ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023



Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!
      Με την ακύρωση του ραντεβού του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη ο βρετανός πρωθυπουργός που φέρθηκε παιδιάστικα όπως λένε οι ίδιοι οι Βρετανοί κατάφερε με την γκάφα του να διεθνοποιήσει το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα! Κάτι που έδωσε υπέρ μας πόντους! 
    «Θα αναλάβει ποτέ την ευθύνη για τις λεηλασίες του παρελθόντος η Μεγάλη Βρετανία και θα κάνει το σωστό;» Είπε ένας σχολιαστής στο Ραδιόφωνο και στην Τηλεόραση.
      Το 66% των Βρετανών σε μια δημοσκόπηση,  που έκαναν λίγες ώρες μετά την άρνηση του να μην δεχθεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδος,  είπε ΟΤΙ Ο ΣΟΥΝΑΚ  έκανε ΛΑΘΟΣ!
       Εν τω μεταξύ συνεχίζονται «οι σφοδρές 
αντιδράσεις  προκάλεσε η ακύρωση από τη Ντάουνινγκ Στρίτ της προγραμματισμένης για σήμερα, συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  την τελευταία στιγμή»! 
     Έντονες λοιπόν αντιδράσεις στη Βρετανία για τη στάση του του πρωθυπουργού της χώρας, Ρίσι Σουνάκ, να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στο BBC για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. «Αν όχι όλοι έχουμε τους περισσότερους από τη μια να «αδειάζουν» τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ και να τάσσονται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα και από την άλλη να χαρακτηρίζουν «μικροπρεπή» τη συμπεριφορά του»! Λένε ομολογούν και γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες! Και συνεχίζουν. 
      «Τι ερασιτέχνης είναι ο Σουνάκ! Μεγάλα τμήματα της βρετανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Τόρις, υποστηρίζουν την άνευ όρων επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Κάντε το σωστό και κάντε μια συμμαχία. Δώστε τα πίσω!» δηλώνει ο δημοσιογράφος Paul Mason.
       Και κάπου άλλου διαβάζουμε.
     «Πολύ κακή διπλωματία. Οι Βρετανοί πρωθυπουργοί δεν προχωρούν σε τέτοιες προσβολές σε φίλους ομολόγους τους. Αναστατώθηκε ο Σουνάκ επειδή ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Σερ Στάρμερ τον οποίο όλοι βλέπουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας;» αναρωτιέται ένας χρήστης.
«Η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης είναι προσβλητική για την Ελλάδα. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι Ελληνική περιουσία και πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα»!
     Ένας άλλος επισημαίνει. «Όταν νιώθεις ντροπή για την ταυτότητα και την κληρονομία σου θα νιώθεις πάντα κατώτερος παρά τα πλούτη και τη φήμη σου και θα συμπεριφέρεσαι σαν τον Σούνακ»!
       Και οι αντιδράσεις δεν έχουν τελειωμό!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου