ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ...

• Επιβεβαίωση του σχολίου μου!
• "Έτοιμος για την...μεγάλη κωλοτούμπα"!
• Τσακαλώτος και Χουλιάρας οι αντικαταστάτες του...

           Σε συνέχεια του χθεσινού σχολίου μου, περί αντικατάστασης του υπουργου Οικονομικών του Γιαν(ν)η Βαρουφακη, ήρθε αμεσα η επιβεβαίωση!
           Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε τήν αποφαση και εθεσε τον κ. Βαρουφάκη στο ψυγείο...
           Ολα εγιναν υστερα απο οσα είδαν το φως της δημοσιότητας στήν Ρίγα, οπου ο υπουργός ο κ. Βαρουφακης "τέθηκε απο τήν πρώτη στιγμή στο περιθώριο απ'ολους τους συναδέλφους του"!.. Και το...κερασάκι στην τούρτα ηταν το γεγονός πως ο Γιαν(ν)ης μας, έφαγε μόνος του! Προτίμησε, οπως ο ίδιος ειπε να πάει για φαγητό με φιλους του!..
           Ετσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χωρίς πολλές κουβεντες, το ειπε αλλωστε και στήν εκπομπη "στόν Ενικό", στο Νίκο Χατζηνικολάου, εβαλε τον κ. Βαρουφάκη στο ψυγείο! 
           Υστερα απο αυτά τις διαπραγματεύσεις θα κάνουν πλέον ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ηταν πάντοτε στήν...σκιά του κ. Βαρουφάκη. Θα ειναι μαζύ του και ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη, ο Γιώργος Χουλιαράκης! Βεβαια επικεφαλής της...ομαδας θα ειναι ο κ. Δραγασάκης. Ενω εχει πάρει πάνω του το...παιχνίδι ο Αλέξης Τσίπρας!
           Τωρα.
           Η εφημερίδα Financial Times υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων για το...κούρεμα του Βαρουφάκη τα εξής. "Ο Αλέξης Τσιπρας ειναι πιο έτοιμος απο ποτέ για την...μεγάλη κωλοτουμπα"!!! 
           Δεν ξέρω εάν ειναι κωλοτουμπα, οπως αναφέρουν οι Financial Times, ειναι μια "κίνηση ματ", που εκανε ο κ. Τσίπρας, μπάς και αλλάξουν τα δεδομένα! Μήπως οι Εταίροι μας, μας δουν πια απο μια αλλη οπτική γωνία! Αυτο βεβαια θα το δούμε πολύ πολύ σύντομα!
           "Ωστόσο", λενε γράφουν, οι FT, "η αποφαση αυτη του κ. Τσίπρα, έβγαλε ενα καλο. Οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών στο περιθώριο"!
           Προσωπικα πιστευω, πως ενήργησε σωστα ο πρωθυπουργός, ο οποιος πρέπει να βάλει στήν...κατάψυξη και αλλους υπουργούς του, εαν θέλει να βοηθήσει την χώρα μας! Να κερδίσει τους Εταίρους μας και να μήν χρειαστεί να κινδυνέψουμε, να πάμε, να...πέσουμε στα βράχια δηλαδη! Ειναι παντως γεγονός πως τίς αλλαγές αυτές τις είδαν ολοι, σωστές και ελπιδοφόρες! Μακάρι...
                                                                    Γιώργος Κοντονής




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου