ΓΙΑΤΙ ΡΕΕ;

• Πιο σκληρη απ'ολους η...Φινλανδία!
• "Χωρισμένο" το Eurogroup στα δυο...
• Επαναλαμβάνεται στίς 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση!

           Υπήρξε μια Μαραθώνια Συνεδρίαση!
        Ειχαμε ΜΟΝΟ διαφωνίες! 
        Αλλα και δολοπλοκίες!
        Τά μέλη των 19 (μαζύ με τήν Ελλάδα) χωρών της Ευρωζώνης χωρίστικαν στα δύο! 
        Σε εκείνους που ΘΕΛΟΥΝ την παραμονή μας στην Ενωμένη Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και μας βοηθούν με κάθε κόστος!  Και...
        Σε αυτούς που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τήν παραμονή μας στήν ΕΕ και το Ευρώ και οχι μόνο ΔΕΝ μας βοηθούν, αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά ωστε μα φερουν τα χίλια μύρια κωλύματα!
        Οι δολοπλοκίες σε ολο τους το μεγαλείο! Και πάνω σ'αυτό εχουν συμβάλει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σοιμπλε και ο συνάδελφός του της Φινλανδίας, ο οποίος μάλιστα παρουσιαζεται και ο πιο σκληρός! Μαζυ τους ειναι αλλοι δύο υπουργοι, τα Κοινοβούλια των οποίων, εαν τελικα σημερα συμφωνήσουμε, θα πρέπει να "περάσουν" την συμφωνία, προκειμένου να παρει το νέο δάνειο η Ελλάδα!
        Το μέτωπο που μας ΘΕΛΟΥΝ στην Ευρώπη και στό Ευρώ ειναι η Γαλλία και η Ιταλία! Μαζύ τους ειναι πολλα μικρότερα Κράτη. Η Κύπρος και αλλα!..
        Τώρα.
        Ακούστηκε οτι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε ειχε στο...μανίκι του τόν άσσο του GREXIT! Ενα GREXIT  για πέντε χρόνια!!! Θέλει δηλαδη να μας..αποβάλει απο την ΕΕ και το Ευρω! Να μας τιμωρήσει γιατι ειμαστε κακά παιδιά!!! Λίγο αργότερα αυτο η Γερμανία το...μάζεψε!!!
        Ετσι και υστερα απο περίπου ΔΕΚΑ ώρες συνεδρίασης το Eurogroup διέκοψε τις εργασίες του, για σημερα στίς 12 το μεσημέρι!
        Ελπίζω σήμερα τα πραγματα να αλλάξουν και να βρεθει η χρυσή τομή! Και φυσικα ολα να πάνε καλα!
        Υπαρχει και το αλλο σενάριο. Εαν δεν βρεθει σημερα λυση, να ξαναγίνει το Eurogroup αυριο Δευτερα! Σε αυτη τήν περίπτωση δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η Σύνοδος Κορυφης της Ευρωζώνης, αλλα αυριο η κάποια αλλη ημέρα και αφου πρώτα εχει  συμφωνήσει το Eurogroup! 
        Να συμφωνήσουμε πρωτα και μετά θα μιλήσουμε για τίς ευθύνες...
        Ετσι;
                                                             Γιώργος Κοντονής






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου