ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...

• Απόσυρση του βιβλίου ζητουν γονείς...
• Την απάντηση του υπουργου περιμένουν...
• "Οσακις" και "ο Σάκης! Ο Σάκης!"...

           Ναι...
           Ναι! Ειναι γεγονος οτι υπαρχει πρόοδος!
           Υπαρχει ο εκσυχρονισμός!
           Και ναι υπαρχουν διαφορές στην μάθηση!
           Ομως...
           Ομως τα παλια εκείνα τα χρονια, μπορει εμεις στην Α Γυμνασίου, να μην ειχαμε "Τετράδιο Εργασιών"  της Νεοελληνικής Γλώσσας, οπως εχουν σημερα οι μαθητες της ίδιας τάξης, ειχαμε ομως "Τετράδιο Εκθέσεων", που ηταν ο..."καθρέπτης του καθε μαθητή"! "Εδω γράφαμε τις σκέψεις μας και αναλύαμε τα γεγονότα"! Και εκεινο που για εμας ειχε μεγαλη, τεραστια  σημασια, ηταν η στιγμη της βαθμολογίας απο τους καθηγητές μας! Και αυτο που ηταν, "σωστη ιεροτελεστία", ηταν η ώρα που ο "κύριος καθηγητής", φώναζε καποιον και διάβαζε την έκθεση του, στους άλλους συμμαθητές... Αλλα ακομα, εκεινο που για εμας ειχε ιδιαίτερη σημασια, ηταν ο βαθμός που ειχε βάλει στην έκθεση μας!..
           Σημερα βεβαια τα γεγονότα εχουν αλλάξει!
           Εχουν διαφοροποιηθεί!
           Βεβαια το θεμα ειναι οτι εκείνα, τα δικα μας τα βιβλία, δεν έγραφαν  ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ, "ερωτικες σκηνές", οπως γράφουν σημερα τα μοντέρνα Σχολικα βιβλία, στα οποια οι συγγραφείς, που το "παιζουν κουλτουριάρηδες", γράφουν οτι τους "κατεβάζει η γκλαβα τους"! Ετσι μου έλεγε, θυμάμαι η αείμνηστη μητέρα μου, η Κυρα-Λεμονια Κοντονή, οταν εκανα καμια βλακεία! "Παλι έκανες, οτι σου...κατέβασε η γκλαβα σου;"! Δηλαδη οτι σου...ερχεται στο κεφαλι σου!
           Διαβάζω στο βιβλίο "Νεοελληνική Γλωσσα Α Γυμνασίου Τετράδιο Εργασιών" των συγγραφέων Κωνσταντινου  Αγγελάκου, Ελενης Κατσαρου και Αναστασίας Μαγγανά, στη σελίδα 16, που αναφέρεται στο "Οσάκις...", μεταξυ άλλων και τα εξής.  "...Ο Σάκης ηταν ηλεκτρολόγος με μαγαζι. Μεγαλύτερος τους, 20 με 25 ετών. Τα ειχε φτιαξει με την Αλέκα. Μια απο τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή κι αδύνατη, με κοντα ξανθά μαλλιά και μεγαλα κάστανα ματια..."! Και το...αριστουργηματικό αυτο κείμενο κατέληγε.  "...Ο Σάκης την περίμενε το μεσημερι στην αλλη γωνία κι οι αλλες μαθήτριες έτρεχαν απο πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν. Ηταν ο πρωτος ερωτας της τάξης..."! Ολόκληρη την σελίδα 16 μπορείτε να την διαβάσετε, δημοσιευμένη στο σχόλιο μου!
           Μου αρέσει που ακομα στις διαμαρτυρίες-καταγγελίες γονέων και συλλόγων, ιδιαιτερα απο την περιοχή της Σπαρτης, ο "κύριος υπουργος της Παιδείας" δεν εχει απαντήσει! Μάλλον το...λησμόνησε! Γιατι δεν θελω να πιστέψω, οτι ο Ανδρεας Λοβερδος, κανει το...κορόιδο! Πως δεν καταλαβαίνει!!!
           Δεν παμε καλα παιδια...
           Το βιβλίο αυτο...,για την ακρίβεια απο το βιβλίο αυτο, πρεπει να αφαιρεθεί η σελίδα 16! 
           Κατι που έπρεπε να ειχε γινει εδω και καιρο! 
           Αμεσα λοιπον πρεπει να..."φύγει", η σελίδα αυτη!
           Οχι αυριο! Αλλα χθες!!!
                                                                                                           Γιώργος Κοντονής




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου