Η ΠΡΩΤΗ ΡΗΞΗ!

• "Η μπάλλα στο γήπεδο της Ελλαδος", λέξει το ΔΝΤ!
• "Το ταμείο ειναι τεχνικός και οχι πολιτικός θεσμός"!
• "Χωρίς αλλαγές στό ασφαλιστικό δέν πετυχαίνουν τούς στόχους..."!

           Βόμβα!
           Κεραυνός!
           Σεισμός!
           Το ΔΝΤ έφυγε! Αποχώρησε απο τίς διαπραγματεύσεις. Υπαρχουν, οπως ειπαν ολοι του ΔΝΤ, μεγάλες διαφορές, σε τομείς κλειδιά μεταξυ τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ελλαδος!
           "Δέν υπάρχει πρόοδος στίς προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας τέτοιους είδους, ωστε να διασφαλιστεί πώς η Ελλάδα δέν θα χρεοκοπήσει..."!
             Ειπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ο Τζερι Ραΐς, στή συνέντευξη Τύπου, στήν οποία αναφέρθηκε στήν αποχώρηση απο το Brussels Group στίς Βρυξέλλες! 
           Στη συνέχεια ο ανθρωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε στίς διαφορές που υπάρχουν και ειπε. "Οι συντάξεις στήν Ελλάδα ειναι λίγο μικρότερες από τίς συντάξεις στήν Γερμανία, αλλα οι Ελληνες βγαίνουν στήν σύνταξη εξι (6) χρόνια νωρίτερα..."!
             Ισως αυτή η αποχώρηση του ΔΝΤ, που επεσε σαν βόμβα, η οπως ενας κεραυνός, να ειναι η πρώτη ρήξη!.. Και δέν ξερω μήπως ειναι η αρχή, ενός κακού που πανω απο το 80% του Ελληνικού λαου, θέλει να η χώρα μας να αποφύγει!!!
           Βεβαια η δικαιολογία  του ΔΝΤ οτι "Οι Ελληνικές αρχές μιλούν σε πολιτικό επίπεδο αυτήν την στιγμή! Το Ταμείο ειναι τεχνικός και οχι πολιτικός θεσμός", μπορει να ειναι αληθινη, ομως δέν ειναι δυνατόν να τήν αποδεχθούν οι Εταίροι μας. Και ακόμα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, χωρίς αλλαγές στό ασφαλιστικό, δέν πετυχαίνουν τούς στόχους οι Ελληνες!!!
           Εκεινο που ειναι πέρα για πέρα αληθινό, ειναι το γεγονός, πως δέν μπορει να υπάρξει καμία συμφωνία, εαν δεν εχει και τήν έγκριση του ΔΝΤ..."! Βεβαια άφησε το ΔΝΤ, τίς εισηγήσεις του, πάνω στίς οποιες θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους οι Ελληνες και οι θεσμοί που απο τρεις εγινε...ο εξής ενας ΕΕ!!!
           Ναι!
           Ναι, ειναι αλήθεια. Τούτη τήν ωρα  η μπάλα ειναι στο γήπεδο της Ελλαδος! 
           Ολα αύτα εγιναν τήν ωρα που ειχαμε τήν συναντηση Ζαν Κλόντ Γιούνκερ Αλεξη Τσιπρα καί η οποία σύμφωνα με Ευρωπαίο Διπλωμάτη, "ο πρόεδρος Γιούνκερ εκανε μια τελευταία προσπάθεια για να καταστήσει δυνατή μια συμφωνία"!..
           Εκεινο που εχει σημασία ειναι τι ειπε ο κ. Γιούνκερ εστω και αστεία στον κ. Τσιπρα, οταν τόν υποδέχτηκε. "Έλα στήν αίθουσα των βασανιστηρίων"! Του ειπε χαμογελώντας... Ομως ολα αυτα υστερα απο την αποχώρηση του ΔΝΤ, περασαν σε δεύτερη μοίρα! Δεν παύει ομως να ειναι κορυφαίο γεγονός στο κλείσιμο μιας συμφωνίας, η οποία μακάρι να επιτευχθεί γρήγορα... Χθές, αν ηταν δυνατόν...
                                                                   Γιώργος Κοντονής




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου