Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ»!
ΑΓΡΟΤΕΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»!

           «Οι τελικές αποφάσεις των αγροτών 
              θα παρθούν στα μπλόκα…»!
     Αυτό δήλωναν οι αγρότες μετά τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
     Και ο Ρίζος Μαρούδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που μίλησε εκ μέρους των αγροτών, τόνισε. «Εμείς θα πάμε στα μπλόκα μας, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για ό,τι συζητήθηκε σήμερα, (την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024) θα πάρουμε τις αποφάσεις στα μπλόκα μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες». Ο κ. Μαρούδας τόνισε επίσης πως «μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι ίδιοι οι αγρότες…»!  
     Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τους αγρότες με αυτά τα λόγια. «Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις»! Και απευθυνόμενος στη 15μελή επιτροπή τόνισε. «Θέλω να σας καλωσορίσω και αν σας πω ότι πρόθεσή μου είναι να σας ακούσω όλους, εφόσον επιθυμείτε να τοποθετηθείτε και να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα μας θίξετε»!
     «Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο. Προσεγγίζουμε τη συνάντηση με κλίμα καλής διάθεσης. Τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα. Γνωρίζετε ότι πολλές κοινωνικές ομάδες έχουν αιτήματα και προσδοκίες και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης». Υπογράμμισε στους αγρότες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
     «Θέλουμε ουσιαστικές λύσεις» Ήταν η απάντηση των αγροτών που συνέχισαν. «Θελουμε λύσεις ουσίας για να συνεχίσουμε να μένουμε στα χωριά μας. Γνωρίζετε ότι η ύπαιθρος έχει ερημώσει. Ταυτόχρονα θέλουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Τα προβλήματα που έχουμε με το κόστος και τις τιμές μας εμποδίζουν και φαίνεται και στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού. Ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει εξαγγελίες. Εφόσον υπάρχει η θέση μπορούμε ένα βρούμε λύσεις»! 
     Ας δούμε τώρα τις προτάσεις Μητσοτάκη για τους αγρότες. «Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, στο Μέγαρο Μαξίμου»!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου