...ΣΤΑ ΙΔΙΑ!!!

• Ναι μεν, αλλά μιλήστε με τούς θεσμούς!
• "Αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών..."!
• Σήμερα η συναντηση Γιούνκερ - Τσίπρα...

           Συμφώνησαν, οτι "με τούς θεσμούς θα πρέπει να τα βρούμε"!!!
          Λες και δεν το ξέραμε αυτο! Έπρεπε να το συζητήσουν επι δυόμιση ώρες η Αγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολαντ και Αλεξης Τσίπρας! Ε; Και να σας πω, οτι η συνάντηση τους "έληξε" στην μία το πρωϊ σήμερα!
          "Αλήθεια για δυόμιση ώρες τι λέγατε ρεε παιδια;" Ε;
          Τέλος πάντων!
          "Νομίζω οτι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, αντιλαμβάνεται οτι πρεπει να δοθει βιώσιμη λύση για τήν Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα να επιστρέψει με κοινωνική  συνοχή, με ασφάλεια, με ανάπτυξη αλλα καί με χρέος βιώσιμο σε μια προοπτική που θα δώσει ξανά ασφάλεια και σταθερότητα, οχι μόνο στήν Ελλάδα αλλα και σε ολη την Ευρώπη"!
            Δήλωσε αμεσως μετά την συζήτη που ειχε με τήν Καγκελάριο της Γερμανίας και τόν Πρόεδρο της Γαλλίας, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
          Εκει που πρέπει να...σταθω λίγο παραπάνω ειναι στο γεγονός οτι ουτε η κ. Μέρκελ, αλλα ουτε και ο κ. Ολάντ, εκαναν δηλώσεις για την συνάντηση τους με τον κ. Τσιπρα. Τα ειχαν πει ολα πρίν...
          Το συμπέρασμα που βγαίνει απο τήν ολη συνάντηση ειναι οτι οι τεχνικές συζητήσεις επι των προτάσεων της Ελληνικής πλευρας και των θεσμών, πρέπει να εντατικοποιηθούν, ωστε να επιτευχθεί εγκαίρως μια συμφωνία! Αυτο σημαίνει οτι, πρίν λήξη η παράταση του τρέχοντος προγράμματος στό τελος Ιουνίου να εχει η Κυβέρνηση συμφωνήσει τελειωτικά με τους θεσμούς! Ετσι ωστε μέχρι και 22 Ιουνίου να εχουν υπογράψει τα παντα!
          Και οπως ολοι καταλαβαίνουμε τα μετρα που θα παρθουν θα ειναι σκληρα, παρά το οτι η Κυβέρνηση ζητάει επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος μέχρι τον Μάρτιο! 
          Ερχεται το τρίτο μνημόνιο!
          Δεν το λεω εγω! Το φωνάζουν πολλα μέλη της Κυβέρνησης και γενικά του ΣΥΡΙΖΑ! 
          Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γιούνκερ, με τον οποιο θα συζητήσει πολλα και ενδιαφέροντα!
          Εκεινο που πρέπει να τονίσω τούτη τήν ωρα ειναι το γεγονός οτι το 80% και πλέον του Ελληνικου λαού θελουν συμφωνία, λύση μεσα στήν Ευρώπη! Αυτο δείχνει η  νέα δημοσκόπηση που εγινε χθές! Και φυσικά αυτο, λέει πολλα!..
                                                                      Γιώργος Κοντονής







0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου