ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1843 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΖΩΓΑΡΦΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1843 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 


Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ από τα πιο γνωστά έργα του 
Ο Ιταλός ζωγράφος και αρχιτέκτονας της Αναγέννησης Ραφαήλ ή Ραφαέλο Σάντσιο  ήταν ένας από τους επιφανέστερους καλλιτέχνες της εποχής του του οποίου η φήμη και η αξία υπήρξαν αντίστοιχες του Μιχαήλ Αγγελου και Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο πατέρας του ήταν διακεκριμένος ζωγράφος ο οποίος συχνά προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Αυλή του Δούκα ενώ έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης ως ποιητής και χρονικογράφος .Ηταν ο πρώτος δάσκαλός του ενώ ο δεύτερος κατα σειρά ήταν ο γνωστός Τζόρτζιο Βασάρι .

Οι δραστηριότητες του ξεκίνησαν περι το 1500 όπου ξεκίνησε να φιλοτεχνεί ένα ιερό , στη συνέχεια ανέλαβε τις πρώτες παραγγελίες έργων του για εκκλησίες στη Citta del Castello και στην Perugia.

 Τα πρώιμα έργα του χρονολογούνται στις αρχές του 16ου αιώνα και φιλοτεχνήθηκαν στην Περούτζια πριν εγκατασταθεί στην Φλωρεντία και πολύ αργότερα στην Ρώμη .Οι τοιχογραφίες στο Βατικανό είναι δικό του έργο. Ως αρχιτέκτων λειτούργησε με βάση τον Ντονάτο Μπραμάντε όπου μετά τον θάνατό του ανέλαβε την διεύθυνση των έργων στον Αγιο Πέτρο .
Σε γενικές γραμμές τα έργα του Ραφαήλ είναι γαλήνια , ήρεμα αλλά ταυτόχρονα αυστηρά και τρυφερά.

Φεύγοντας για Ρώμη και αναλαμβάνοντας να φιλοτεχνήσει τις αίθουσες στο Βατικανό. Ο Πάπας θαμπώνεται από την τέχνη του την οποία  θεωρεί αποκορύφωμα πολιτισμού με αρετές όπως η αναζήτηση της τελειότητας απο την κλασική φιλοσοφία και τη δυτική παράδοση. Τότε, εκλεκτοί λόγιοι, συγγραφείς και καρδινάλιοι τον χειροκροτούν!! Όλοι τον θαυμάζουν και όλοι θέλουν να έχουν έστω και ένα πίνακα του.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti