ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ

Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ
     Οι ερχόμενες εκλογές για την Ευρωβουλή θα μπορέσει κάποιος που θα απουσιάζει Σπο την εκλογική του περιοχή, ή που βρίσκεται ή κατοικεί μόνιμα στο εξωτερικό να ψηφίσει!  
     Έχουμε λοιπόν «την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού»! Αυτό ανακοίνωσε στη χθεσινή  συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
       Με αυτό τον τρόπο θα εκλεγούν οι 21 ευρωβουλευτές. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργό είπε «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού ανιτπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προδιορισμένων βουλευτών». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για το αν θα πρέπει να υπάρξει διαίρεση των περιφερειών «θεωρώ όμως η μια επικράτεια όπως παγίως ισχύει από το 1981 πρέπει να ισχύσει και τώρα». Και συνέχισε. «Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απαντηση στην αποχή» 
       Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «Έτσι στο εξωτερικό δεν θα υπάρχει πια ανάγκη να δημιουργήσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Έτσι κάθε απόδημος που είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψει εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του ή την εργασία του με όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας»

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου