ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑ!!!

• Απο Άμβωνος προεκλογική ομιλια...
• "Αγαπητοί εν Χριστω αδελφοί..."!
• Η "Τελεία", στην τελική ευθεια...

           Αλλο και τουτο παλι...
           Στα 50 χρονια της δημοσιογραφικής καριέρας μου τα έζησα ολα! Τα είδα ολα! Η, ετσι τουλάχιστον πίστευα, μεχρι και χθες...
           Και ναι...
           Ναι! Ειχα..."πεσει έξω", δυστυχως!..
           Φαινεται οτι μένουν πολλα ακομα να μάθω...
           Και ετσι ειναι...  Να, γιατι...
           Στη Στυλίδα, (ναι, εκει οπου δημαρχος ειναι ο γνωστος ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσο), στη Στυλίδα που λέτε, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, που ειναι προστάτης της περιοχής, ο δημαρχος,  ιδρυτής και πρόεδρος του Κόμματος "ΤΕΛΕΙΑ", ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, "έπιασε" το μικρόφωνο λιγο πριν το τελος της Θείας Λειτουργίας και μίλησε!..
           Οχι...
           Οχι, δεν...κήρυξε τον λογο του Θεού!
           Οχι, δεν ανέπτυξε την δραση του Αγίου Αθανασίου!
           Αντίθετα...  "Έπιασε" το μικρόφωνο και έβγαλε προεκλογικό λογο! Και καταλαβαίνετε ολοι την έκπληξη των ιερέων, που τον κοίταζαν χωρις να μπορουν και να τον σταματήσουν...
           Στα "10λεπτα κήρυγμα...", ο πρόεδρος του Κόμματος "Τελεια", παρουσίασε τα σχέδια του για την πολιτική, δίνοντας και τον χαρακτήρα που εχει ο ίδιος δώσει στο Κομμα του...  Λιγο πριν το τελος της προεκλογικής ομιλίας του και ενω οι ιερείς τον κοίταζαν αμήχανα, ο Απόστολος Γκλέτσος ειπε. "Δεν θα σας προδώσω. Ειναι μπέσα..."! Τονισε και..."κατέβηκε" απο τον...Άμβωνα, ο δημαρχος Στυλίδας, πρόεδρος της "Τελείας" και υποψήφιος βουλευτης Απόστολος Γκλέτσος! Ααα, δεν εμαθα αν το εκκλησίασμα χειροκροτησε τον γνωστο ηθοποιό και φιλο Αποστολο... Εκεινο που εγινε γνωστο ειναι οτι μολις ο κ. Γκλέτσος εκανε το πρωτο βήμα της...αποχώρησης του απο το μικρόφωνο, οι ιερείς, έσπευσαν να πουν, να ψάλλουν το "Δι' ευχών"!  Σου λεει κάτσε μην θυμηθεί κατι αλλο και...ξαναπιάσει το μικρόφωνο ο "κύριος δημαρχος", η, ο "κύριος πρόεδρος" και τοτε αλίμονο μας!!!
Έτρεξαν να μοιράσουν γρηγορα γρηγορα το αντίδωρο και έκλεισαν την θυρα στην Ωραια Πύλη, γιατι δεν ξέρεις τι γινεται... Έλα πλάκα κανω!
           Παρ'ολα αυτα το θεμα ειναι πολυ πολυ σοβαρο!
           Δεν επιτρέπεται ο οίκος του Θεού, να μεταβάλλεται σε κέντρο προεκλογικής συγκέντρωσης... Και ο καθε υποψήφιος να βγαζει απο τον...Άμβωνα, προεκλογικό λογο... Να κανει "10λεπτα κήρυγμα..."!  Φαινεται οτι ο Απόστολος Γκλέτσος σκέφτηκε εκεινο το "ο σκοπός Αγιάζει τα μεσα" και έτρεξε να το κανει πράξη!!!
           Ετσι δεν ειναι;
       Γιώργος Κοντονής
                Σημ. Συντ.
                 Θα ήθελα να μάθω τι λεει για το συμβάν ο Μητροπολιτης της περιοχής.
Και ακομα ποια ειναι η αποψη του πνευματικού μας πατέρα του Αρχιμανδρίτη  π. Τιμόθεου Ηλιάκη, οπως και του καλου μου φίλου, του γνωστού Αγιογράφου Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου Παναγιωτακοπουλου.
                 Περιμένω...
                 Ευχαριστω.
                                                            Γιώργος Κοντονής
           


1 σχόλιο:

  1. Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΕΙ" .ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΠΟΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ "ΓΥΡΙΣΕ" ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή