Η ΠΡΩΤΗ...

• Η πρώτη γυναίκα Πρωθυοουργός...
• "Εχουμε κρίσιμο θέμα, οπως το μεταναστευτικό"!
• Το μεσημέρι η ορκωμοσία τής νέας Κυβέρνησης...

          "Η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, οπως ειναι γνωστό, εχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή    
              τών εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ οτι αυτή η Κυβέρνηση, θά 
              κληθεί να αντιμετωπίσει καί θέματα κρίσιμα, οπως το μεταναστευτικό..."!
           Αυτά τόνισε η Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου μιλώντας στο Μεγαρο,Μαξίμου με τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατα τήν παραλαβή  καί τήν παράδοση των Πρωθυπουργικών καθηκόντων!..
           Ειναι πλέον γεγονός!
          Ειναι πιά πραγματικότητα!
          Για πρωτη φορα, η Ελλάδα απέκτησε Γυναίκα Πρωθυπουργό!
           Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και προεδρος των Πρόεδρων, Εισαγγελέων και Δικαστών  η Βασιλική Θάνου ορκίστηκε χθές το βράδυ, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, Πρωθυπουργός! Και οπως είπαμε ειναι στήν ιστορία του Ελληνικου Εθνους η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργος!
           Ετσι η κ. Θάνου, θα ειναι εκείνη που θα οδηγήσει τήν χώρα μας σε εκλογές, οι οποιες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου (εαν δέν αλλάξει κάτι εκτάκτως...), δηλαδη σε λιγότερες απο τριάντα ημέρες!
         Θα πρέπει να τονίσω πως την τελετή της ορκωμοσίας ως Πρωθυπουργού της κ. Θάνου,  παρακολούθησαν και τα τρία παιδιά της. Κι'ακόμα μετά την ορκωμοσία της η Πρωθυπουργός, η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός δέν εκανε καμία δήλωση στούς δημοσιογράφους...
          Και αμέσως μετα μετέβη στο Μεγαρο Μαξίμου, οπου τήν υποδέχθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποιος και της παρέδωσε την Πρωθυπουργία! Εδω εγινε συζητηση μεταξυ της νεας και του πρώην Πρωθυπουργου, οπου η κ. Θάνου ειπε ολα οσα διαβάσατε στην αρχη του ρεπορταζ-σχολίου μου.
          Προσωπικά, επειδή γνωρίζω το ακέραιο του χαρακτήρα της εκ Χαλκίδος κ. Βασιλικής Θάνου, ειμαι σίγουρος για την επιτυχία της σε μια υπηρεσιακή Κυβέρνηση, που καλείται να βγάλει τα...κάστανα απο τήν φωτιά! Κι'αυτο γιατι τουτες οι εκλογές ειναι περίεργες και πολυ πολυ κρίσιμες!
         Τώρα.
         Τα μέλη της νέας Κυβέρνησης θα ορκιστούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετα αναμένεται η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών.
                                                                      Γιώργος Κοντονής
                 Σημ. Συντ.
                    Δημοσιεύω τουτη τήν ωρα εναν κατάλογο με ονοματα που πιθανώς θα αναλάβουν υπουργικο χαρτοφυλάκιο, απο σήμερα.









0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου