ΕΔΩ ΠΑΡΙΣΙ...

• Ξεκινούν  οι διαπραγματεύσεις...
• Ολα "παίζονται", εκει...
• Σπουδαια η βοήθεια του κ. Γιουνκερ!

           Αποψε...
           Αποψε και πιο συγκεκριμένα απο το απόγευμα ξεκινούν στο ομορφο Παρίσι οι συναντήσεις, οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Αποστολής με τους εκπροσώπους των δανειστων μας! Και οι δυο πλευρές, οπως δήλωσαν εχουν...κατάλληλα προετοιμαστεί για την..."μάχη"! Και ειναι μια..."μάχη" πολυ πολυ σκληρη! Χρειάζονται, πολεμοφόδια και σπουδαια στρατηγική! Γιατι με τους κατάλληλους "στρατηγικούς" χειρισμούς μπορούμε να κερδίσουμε και αυτη την..."μάχη", σε αυτον τον αδυσωπητο πόλεμο κατα της Ελλαδος!!!
           Και ετσι ειναι!
           Οι δικοι μας εκπρόσωποι, πηγαίνουν στο Παρισι, οχι για...ψώνια στην ακριβότερη λεωφόρο, αλλα για να φερουν ενα καλο αποτελεσμα για την πατριδα μας! Μαλιστα πανω σε αυτο πριν λιγες ώρες συζήτησαν ο πρωθυπουργος ο Αντώνης Σαμμαρας με τον νεο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπης, τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ, που λατρεύει την Ελλάδα, οσο ΟΥΔΕΙΣ αλλος ξένος!!!
           Με την ευκαιρια να σας πω, πως "ο κ, Γιουνκερ ειναι πολυ κοντα στις ελληνικές θέσεις για μια Ευρώπη, οπου απο δημοσιονομική θα μετατραπεί σε πολιτικοοικονομική Ένωση...", οπως μου έλεγε αργα χθες βραδυ κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου!..
           Τωρα...
           Οι συναντήσεις-διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, που ξεκινούν σε μερικές ώρες εκει κατω απο τον ίσκιο του πύργου του Αιφελ, "θα επικεντρωθούν σε θεματα του υπουργείου Οικονομικών"! Και ναι εχουν πολλα να πουν! Ιδιαιτερα η Ελληνική πλευρα, η οποια θα πρεπει να μεταφέρει στους δανειστές μας την πραγματική εικόνα των ελλήνων που ειναι δυστυχισμενοι! Και βεβαια, το ΟΧΙ, πρεπει να γινει ορόσημο-σφραγίδα στις διαπραγματεύσεις, επιτελους!!!
           Αυριο, Τεταρτη θα εξεταστούν (αυτο το "εξεταστούν", δεν μου αρέσει καθόλου!) "τα ανοικτά θεματα" των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Ανάπτυξης! Και εδω η φωνη της χωρας μας θα πρεπει να ακουστεί δυνατά! Δεν παει αλλο! Οι Ελληνες δεν αντέχουν άλλους φόρους και μειώσεις μισθών και συνταξεων! Οχι αλλα...μισόλογα λοιπον κυριοι υπουργοι!!! Ετσι;
           Και το πρωι της Πέμπτης, οι επικεφαλής της Τροικα(ς) θα...τοποθετηθούν με τις εκτιμήσεις τους και οπως γινεται, θα ακολουθήσει μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών!..
           Οι υπουργοι και οι Αναπληρωτές τους, που θα βρισκονται στο Παρισι, θα ενημερώνουν τον πρωθυπουργο για την πορεία των διαπραγματεύσεων και φυσικα θα παιρνουν οδηγίες!
           Μακάρι να πανε ολα καλα και η Τροικα να καταλάβει, πως ειναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα! Να ξεκουμπιστει! Ο λαος που δεν θα αντέξει αλλη περικοπή του μισθού του, η της σύνταξης του, ειναι έτοιμος να αντιδράσει, εαν κατι παει στραβά! Και αυτο η Κυβερνηση το γνωριζει και μαλιστα πολυ καλα...
           Η, μηπως κανω λαθος κυριοι της κυβερνησης;
                                                                                                               Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου