ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ 
ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
Ποδόσφαιρο: Η πιο μεγάλη μεταγραφή μετά του Αναστόπουλου ήταν αυτή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, που από τον Παναθηναϊκό πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα.
         (Διαβάστε το σχόλιο μου στην εφημερίδα 
           ALPHA FREE PRESS)



Είναι αλήθεια πως σε όποια χώρα κι αν βρεθείς στον πλανήτη και όποια… «πέτρα κι αν σηκώσεις» θα βρεις σίγουρα έναν Έλληνα. Έλληνα που να ασχολείται μάλιστα με όλα τα επαγγέλματα. Ακόμη και με τα κοινά! Να είναι βουλευτής! Μέλος της Γερουσίας. Δήμαρχος. Αθλητής. Μπασκετμπολίστας. Ποδοσφαιριστής. Και φυσικά διαπρέπουν. Πρόσφατα όλοι ζήσαμε και ζούμε το παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούμπο που λατρεύεται από όλο τον κόσμο του μπάσκετ -και όχι μόνο- ως Θεός! Αλλά και την σπουδαία πορεία της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά που έχουν εκτοξεύσει το ελληνικό τέννις στην παγκόσμια κορυφή.

Γιώργος Κοντονής
γράφει ο Γιώργος Κοντονής



Τα τελευταία χρόνια από τον χώρο του ποδοσφαίρου δεν είναι λίγα τα ελληνόπουλα που γράφουν ξεχωριστή ιστορία, παίζοντας σπουδαία μπάλα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και του Κατάρ. Ιστορικά τον χορό της μεταγραφής Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό, άνοιξε ο Νίκος Αναστόπουλος, το 1987. Την χρόνια εκείνη ο γνωστός «μουστάκιας» μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στην Αβελίνο! Πήγε στην Ιταλία, σ’ ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπου και διέπρεψε. Άλλωστε ο θρυλικός Νίκος Αναστόπουλος είχε την αίσθηση του γκολ. Έβλεπε δίκτυα! Τον δρόμο που χάραξε ο Αναστόπουλος λοιπόν ακολούθησαν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές! Η πιο μεγάλη μεταγραφή μετά του Αναστόπουλου ήταν αυτή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, που από τον Παναθηναϊκό πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα, όπου σήμερα γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία της πορτογαλικής ομάδας. Πρόσφατα μάλιστα σε δηλώσεις του τόνισε. «Στην Ελλάδα οφείλω ό,τι είμαι σήμερα»!
84 μεταγραφές φέτος
Οι μεταγραφές Ελλήνων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό εφέτος, ξεπέρασαν τους 84! Από την εποχή που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται κάθε χρόνο με επιτυχία μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ υπήρξε αναβάθμιση του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που πούλησε και πουλάει παίκτες υψηλής προδιαγραφής βάζοντας στο ταμείο του πολλά εκατομμύρια ευρώ! Πρόσφατα ο Ολυμπιακός εισέπραξε από την μεταγραφή του Τσιμίκα στην Λίβερπουλ πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ! Πολλά εκατομμύρια κέρδισε και ο ΠΑΟΚ από την πώληση των Γιαννούλη και Τζόλη στην αγγλική ομάδα Νόριτς ! Η «ελληνική παρουσία» στο καλύτερο και πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι μεγάλη! Άλλα 84 ελληνόπουλα αγωνίζονται και βγάζουν το ψωμί τους σε 29 πρωταθλήματα της Ευρώπης και σε πέντε άλλων χωρών!
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως η αξία των Μαυροπάνου που έπαιζε δανεικός ενώ ανήκει στην Άρσεναλ, του Μπακασέτα, του Σιωπή που πρόσφατα αναδείχθηκαν πρωταθλητές Τουρκίας με την Τραμπζονσπόρ, του Γιώργου Μασούρα του Ολυμπιακού και του Βλαχοδήμου της Μπενφίκα, εκτοξεύτηκε σας ύψη. Σήμερα κοστολογούνται πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ έκαστος!
Το αστείο του πράγματος είναι πως κάποια από τα ελληνόπουλα αυτά, που γράφουν τώρα ιστορία σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, στην Ελλάδα στις ομάδες τους ήταν… παγκίτες! Βέβαια η εξέλιξη τους έχει μεγάλη αξία, γιατί δείχνει την θέληση και την υπομονή των παιδιών αυτών, που φυσικά δικαιώνονται! Είναι αλήθεια πως ως Έλληνες, είμαστε πάντα και παντού, ωραίοι και πρώτοι! Κάτι που παραδέχονται όλοι!
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου