος της Ελλάδας",με την ατζέντα του γεματη, αλλα και ο ίδιος  "ανοικτός για να ακουσει καθε πρόταση", θα κουβεντιάσει με την Ελληνική Κυβερνηση για ολα τα θεματα!
           Πολυ, δε περισσοτερο για την θεση...,το χαρτοφυλάκιο πιο σωστα, που θα αναλάβει ο νεος Επίτροπος της χωρας μας στο Κολλεγιο των Βρυξελλών! Ο λόγος για τον διπλωμάτη-πολιτικο τον υπουργο και υψηλοτατο στέλεχος της Νέας Δημοκρατιας, τον  Δημήτρη Αβραμοπουλο,τον όποιον, η Κυβερνηση επέλεξε, πριν απο λιγες ημερες! Μαλιστα ο Δημήτρης Αβραμοπουλος, θα παρευρίσκεται σε ολες τις συζητήσεις, που θα εχει εδω, ο νεος πρόεδρος της Κομισιόν!!!
           

Ο κ. Γιούνκερ, στο "αναγνωριστικό" ταξίδι του στις χώρες μέλη της Ενωμένης Ευρωπης, επέλεξε "ως πρωτο σταθμο την Ελλάδα"! Και αυτο δείχνει για αλλη μια φορα, τα αισθήματα που εχει, που τρέφει, για την πατριδα μας ο πρωην πρωθυπουργος του Λουξεμβούργου, σημερινός πρόεδρος της Κομισιόν! Αισθήματα αγάπης και σεβασμού!..
           Με την ευκαιρια, θα πρεπει, να θυμίσω πως ο πρωθυπουργος, ο Αντώνης Σαμαρας, ειναι ο ενας απο τους δυο ηγέτες του Ευρωπαικου Λαϊκού Κόμματος, που πρότειναν τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ , για την προεδρία της Κομισιόν! Και για αυτο, ο κ. Γιούνκερ ειναι πρόθυμος να κουβεντιάσει τα παντα. Και φυσικα να κανει "οτι περνά απο το χερι του", για την Ελλάδα! Εκει, που θα ρίξει το βάρος της η Κυβερνηση, ειναι στο χαρτοφυλάκιο, που πρόκειται να αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμοπουλος, ενας διπλωμάτης καριέρας!
           Στην Αθήνα, οπως ολοι στην Κυβερνηση ομολογούν (το πιστευει και η Αντιπολίτευση αυτο...)  ο κ. Γιούνκερ "καλείται να παιξει ενα κρίσιμο ρόλο για τις εφεξής πολιτικές εξελίξεις..."! Κατι, που οπως ο ίδιος, εχει δηλωσει "θα το κανω ευχαρίστως"!!!
           Για δουμε; Τι θα δουμε τελικα...
       

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου