Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ 

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!


     Όταν ο ναύαρχος εα Ιωάννης Εγκολφόπουλος μου έστειλε την φωτογραφία που βλέπετε, η υπερηφάνεια μου έφθασε στον Ουρανό! 

     Μπράβο! Μπράβο παλικάρια μου! Φώναξα. Και από τη συγκίνηση μου, ένα δάκρυ έτρεξε από τα μάτια μου. 

    Το ιστορικό.

   «Η Φρεγάτα Θεμιστοκλής και το πλήρωμά της, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, αυτό που πολλοί θα χαρακτήριζαν, ιστορικές στιγμές... 

Κι’αυτό όπως οι πληροφορίες λένε «δεν άρεσε καθόλου στους Τούρκους»! 

     Να προσθέσω πως «η Φρεγάτα Θεμιστοκλής έδεσε σε λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Η ελληνική φρεγάτα στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 μέσα στο Τουρκικό λιμάνι, μαζί με την την τουρκική «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme».

     Αυτό το γεγονός από μόνο του, ήταν σίγουρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις σε αυτούς που δεν καλοβλέπουν εκπροσώπους του λαού που ίδρυσε την Πόλη, την οποία σφετερίστηκαν και γιορτάζουν ακόμα την... κατάκτηση (κλοπή) της».

     Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι «οι ελληνικές σημαίες, ωστόσο, που αναρτήθηκαν ως είθισται στο κατάρτι της φρεγάτας μας, ήταν και η αφορμή για πικρόχολα και φυσικά προκλητικά σχόλια, από τον τουρκικό Τύπο.

Ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζεμ Γκουρντενίζ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε πως ο Έλληνας κυβερνήτης βρήκε την ευκαιρία για προπαγάνδα, καθώς «κρέμασε ελληνικές σημαίες σε όλα τα σημεία του πλοίου, αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα, σύμφωνα με τα οποία η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη»…»

      Να προσθέσουμε ακόμη ότι από την Τετάρτη «τη σκυτάλη πήρε το ειδησεογραφικό δίκτυο Mavivatan στο οποίο δεν άρεσε καθόλου η έμπνευση του φωτογράφου, από την πλώρη της φρεγάτας, να απεικονίσει την ελληνική σημαία, το ναυτικό άγημα και στο βάθος το μπλε τζαμί.

Αφού αναφέρεται ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν ανάρτησε την τουρκική σημαία -λες και το όφειλε- κατά την άφιξή του, προκάλεσε αντιδράσεις με τη "συμπεριφορά του".

«Η ένταση ανέβηκε λόγω των εικόνων που κοινοποιήθηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα, με την Κωνσταντινούπολη και το Μπλε Τζαμί. Επιπλέον, η φρεγάτα, που της δόθηκε η δυνατότητα να δέσει στο λιμάνι χάρη στην τουρκική φιλοξενία, παρατηρήθηκε να έχει αναρτήσει πολλές ελληνικές σημαίες, αγνοώντας τους κανόνες ναυσιπλοϊας», αναφέρεται χαρακτηριστικά»! 0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου