Ο ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ!!!

• "Εφυγε", ο Κωστας Λινοξυλακης!
• Ηταν ο άρχοντας των Ελληνικών γηπέδων...
• Μαζυ μου, Νομαρχιακός Συμβουλος Αθηνων!

           "Έφυγε" σε ηλικία 81 ετών ο τζέντλεμαν των Ελληνικών γηπέδων, ο Κωστας Λινοξυλακης!
           Υπήρξε για χρονια ο κυρίαρχος της άμυνας του Παναθηναϊκού, ολα τα χρονια που τον υπηρέτησε! Απο το 1950, οταν πηρε μεταγραφή απο τον Αστέρα Αθηνων μεχρι και το 1963 οταν... κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια! Εμεινε στον Παναθηναϊκο 13 χρονια! Βλεπετε εκεινες τις εποχές, δεν υπήρχαν συμβόλαια και...πωλήσεις παικτών με εκατομμύρια, σε αλλες ομαδες! Τοτε, οι παίκτες τιμούσαν μεχρι το τέλος, οταν δηλαδη ειχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου, την φανέλα που φορούσαν!!!
           Με τον Παναθηναϊκο "του", ετσι μας έλεγε παντοτε, οταν του ζητούσαμε να μας διηγηθεί καποιο ιστορικό παιχνιδι, με τον Παναθηναϊκο "του" λοιπον ο καλος μου φιλος, ο αειμνηστος Κωστας Λινοξυλακης κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (το 1953, το 1960, το 1961 και το 1962), καθως και ενα κύπελλο Ελλαδος, το 1965!!!
           Με την φανέλα της Εθνικης μας ομαδος, αγωνίστηκε 28 φορες!..
           Εκανε ντεμπούτο τον Δεκέμβριο του 1950! Πέτυχε μαλιστα και το νικητήριο γκολ της Εθνικης μας, στον αγώνα της με την Β' Γαλλιας!
           Ο Κωστας Λινοξυλακης, ο οποιος ηταν απο τις μεγαλυτερες μορφές στην ιστορία του Ελληνικου Ποδοσφαιρου, υπήρξε, η μάλλον ειχε και καλλιτεχνική φλέβα! Πηρε μερος, ηταν απο τους πρωταγωνιστες της κινηματογραφικής ταινίας " Οι άσσοι των γηπέδων"! Σε αυτη την ταινία "έπαιξαν" μαζυ του και ολοι οι τοτε ποδοσφαιριστες των ομάδων μας. Του Ολυμπιακου! Της ΑΕΚ! Του Εθνικου! Και άλλων...
            Ειχε ομως και "πολιτικες ανησυχίες", ο Κωστας Λινοξυλακης!
            Ετσι για πολλα πολλα χρονια ηταν εκλεγμένος Δημοτικός Συμβουλος του Δημου της Αθηνας! Δούλεψε πολυ για την αναμόρφωση της πρωτεύουσας την οποια αγαπούσε με πάθος...
            Και ναι! 
            Ναι, για μια τετραετία, συγκεκριμένα στην δευτερη τετραετία της εκλεγμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο τζέντλεμαν των Ελληνικών γηπέδων ηταν συνάδελφος μου στο Νομαρχιακό Συμβουλιο της Αθηνας! Ειμαστε στο ιδιο έδρανο! Και αυτο λεει πολλα. Εμαθα απο τον Κωστα Λινοξυλακη περισσοτερα, για το εργο του, στην τοπική Αυτοδιοίκηση!
            Ομολογώ, πως οι ιδέες του, για την Νιμαρχια ηταν εκπληκτικές! Και το εργο που άφησε ηταν εντυπωσιακό...
            Ο Κωστας Λινοξυλακης, γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1933, στην Ανω Μεριά Ρεθύμνου.
            Ο θάνατος του, ολους εμας τους φιλους του, μας γεμισε θλίψη! Ειναι βέβαιον πως δεν θα τον ξεχάσουμε ποτε. Η μορφη του, η αρχοντιά του, η μπέσα του,  θα ειναι κοντα μας παντοτε. Σε όλη την ζωη μας.
            Ας ειναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
            Αιωνία του η μνήμη.
                                                                                                      Γιώργος Κοντονής










0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου